Met deze bijzondere telefoonhoesjes wordt je smartphone nóg slimmer
Iedereen kent wel de telefoonhoesjes waar je pasjes in kunt doen, of met een ring eraan zodat je ‘m niet zo makkelijk laat vallen. Maar wist je dat er ook hoezen zijn die je telefoon extra superslimme functies geven? Van een hoesje-en-selfiedrone-in-één tot een case met verwisselbare lenzen voor je camera: met deze 5 bijzondere telefoonhoesjes wordt jouw smartphone nóg een stuk slimmer.
Magnet Privacy Cover: tegen buren die ongewenst gluren
Het magnetische telefoonhoesje Magnet Privacy Cover beschermt niet alleen je telefoon, maar ook je privacy. Na het plaatsen van het hoesje is het scherm van je telefoon namelijk alleen nog maar te lezen als je ‘m recht voor je gezicht houdt. Kijkt iemand naast je mee? Dan is het scherm voor hem of haar volledig zwart en dus niet leesbaar. Handig als je in de trein een pikant WhatsAppje leest of tijdens een saaie vergadering je privémail checkt!
Of ‘ie mooi is? Oordeel zelf! En als anderen mensen vinden van niet, zullen ze in ieder geval nog minder snel op je telefoon kijken :-).
De Magnet Privacy Cover is verkrijgbaar voor 24,95 euro op telefoonwebshop.nl.
Selfly: dit cameradronehoesje is een hoogvlieger
Een telefoonhoesje dat wegvliegt om een foto van jou te maken… Of wij ze zien vliegen? Nee hoor. Hoewel, wél als het gaat om de Selfly, een smartphonehoesje met uitneembare cameradrone waarmee je smartphone opstijgt om een (5 megapixel) foto of (720p) video van jou te maken. Het grote voordeel? Je beschikt altijd over een drone met camera, maar hoeft geen apart vliegmachientje mee te nemen.
De Selfly-app gebruikt de rekenkracht van je telefoon en heeft dus zelf geen dure computeronderdelen nodig. Je kunt de cameradrone handmatig besturen óf ‘m automatisch al je bewegingen laten vastleggen. Toegegeven: het is een toffe gadget en je komt met leuke beelden thuis, maar zoals je in deze videoreview kunt zien, zul je er geen Oscar mee winnen.
De Selfly is verkrijgbaar voor zo’n 90 euro via selfly.camera of amazon.com.
i-BLADES Smartcase: extra IQ-punten voor je smartphone
We kenden al de Smart Battery Case voor iPhone, oftewel een hoesje voor extra batterijcapaciteit. Denk bij de i-BLADES Smartcase ook in die richting, maar dan is ‘ie nog veel slimmer. Op dit smartphonehoesje kun je namelijk – wanneer het uitkomt – een extra element klikken dat functies toevoegt aan je telefoon. Zoals meer batterijcapaciteit, extra geheugen, een micro SD-slot en nieuwe sensoren.
Klinkt allemaal fantastisch op papier, maar deze gebruiker wijst erop dat de bijbehorende app helaas wat storingen geeft en dat de batterijcapaciteit beperkt is. De i-BLADES Smartcase is beschikbaar voor Samsung Galaxy S, iPhone en Pixel.
De i-BLADES is verkrijgbaar voor ongeveer 90 tot 125 euro via i-blades.com.
Asjemenou, een hoesje met een vouw
Opvouwbare telefoons beleven in 2020 hun definitieve doorbraak, zo voorspelden we eerder. Aan een opvouwbare telefoon heb je natuurlijk weinig als je hoesje niet kan meevouwen. De oplossing? Hoesjes die kunnen buigen doordat ze een scharnier hebben, uit rekbaar materiaal bestaan of simpelweg twee delen bevatten. Samsung heeft bijvoorbeeld een (zeer prijzig) hoesje uit twee delen voor de Galaxy Z Flip en hoesjesmerk OtterBox heeft patenten aangevraagd voor covers met scharnieren en rekbare materialen.
LG heeft met de G8X ThinQ smartphone een inventieve tegenhanger uitgevonden voor de hoesjesuitdaging van opvouwbare telefoons. Het idee van opvouwbare telefoons is dat je beschikt over twee schermen, wat onder meer handig is voor multitasken. Bij de G8X ThinQ kun je het tweede scherm, dat in een hoes zit, naar hartenlust op- of afklikken, afhankelijk van wanneer jij wilt multitasken.
Het tweede scherm is een leuke extra, maar verder steekt deze smartphone volgens recensiesites niet uit boven de massa. Ook goed om op te merken: wil je de twee schermen als één groot scherm gebruiken, houd er dan rekening dat er een zwarte balk tussen de twee schermen zit.
De LG G8X ThinQ is voor zo’n 600-800 euro verkrijgbaar via o.a. bol.com en belsimpel.nl.
Revolver Lens: als je graag de mooiste foto’s schiet
Lenzen voor smartphonecamera’s zijn redelijk gemeengoed. Het revolutionaire van de Revolver Lens schuilt erin dat het een smartphonehoesje is waarop je verschillende lenzen kunt vastklikken. Denk aan een macro-, fisheye- of telefotolens. Het werkt simpel: kwestie van opzetstukje erop draaien en de lens uitklappen. Eén set bevat – naast het hoesje – doorgaans 4 of 6 verschillende lenzen.
Zijn er ook nadelen? Helaas wel. Het hoesje is vrij fors, bovendien is het lenzenopzetstuk redelijk zwaar en dik. Maar ach, je moet maar zo denken: het is nog altijd minder gedoe dan een aparte camera meezeulen. Nog een minpunt: de Revolver Lens is niet meer beschikbaar voor de allernieuwste telefoons.
De Revolver Lens M Series (bron: ztylus.com)
De Revolver Lens is verkrijgbaar voor zo’n 40 tot 70 euro via ztylus.com.
Tot slot: met deze hoes ben je spionageproof
Edward Snowden kennen we nog van zijn onthulling dat de Amerikaanse geheime dienst NSA wereldwijd op massale schaal online communicatie aftapt. Deze klokkenluider heeft een concept ontwikkeld voor een 100% afluisterproof telefoonhoesje. Waarom is dit nodig? Nou, Snowden onthulde tevens dat smartphones die in de vliegtuigmodus of zelfs uit staan, nog steeds kunnen worden afgetapt.
Het telefoonhoesje van Snowden, dat de werktitel ‘introspection engine’ heeft meegekregen en nog niet wordt geproduceerd, kan de elektrische signalen van je antenne lezen en zo checken of je telefoon signalen via wifi, bluetooth en andere radioverbindingen uitzendt. Ook als je denkt dat al deze verbindingen uit staan, zou je op papier namelijk nog afgeluisterd kunnen worden.
De introspection engine wordt nog niet geproduceerd.
Wat lijkt jou het handigste hoesje?