.

Terug naar overzicht
37,125x gelezen

Letten op wat je eet. Een veelgehoord advies waar je bijna niet meer omheen kunt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar te beginnen? Eerder gaven we je al aan hoe je gezond blijft met gezondheidsapps. Maar hoe zit het met gezond eten? Hoe weet je of je nou écht gezonde producten uitkiest tijdens het winkelen? En hoe houd je goed rekening met voedselallergieën en intoleranties als je in de supermarkt inkopen doet? De mogelijkheden met apps ontwikkelen zich in een rap tempo. Voor ieder probleem is er inmiddels een te downloaden hulpmiddel. En je raad het al, ook als het gaat om bewust eten! Met deze apps worden je tripjes naar de winkel een stuk gemakkelijker en korter.

Soosee herkent allergenen binnen één seconde

Deze app is bedacht tijdens het begin van de coronaperiode door twee Nederlanders die thuis kwamen te zitten. Eén van de makers creëerde het hulpmiddel in de eerste instantie voor een vriendin die allergisch is voor citrusvruchten. Met Soosee kun je namelijk met behulp van tekstherkenning en Augmented Reality gemakkelijk ingrediëntenlijstjes scannen. De app leest deze en geeft direct aan of er iets in het product zit waar je allergisch of intolerant voor bent.

https://www.youtube.com/watch?v=_olxi98dTJU&ab_channel=Soosee

Hoe weet Soosee dit allemaal?

Bij de installatie geef je aan welke productgroepen je wilt vermijden zodat de app je dit kan doorgeven. Zo hoef je het niet meer zelf uit te vogelen! Zit je in hetzelfde schuitje als de inspiratiebron van Soosee, dan weet je vast hoe lastig het kan zijn om alsmaar producten te controleren op ingrediënten die je niet mag hebben. Zo is het winkelen vaak een tijdrovende bezigheid. Bij het gebruiken van deze app is dat echt verleden tijd. Binnen één seconde weet je of je iets mee kunt nemen, of beter in het schap kunt laten liggen.

Download Soosee hier:

Apple app store badge

(Binnenkort ook voor Android)

 

Het Voedingscentrum op je smartphone

Weten of je écht de gezonde keuze maakt in de supermarkt? Opzoek naar ‘slimme’ recepten of precies zien hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt? Niemand minder dan ‘Het Voedingscentrum’ heeft een aantal goede apps op de markt gebracht die je hierbij kunnen helpen. Wij vertellen je meer over de twee populairste.

Mijn Eetmeter geeft inzicht

De populaire app laat je exact zien hoeveel en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt per dag. Ook zijn calorieën bij te houden en zie je direct of het voedsel wat je op een dag eet voldoet aan de schijf van vijf. Zo niet? Dan krijg je gezondere alternatieven voorgeschoteld. Gezonder leren eten kan bijna niet makkelijker!

In de app kun je producten toevoegen met de ingebouwde barcode-scanner die worden opgeslagen in je eetdagboek. Met een database van ruim 90.000 supermarktartikelen kan het bijna niet dat wat je eet er niet tussen staat.

https://www.youtube.com/watch?v=XsbEnFAwma4&ab_channel=Voedingscentrum

Download Mijn Eetmeter hier:

Apple app store badgeGoogle play store badge

 

 

De juiste keuze maken met Kies Ik gezond?

Keuzes maken op basis van wat belangrijk is voor je? Zoals letten op suikers of het zoutgehalte van wat er bij je op het menu staat? Scan je een product met de Kies Ik Gezond? app, dan kom je inhoudelijk meer te weten over de ingrediënten die erin zitten. Zo zie je of het in de schijf van vijf past, kun je het vergelijken met gelijksoortige producten en krijg je eventueel gezondere alternatieven te zien. ‘Kies Ik Gezond?’ ondersteunt je bij het maken van gezondere keuzes. Iets wat voor velen een raadsel is. Met één klik krijg je de informatie die je verder helpt, en Klaar is Kees!

https://www.youtube.com/watch?v=JoqQktBklQQ&ab_channel=Voedingscentrum

Download KiesIkGezond? hier:

Apple app store badgeGoogle play store badge

 

 

Met Actify je eigen vitaliteitscoach

In kleine stappen gezonder leven. Actify is een app die je kunt zien als je helpende coach. Moeite met je aan goede voornemens houden? Doormiddel van kleine stappen en herhalen leert Actify je nieuwe gewoontes aan zodat het automatisch een onderdeel wordt van je dagelijkse routine.

Je krijgt lekkere recepten te zien, oefeningen en tips. Maar ook aan de geestelijke gezondheid wordt gedacht met de ontspannende meditaties die je kunt doen via de app.

Download Actify hier:

Apple app store badgeGoogle play store badge

 

 

 

Met welke app ga jij bewuster eten?

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.