Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

eSIM telefoons: dit zijn de 5 beste
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Dit zijn de 5 beste telefoons met eSIM

Voor de nieuwste telefoons heb je niet altijd meer een plastic simkaartje nodig. Die hebben namelijk eSIM. Een eSIM doet hetzelfde als de bekende simkaart, maar zit al ingebouwd in je telefoon. Handig en slim! Want dankzij eSIM heb je ruimte voor een extra simkaart. Zo kun je makkelijk schakelen tussen je privé- en werknummer of een lokale simkaart gebruiken in het buitenland. Hoogste tijd om te ontdekken wat de 5 beste telefoons met eSIM zijn.

eSIM en de voordelen

eSIM en de voordelenEen eSIM zit dus al ingebouwd in je telefoon. Dat betekent dat je hem niet kwijt kunt raken en ook niet meer hoeft te peuteren met dat kleine plastic kaartje. Hoe het zit als je je telefoon kwijtraakt? Dat lees je in ons blog over eSIM en veiligheid.

Zo werkt eSIM

Als jouw telefoon eSIM ondersteunt, hoef je het alleen nog maar te activeren via de Mijn Simyo app. Je logt in, gaat naar Instellingen, klikt op het tabblad Simkaart en daar kies je ‘Activeer eSIM. Vervolgens kun je beginnen met installeren. Heel simpel. Voor de rest werkt alles hetzelfde als met een gewone sim en merk je er dus eigenlijk niks van. 

Bij welk abonnement kan ik eSIM gebruiken?

Een Simyo simkaart is alles wat je nodig hebt om te eSIM’en. En natuurlijk  een smartphone die eSIM ondersteunt. Verder maakt het niet uit of je een Sim Only abonnement of een Prepaid simkaart hebt. Als je al Sim Only of Prepaid van Simyo hebt, kun je je plastic simkaart verwisselen voor eSIM. Tenminste, als jouw smartphone geschikt is voor eSIM. Zo ja, dan activeer je eSIM in de Mijn Simyo app. Ben je klaar, dan haal je je plastic simkaart uit je telefoon. Die heb je niet meer nodig. Eventueel kun je de simkaart van je werktelefoon in je toestel stoppen, zodat je beide nummers op één toestel hebt.

Deze toestellen hebben al eSIM

Over een paar jaar is de digitale simkaart waarschijnlijk de standaard. Nu ondersteunen alleen de nieuwste smartphones van slechts een handjevol merken nog eSIM. Welke dat zijn, check je hier.

Hoe weet ik of mijn toestel eSIM heeft?

Hoe weet ik of mijn toestel eSIM heeft?Met onze eSIM checker ontdek je heel eenvoudig of jouw toestel geschikt is voor eSIM. Selecteer jouw merk en type telefoon en we vertellen je wat je moet weten. Maar voor nu kun je ook gewoon kijken of jouw toestel in onderstaand lijstje met eSIM-telefoons staat.

De nieuwste Huawei telefoons vind je hier niet tussen. Ze hebben wel eSIM ingebouwd, maar ze worden geleverd zonder Google Play Store en dus kun je de Simyo app er helaas niet op gebruiken. Nog een uitzondering is de Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE). Waar alle andere Galaxy S20-modellen het wel hebben, ontbreekt eSIM op deze goedkopere versie.

De 5 beste telefoons met eSIM

Dit zijn volgens ons op dit moment de beste toestellen met eSIM:De 5 beste telefoons met eSIM

Samsung Galaxy S21

Natuurlijk hebben de nieuwe Samsung Galaxy S21 modellen eSIM. Hun voorgangers hadden dat namelijk al. Daarmee was de S20 het eerste Samsung toestel dat eSIM ondersteunde. De S21 werd vorige maand tijdens een online event gelanceerd. Hij lijkt in veel opzichten op zijn welbekende en goedlopende voorganger, maar heeft een aantal nieuwe features. 

Vanaf 849 euro.

Apple iPhone 12

Apple telefoons ondersteunen al een tijdje eSIM. De  iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11 hadden al eSIM en zo ook de iPhone 12. eSIM is de enige manier om op een iPhone meerdere nummers op hetzelfde toestel te gebruiken. Zoals je van de meeste nieuwe iPhones gewend bent, spreken ze altijd weer meer tot de verbeelding dan hun voorgangers. De iPhone 12 mag zichzelf de kleinste, dunste en lichtste 5G‑telefoon ter wereld noemen. Het heeft een OLED-display met ongekende kleuren, helderheid en contrast en alle camera’s hebben nachtmodus. Zo maak je ook met weinig licht de mooiste foto’s. Verder is de iPhone 12 klaar voor 5G, heeft hij een grensverleggende A14 Bionic-chip en, heel belangrijk: een Ceramic Shield, dat vier keer beter beschermt als je je telefoon uit je handen laat vallen. Hou jij van een wat kleiner model, dan kies je voor de iPhone 12 mini, met een scherm van 5,4 inch. 

Vanaf 812 euro.

Apple iPhone SE

Nog een iPhone in dit rijtje. Omdat er ook nieuwe iPhones zijn waar je iets minder krom voor hoeft te liggen, terwijl je wel behoorlijk eerste rang zit qua features. Sterker nog, met een iPhone SE heb je dezelfde chip als met de iPhone 11 Pro. En wat dacht je van een 4,7 inch-Retina display, een camera met portretmodus, 13 uur video’s kijken zonder opladen, oftewel een killer batterij. En oh ja, eSIM dus.

Vanaf 492 euro.

Google Pixel 5

De Pixel 5 van Google is niet de meeste spannende smartphone ooit, maar wel een hele goede. En honderden euro’s goedkoper dan zijn voorganger. Dankzij de grote accu gaat dit compacte toestel lekker lang mee en je kunt hem met één hand bedienen. Zoals alle Pixel telefoons maakt ook deze super mooie foto’s. De chip van de Pixel 5 is niet de krachtigste maar toch kan deze telefoon zich qua snelheid meten met de top. Met 5G-ondersteuning is dit toestel ook nog eens klaar voor de toekomst. Enige minpuntje is dat de telefoon niet officieel in Nederland te koop is. Maar daar zijn oplossingen voor.

Vanaf 714 euro.

Motorola RAZR 5G (2020)

Hij kost wat (te veel) maar dan heb je wel een coole opvouwbare telefoon met 5G- en eSIM- ondersteuning. In het vorige model paste helemaal geen plastic simkaart meer maar de 2020 editie heeft wel weer een nano-simkaartslot. Het scherm van dit toestel is niet alleen inklapbaar, maar ook perfect van kwaliteit. En uitgeklapt is het ideaal voor het kijken van films en series dankzij de langwerpige beeldverhouding van 21:9. Sowieso kijk je met het OLED-scherm je ogen uit. Andere fijne features: er zit een nieuwe 48 megapixel-camera op met optische beeldstabilisatie, een Time of Flight-sensor voor portretfoto’s en dankzij de 20 megapixel-frontcamera maak je betere selfies. De accu van 2800 mAh ondersteunt snelladen met 15 Watt.

Vanaf 1439 euro.

Zo, voorlopig ben jij weer even bij als het om eSIM gaat!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.