.

esim telefoons
Terug naar overzicht
19,787x gelezen

Voor de nieuwste telefoons heb je niet altijd meer een plastic simkaartje nodig. Die hebben namelijk eSIM. Dit doet hetzelfde als de bekende simkaart, maar zit al ingebouwd in je telefoon. Handig en slim! Het is dus de hoogste tijd om te ontdekken wat de 6 beste eSIM telefoons zijn, zodat jij de balans op kunt maken voordat je een nieuwe telefoon gaat aanschaffen.

Samsung Galaxy S24
Samsung Galaxy A54 5G
iPhone 15
iPhone SE (2022)
Fairphone 5
Motorola moto g34
Heeft mijn telefoon eSIM?

Zo werkt eSIM

Dankzij eSIM heb je een draadloze verbinding met het netwerk, waar je dus niet langer een fysiek kaartje voor nodig hebt. Met eSIM kun je precies hetzelfde als met een normale simkaart; bellen, sms'en en volop internetten via je provider met 4G of 5G. Heb jij bij een provider eSIM aangeschaft? Wanneer je je abonnement afsluit krijg je van de provider een QR-code om te scannen of moet je een app installeren. Vervolgens kun je de code scannen of in de app de stappen volgen om je eSIM te activeren. Daarna staat je bel- en databundel voor je klaar!

Bijvoorbeeld, wanneer je bij Simyo een Sim Only-abonnement neemt met eSIM, dan krijg je van ons per e-mail bericht dat je nummer gereed is. Benieuwd hoe het dan werkt? Dat lees je hier.

De 6 beste eSIM telefoons op een rijtje

Dit zijn volgens ons op dit moment de beste eSIM telefoons, in willekeurige volgorde. Komen ze:

Samsung Galaxy S24

De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft het goed voor elkaar. De meeste modellen zijn voorzien van een eSIM-ondersteuning. Want sinds de komst van de S20 zijn alle modellen van de Galaxy S-serie voorzien van eSIM. Dankjewel Samsung! Zo ook de kakelverse Samsung Galaxy S24, die pas net in de winkels ligt. Hij lijkt veel op zijn oudere broer, de Samsung Galaxy S23. Maar er zitten ook een aantal fijne toevoegingen op de S24. Zo zitten er in de S24 en S24+ iets sterkere batterijen en krijgt het vlaggenschip - de S24 Ultra - een flinke camera-upgrade. Met dit toestel heb je 200, 12, 50 en 10 megapixel in handen.

Daarnaast heeft de complete serie fijne AI-functies. Dankzij Photo Assist kun jij moeiteloos je foto’s bewerken (lees: achtergronden of objecten wissen), hierdoor heb jij geen dure en ingewikkelde fotobewerkingsprogramma's nodig. Maar ook de Live Call Translation geeft je direct een talenknobbel en helpt je realtime gesprekken te vertalen, zodat jij altijd de weg of de bar te vinden weet in het buitenland.

Voor de Samsung Galaxy S24-serie betaal je tussen de € 900 en € 1500. Is je budget iets lager, maar zoek je wel een high-end Samsung mét eSIM? Dan is de Galaxy S23 FE het overwegen waard.

Samsung Galaxy A54 5G

De Samsung Galaxy A54 5G is de perfecte middenweg in prijs en specs, voor wie niet het nieuwste van het nieuwste hoeft maar wel een Samsung met eSIM wil bemachtigen. Met zijn 6,4 inch-scherm scroll je moeiteloos van A naar B. Bij dit toestel krijg je een drietal fijne camera’s aan de voorkant: 50, 12 en 5 megapixel.

Hoe zit het met zijn uithoudingsvermogen? Met een batterij van 5000 mAh kun jij een dag flink appen en scrollen zonder dat je hoeft op te laden. De Samsung Exynos 1380-chip is geen bakbeest, maar is hartstikke prima voor wie niet de hele dag hoeft te gamen en streamen op zijn smartphone.

Voor de Samsung Galaxy A54 5G betaal je rond de € 300.

iPhone 15

Apple telefoons ondersteunen al een tijdje eSIM, zoals de iPhone 12 en iPhone 13. Zo ook de nieuwste iPhone, iPhone 15. eSIM is de enige manier om op een iPhone meerdere nummers op hetzelfde toestel te gebruiken. Zoals je van de meeste nieuwe iPhones gewend bent, doet Apple er elke release een schepje bovenop. Zo ook bij de iPhone 15! Deze serie iPhones heeft een flinke upgrade in chips gekregen. Waardoor ze niet alleen een stuk zuiniger zijn, maar ook minder snel leeg zijn. De iPhone 15 en 15 Plus hebben een A16 Bionic-chip, en de iPhone 15 Pro en 15 Max een A17 Pro-chip.

Maar er is nog een grote verandering te bespeuren bij deze iPhone: de notch aan de voorkant is vervangen door een Dynamic Island. Een mini-paneel, met handige knoppen. Daarnaast heeft deze iPhone ook fijne ronde hoeken en een titanium behuizing. De camera’s zijn zoals het Apple betaamt ook dik in orde!

Voor de iPhone 15 betaal je tussen de € 950 en € 1480. Wil je een iets goedkopere optie? Dan kun je vanaf € 576 een iPhone 13 scoren in de Simyo-shop.

iPhone SE (2022)

Nog een iPhone in dit rijtje met eSIM, de iPhone SE (2022). Omdat er ook iPhones zijn waar je iets minder krom voor hoeft te liggen, terwijl je wel behoorlijk eerste rang zit qua features. Sterker nog, met een iPhone SE (2022) heb je dezelfde chip als met de iPhone 13. Namelijk een A15 Bionic-chip. Daarnaast is de SE een stuk handzamer dan de iPhone 15, zijn Retina HD-display is namelijk 4,7 inch.

Daarnaast heeft de SE de thuisknop nog (de ronde knop onderaan het scherm), die alle overige iPhones niet meer hebben. De camera’s zijn geen uitblinkers, maar dat past ook bij het prijskaartje.

Voor de iPhone SE (2022) betaal je vanaf € 408 in combinatie met een Simyo-abonnement.

Fairphone 5

Een andere, bijzondere smartphone in dit lijstje is de Fairphone 5. Deze smartphone is niet alleen voorzien van eSIM, maar is ook nog eens hartstikke duurzaam. De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat de Fairphone 5 zelf te repareren is, een hoge garantie heeft en genoeg updates krijgt waardoor hij langer meegaat dan andere smartphones. De Snapdragon-chip is niet de allersterkste, maar is prima in gebruik.

Daarnaast krijg je een 6,46 inch amoled-scherm met een ververssnelheid van 90Hz. Ook heeft de telefoon een fijne batterij van 4200 mAh met snelladen, zo is een half uurtje aan de lader goed voor 50% batterijpercentage. De Fairphone 5 heeft daarnaast drie fijne 50 megapixel-camera’s, waarmee je prima foto’s kan maken. Wanneer je de Fairphone 5 op de kop tikt, ben je niet iemand die wild wordt van de nieuwste specs en een gelikt design, maar vind je vooral duurzaamheid het allerbelangrijkste. En daar betaal je wel voor.

Koop de Fairphone 5 voor € 648 in combinatie met een voordelig abonnement van Simyo.

Motorola moto g34 (een van de goedkoopste eSIM telefoons)

De Amerikaanse fabrikant Motorola heeft een van de bekendste budgetsmartphones in de schappen liggen: Motorola moto g34. Deze smartphone heeft natuurlijk eSIM, maar is daarnaast ook voorzien van behoorlijke specs voor een heel klein prijskaartje. Zo kun je lekker appen en streamen op een 6,5 inch lcd-scherm met 120 Hz ververssnelheid.

Dankzij de Snapdragon 6950-chip kan deze telefoon prima overweg met verschillende apps, games en taken tegelijk. Als het aan de batterij ligt komt dat sowieso helemaal goed! Met een 5000 mAh-batterij red jij het prima tot het einde van de dag zonder op te laden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 5G te gebruiken. Met een 50 megapixel-hoofdcamera en een 2 megapixel-macrolens kun jij mooie, scherpe kiekjes maken. Liever een selfie? Die schiet je met de 16 megapixel-lens.

Voor de Motorola moto g34 betaal je vanaf € 145.

eSIM: de voor- en nadelen

Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van eSIM? Laten we beginnen met het positieve; de voordelen. eSIM zit ingebouwd in je telefoon, dat betekent dat je hem niet kwijt kunt raken en ook niet meer hoeft te peuteren met dat kleine plastic kaartje. Nog een voordeel: bij het afsluiten van een nieuw abonnement hoef je niet meer te wachten totdat de simkaart in huis is. Die ontvang je namelijk gewoon digitaal.

Maar waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Zo is je telefoon met eSIM iets gevoeliger voor hackers. Met eSIM kun je zelf inloggen en een account aanmaken op jouw nummer. Dit laatste kan ook voer zijn voor internetcriminelen, die een poging kunnen doen jouw nummer te stelen door deze te installeren op een andere telefoon. Nog meer weten over de voor- en nadelen van eSIM? Lees er alles over in het blog.

Heeft mijn telefoon eSIM?

Handig om te weten: heeft jouw telefoon eSIM? Daar hebben we iets op gevonden. Met onze superslimme eSIM checker ontdek je heel eenvoudig of jouw toestel geschikt is voor eSIM. Selecteer jouw merk en type telefoon en we vertellen je precies hoe het zit.

Liever scrollen? Voor de volledigheid vind je hieronder vrijwel alle telefoons met eSIM, die in Nederland worden verkocht.

iPhones met eSIM:

Samsung telefoons met eSIM:

Motorola telefoons met eSIM:

Google Pixel telefoons met eSIM:

  • Pixel 3, Pixel 3 XL, 3a en 3a XL
  • Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a en Pixel 4a 5G 
  • Pixel 5 en Pixel 5a 5G
  • Pixel 6, Pixel 6 Pro en Pixel 6a
  • Pixel 7, Pixel 7 Pro en Pixel 7a
  • Pixel 8, Pixel 8 Pro
  • Pixel Fold

OnePlus telefoons met eSIM:

  • OnePlus 12
  • OnePlus 11
  • OnePlus Open

OPPO telefoons met eSIM:

  • OPPO Find X3 Pro
  • OPPO Find X5 en Find X5 Pro

Fairphone telefoons met eSIM:

Sony telefoons met eSIM:

  • Sony Xperia 1 IV, Xperia 5 IV en Xperia 10 IV
  • Sony Xperia 1 V, Xperia 5 V en Xperia 10 V

Nokia telefoons met eSIM:

Xiaomi telefoons met eSIM:

  • Xiaomi Redmi Note 13 Pro, 13 Pro+
  • Xiaomi 14, 14 Pro
  • Xiaomi 13T, 13T Pro
  • Xiaomi 12T Pro
  • Xiaomi 13, 13 Pro en 13 Lite

Honor telefoons met eSIM:

  • Honor Magic5 Pro
  • Honor 90

eSIM-abonnement of -telefoon bij Simyo

Helemaal overtuigd na het lezen van dit blog? Wil jij direct aan de slag met eSIM? Dan hoef je niet ver te zoeken! Simyo biedt het voordeligste eSIM abonnement van alle Nederlandse providers, goedkoper dan KPN, T-Mobile en Vodafone. Bovendien biedt Simyo als enige ook Prepaid met eSIM. Via de eSIM-pagina op onze website kun je alles lezen over eSIM en direct eSIM aanschaffen. Log in via de Mijn Simyo-app op je telefoon om eSIM te activeren, ook voor bestaande klanten. Op zoek naar een eSIM telefoon in combinatie met een voordelig abonnement? Bekijk alle eSIM telefoons in onze telefoonshop!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.