Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

android of iphone
Terug naar overzicht
16,218x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Ben je een Android of iPhone type? Doe onze test!

Je hebt al jaren een iPhone, maar je denkt er over om te switchen naar Android. Of misschien is het juist precies andersom. Hoe dan ook, de keuze tussen Android of iPhone is lastig: waar zit ‘m het verschil precies in? En durf je wel zomaar iets op te geven waar je zó aan gewend bent? Wij hopen je door middel van onderstaande 9 vragen te helpen met je keuze. Quiz time!

 1. Vind je het leuk om veel telefoons te vergelijken en zelf research te doen?

Keuze: Android
Apple produceert alleen iPhones voorzien van hun eigen software. Telefoons met Android software - het softwaresysteem van Google - zijn er daarentegen in allerlei soorten en maten. Van goedkope smartphones met minimale mogelijkheden, tot dure ‘flagship’ modellen – en alles er tussenin. Kies je voor een Samsung? Een Motorola? Een LG misschien? Welk model geeft je de meeste opslagcapaciteit? Of juist de beste camera? De beste prijs- kwaliteitverhouding, als je bijvoorbeeld bij een Sim Only abonnement een betaalbaar toestel zoekt? Vooruit, bij een iPhone moet je ook bepalen welk model het beste bij je past, en hoeveel geheugen je wil, maar hier is de keuze wel overzichtelijker. Houd jij juist van een beetje kijken en vergelijken, dan kun je beter voor een Android toestel kiezen.

 2. Wil je graag veel keuze als het gaat om apps en houd je zelf de veiligheid van apps in de gaten?

Keuze: Android
Android software is een open systeem, waarop je ook applicaties buiten de Google Play store kunt installeren. Apple controleert alle apps beschikbaar in de app store. Als jouw gewenste app er niet bij staat, dan is daar niks aan te doen. Mocht je geen behoefte hebben aan andere apps dan degene die Apple aanbiedt, dan is dit geen issue. En de veiligheid en privacy voorwaarden van de apps voor je iPhone zijn wel beter gegarandeerd.

 3. Heb je al andere Apple apparaten in huis en wil je dat ze probleemloos communiceren?

Keuze: iPhone
Als je al een iPad, een Apple Watch of een Apple laptop in huis hebt, dan kun je misschien beter kiezen voor een iPhone. Apple apparaten communiceren moeiteloos met elkaar, zodra je inlogt met je iCloud account of Apple ID. Je kalender, fotoalbum, contactpersonen, iMessages (de tekstberichtservice van Apple): alles synchroniseert op je apparaten. Heb je een Apple laptop maar wil je een Android telefoon? Of heb je wel Android apparaten, maar wil je dat ze beter communiceren? Dan kun je dit oplossen door vooral Google programma’s te gebruiken. Zoals Gmail, Google Calendar, Google Drive voor opslag en Google Photos voor je foto’s.

 4. Wil je graag de best mogelijke persoonlijke assistent?

Keuze: Android
“Sorry, hier kan ik niet mee helpen.” Krijg je dit antwoord regelmatig als je Siri om hulp vraagt? Dan kun je misschien beter kiezen voor een Android telefoon. Volgens sommigen begrijpt de Google Assistant meer van al jouw activiteiten als geheel, bijvoorbeeld: als er op jouw Google Calendar een afspraak buiten de deur staat, maar er staat file op je route, dan kan de Google Assistant je vertellen om eerder te vertrekken. Siri - de Apple assistent – kan dit helaas nog niet. Het goede nieuws: Google Assistant is óók beschikbaar voor de iPhone.

 5. Ben je bang voor virussen en wil je een zo goed mogelijk beschermde telefoon?

Keuze: iPhone
Waar Apple alle apps in de app store heel streng controleert, is Google hier wat lakser in. Dit betekent niet meteen dat jouw Android toestel constant vatbaar is voor virussen.  Je moet alleen zelf beter oppassen welke apps je wel en welke je níet installeert. Ook als je ze vanuit de Google Play store downloadt: 0.16% van alle apps daarin bevatten ‘malware’ (verzamelnaam voor onveilige software). Elke maand controleert Google 40.000 nieuwe apps en het wordt nooit 100% veilig. Let er dus op dat je alleen maar apps van de Google Play store downloadt en lees altijd de reviews.

 6. Hoef je niet per se de duurste smartphone?

Keuze: Android
Ja, ook veel nieuwe Android telefoons, zoals die van Samsung of Google Pixel, zijn niet goedkoop, toch moet je voor de iPhone X een stuk dieper in de buidel tasten. Op dit moment is de Samsung S8  de helft goedkoper - 527,40 euro - dan de iPhone X (1.054 euro). De Samsung Galaxy Note 8, de nieuwste telefoon van Samsung, is met 743,92 euro dan wel weer een stuk duurder. Dus als jij een los toestel wil kopen bij een sim only abonnement (zodat je niet aan een duur contract vastzit), dan kies je wellicht liever voor een Android telefoon.

 7. Wil je de telefoon in de toekomst voor een goede prijs weer kunnen verkopen?

Keuze: iPhone
iPhones zijn duurder om aan te schaffen, maar behouden over het algemeen hun waarde langer. Als je jouw iPhone wil verkopen na een jaar dan is hij na 12 maanden nog ongeveer de helft van de aanschafprijs waard. Voor een Samsung smartphone geldt dat de waarde na een jaar met zo’n 70% gedaald is. Je kunt jouw merk opzoeken in deze grafiek.

8. Wil je jouw smartphone personaliseren?

Keuze: Android
Met een Android telefoon kun je zelf allerlei dingen personaliseren. Kies een ander thema voor je telefoon, nieuwe kleuren, lettertypes, enzovoorts. Je kunt widgets (sneltoetsen) plaatsen naar bepaalde apps op je homescreen. Op een iPhone kun je eigenlijk alleen de achtergrond van je scherm veranderen, maar daar is alles wel mee gezegd. Als je liever een simpele, gebruiksvriendelijke telefoon wil zonder poespas, kun je beter voor een iPhone kiezen.

9. Wil je meteen de beste vooraf geïnstalleerde apps op je telefoon?

Keuze: Android
Google Maps, Gmail, Google Assistant – allemaal apps die volgens experts beter presteren dan de concurrenten op je iPhone. Apple Maps: wie gebruikt het? Ook Apple Mail werkt een stuk minder soepel dan Gmail. Dit komt voornamelijk doordat Google een software bedrijf is en Apple een hardware bedrijf. Apple weet inmiddels dat iPhone gebruikers alle Google software toch wel downloaden op hun iPhone, en met iOS10 kun je nu eindelijk vooraf geïnstalleerde apps verwijderen.

Conclusie:

Tja, de keuze tussen een Android telefoon of een iPhone hangt af van een aantal dingen. Maak een lijst met eigenschappen die jij belangrijk vindt in een telefoon en hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Je kunt ook altijd voor een ‘refurbished’ telefoon (een gerepareerde telefoon) kiezen. Je vindt refurbished iPhones op Leapp.nl en Android toestellen op Greenmobile. Lees ook ons artikel over de beste betaalbare smartphones.

En? Welke telefoon is geschikter voor jou? Android of iPhone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.