Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

apple carplay android auto autosystemen telefoon
Terug naar overzicht
1,830x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Slim onderweg met Android Auto en Apple CarPlay

Apparaten worden steeds slimmer. Jouw smartphone is dankzij apps een duizendpoot, steeds meer huizen zijn ‘smart’ en nu zijn er ook steeds meer intelligente auto’s. Met slimme systemen als Android Auto en Apple CarPlay is je auto in combinatie met je telefoon extra slim onderweg. Hoe? Dat ontdek je hier.

Wat zijn Android Auto en Apple CarPlay?

wat is android auto apple carplayAndroid Auto en Apple CarPlay zijn besturingssystemen voor je auto. Deze werken zodra je jouw Android-telefoon of iPhone koppelt aan je auto en vervolgens kun je op het scherm van je auto de apps gebruiken. Ook kun je dan door middel van spraakbesturing bijvoorbeeld berichtjes versturen of de navigatie-app instellen. Beide handen aan het stuur, wel zo veilig!

Waarom moet je telefoon gekoppeld zijn met Android Auto en Apple CarPlay?

android auto apple carplay auto koppelenMet Android Auto en Apple CarPlay haal je de mogelijkheden van je telefoon naar de boordcomputer van je auto. Op die manier is jouw auto ook met de digitale snelweg verbonden. Vandaar dat je je telefoon nodig hebt om Android Auto en Apple CarPlay te gebruiken. Inderdaad: deze twee slimme systemen gebruiken dus MB’s van je Sim Only internetbundel.

Hoeveel data gebruiken Android Auto en Apple CarPlay?

dataverbruik android auto apple carplayEr is niet een bepaalde hoeveelheid MB’s die deze slimme systemen verbruiken. Het hangt er vooral af van wat je met je slimme autosysteem online allemaal doet. Navigeer je met Google Maps inclusief live verkeersinformatie én stream je muziek? Dan verbruik je meer data dan als je af en toe via een spraakopdracht een WhatsApp-bericht verstuurt. Sowieso is het slim om offline muziek te luisteren, want zo verbruik je nooit onnodig veel data met bijvoorbeeld Spotify! Houd ook via de Mijn Simyo app je dataverbruik in de gaten en check in het instellingenmenu van je telefoon bij apps het dataverbruik van het slimme autosysteem. Zo weet je na verloop van tijd hoeveel MB je gemiddeld verbruikt.

Dit kan je auto met Android Auto en Apple CarPlay

Met Android Auto en Apple CarPlay krijgt je auto een heleboel nieuwe mogelijkheden. Wat precies? Wij zochten het uit!

Navigeren via bijvoorbeeld Google Maps

android auto apple carplay google maps navigerenVergeet het gerommel met een telefoon die je via een zuignap aan je voorruit plakt: navigeren kan gewoon met Android Auto en Apple CarPlay. Op een groter scherm dat instructies duidelijker toont. Via internet zoeken de systemen altijd uit of er op je route geen oponthoud is. Zo vermijd je files en dat is dus goed voor je brandstofverbruik!

Muziek streamen

android auto apple carplay muziek streamen spotifyMet de systemen kun je bepaalde apps van je telefoon gebruiken, zoals Spotify. Hiermee geniet je in de auto van het grote aanbod van Spotify. Handig als je in de auto die interessante podcast wilt luisteren of om het nieuwe album van je favoriete artiest op te zetten. Dan vliegt de autorit voorbij.

Handsfree bellen en berichtjes beantwoorden

android auto apple carplay handsfree bellen appenAchter het stuur zit je natuurlijk niet op je telefoon. Hartstikke gevaarlijk en bovendien is het goed voor een boete van 240 euro. Maar wat als je toch gebeld wordt? Met Android Auto en Apple CarPlay neem je die handsfree op. Berichtjes versturen kan ook, dankzij de slimme assistent van je telefoon. Kwestie van dicteren, het systeem regelt de rest.

Hoe weet ik of mijn auto Android Auto of Apple CarPlay heeft?

Apple CarPlay bestaat sinds 2014 en Android Auto werd in 2015 gelanceerd. Auto's van vóór 2014 hebben het systeem dus sowieso niet. Hoe je weet of jouw auto het wél heeft? Dat check je in de handleiding of in het instellingenmenu van de boordcomputer van je auto. Hier staat of je een telefoon kunt verbinden via Android Auto of Apple CarPlay.

Android Auto en Apple CarPlay installeren

android auto apple carplay instellenAndroid Auto is officieel nog niet in Nederland beschikbaar. In andere landen is de app al te downloaden via de Google Play Store, maar hier dus helaas nog niet. Ook is het nog onbekend wanneer dit gaat gebeuren. Wel kun je de app via een omweg toch downloaden, namelijk via APKMirror. Let op: hiermee moet je wel op je telefoon instellen dat hij apps van derden mag installeren. Bekijk hier welke auto’s Android Auto hebben.

In deze video zie je hoe je Android Auto opstart:

android auto apple carplay installerenApple CarPlay installeren gaat een stuk makkelijker. In deze lijst zie je welke auto’s het systeem ondersteunen. Staat jouw auto ertussen? Mooi, dan is het tijd om CarPlay te installeren. Start je auto en check of je Siri op je telefoon is ingeschakeld. Je kunt de telefoon via een kabel en draadloos verbinden. Voor draadloos moet je deze handelingen uitvoeren:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar Algemeen.
 • Druk op ‘CarPlay’.
 • Druk op ‘Beschikbare auto’s’.
 • Klik op je auto om hiermee verbinding te maken.

Geen Android Auto of Apple CarPlay: wat nu?

android auto apple carplay alternatiefHeeft je auto geen supersonisch, slim systeem? Geen probleem, want je kunt ook op andere manieren je telefoon met je voiture verbinden. Namelijk via een kabeltje of door middel van Bluetooth. Oké, er zijn dan iets minder mogelijkheden. Maar dan laad je onderweg tenminste wél je telefoon op. Of luister je toch via Spotify muziek. Een prima alternatief dus!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.