Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

alternatieven big tech
Terug naar overzicht
7,153x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Alternatieven voor de grootste online bedrijven: wij zetten ze op een rij!

Google en Facebook kopen de ene na de andere online service op. Grofweg zijn er vijf bedrijven die online de touwtjes in handen hebben: Facebook, Google, Amazon, Apple en Microsoft. Daarom spreken we niet van de ‘Big Five’ (die je vindt in Afrika), maar van ‘Big Tech’. Deze namen maken ons leven dagelijks makkelijker en leuker, maar zijn er eigenlijk nog wel alternatieven? Wij gingen op safari en vonden alternatieven voor Google, Facebook en WhatsApp.

Google

Bij Google denk je waarschijnlijk als eerste aan de zoekmachine. Maar al snel komen er meer namen boven: Google Maps, Google Drive, Google Calendar – wist je dat Google meer dan 200 bedrijven bezit? Het moederbedrijf heet sinds 2015 Alphabet en bezit inderdaad een flink ABC aan bedrijven. Zo is ‘Nest’ (dat handige systeem voor in je huis) ook van Google. Net als YouTube trouwens. En zo zijn er nog een datalimiet minder verbruiken simyoheleboel. Wij zetten een aantal alternatieven voor de meest gebruikte Google services op een rij.

 • Alternatief voor Google Maps: HERE

Klinkt een beetje griezelig hè, Google Maps opgeven? Maar niet gevreesd, er is heel goed alternatief: HERE. We schreven er al over in onze Slimme Dingen Gids en staan nog steeds achter onze review. De app heeft een prima 3D-weergave optie, plus je kunt je route ook offline plannen en kaarten van over de hele wereld gratis downloaden. Handig als je op reis gaat en geen data wil verbruiken! Je kunt natuurlijk ook een los navigatiesysteem kopen. (Weet je nog?)

Steeds meer mensen zijn fan van Duck Duck Go en niet voor niks: met ‘The search engine that doesn’t track you’ als slogan is het best een prettig alternatief voor Google, waarbij je toch constant het gevoel hebt dat alles wat je zoekt ergens wordt opgeslagen. Als je op de homepage bent, zie je meteen rechts een kader met een korte uitleg over de privacyreglementen van deze zoekmachine. De makers zijn van mening dat jouw zoekgeschiedenis privé is en ze verkopen dus niks door aan adverteerders. En warempel: de machine zoekt net zo goed als Google!

 • Alternatief voor Google Mail: GMX Mail

De teller staat inmiddels op zo’n 1 miljard Gmail-gebruikers wereldwijd. Populaire alternatieven zijn natuurlijk Outlook of Apple Mail, maar het wordt lastig om onder een van de grote namen uit te komen. Toch kun je ook eens kijken naar GMX Mail: een service aangeboden door een grote Duitse internetprovider. De service heeft zo’n elf miljoen gebruikers wereldwijd en biedt een aantal voordelen: zoals ongelimiteerde opslag en de mogelijkheid om verschillende e-mail accounts op één plek te bewaren.

Alternatieven voor Facebook en WhatsApp

Facebook is een van de grootste sociale netwerken - dat wist je waarschijnlijk al - en bezit ook Whatsapp en Instagram. Het bedrijf is door de jaren flink veranderd. Hoewel oprichter Mark Zuckerberg graag benadrukt dat het een sociáál netwerk moet blijven en ons probeert te overtuigen dat het bedrijf verantwoord bezig is, komt er regelmatig kritiek van voormalig werkgevers. Facebook heeft meer dan 700 miljoen gebruikers wereldwijd en voor velen is dit platform hun eerste nieuwsbron. Dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Gelukkig zijn de volgende alternatieven voor Facebook en Whatsapp het proberen waard.

 • Alternatief voor Facebook: Path

Er zijn natuurlijk meer grote sociale netwerken zoals Pinterest en Twitter, maar ken je ook Path? Met Path kun je momenten (foto’s, video’s, muziek, gedachtes en nog veel meer) delen, met maximaal 150 ‘vrienden’. Deze limiet is speciaal ontwikkeld zodat je momenten met bekenden deelt en niet met jan en alleman. Path lijkt ‘privacy’ en ‘echte relaties’ hoog in het vaandel te hebben en ziet gebruikers niet als ‘producten’ maar als mensen. Helemaal niet verkeerd! (Ook meteen een goed alternatief voor Instagram trouwens.)

 • Alternatief voor WhatsApp: Signal

WhatsApp is in 2014 ook gekocht door Facebook, voor een overweldigend bedrag van 19 miljard dollar. En ja, datagegevens van WhatsApp worden wel degelijk gekoppeld aan bijvoorbeeld jouw Facebook-gegevens. Het grote ‘data-opvegen’ van Facebook gaat dus nog wel even door op deze manier. Maar niet gevreesd, ook voor WhatsApp zijn er een alternatieven, zoals Signal. Signal is volgens de Consumentenbond een veilige optie, omdat de software ‘open source’ is, en iedereen de programmeercode kan inzien. Je kunt meer lezen over Signal op deze pagina van de Consumentenbond.

Waarom willen we eigenlijk alternatieven?

Goede vraag! Veel mensen en bedrijven, ja, ook wij als Simyo, zijn inmiddels behoorlijk afhankelijk van Google en Facebook. Ze zijn verweven in ons dagelijks leven. Moeten we elke keer stilstaan bij het privacybeleid? Misschien niet. En advertenties die bij joú passen zijn ook best handig, het bespaart je een hoop reclame waar je voorheen niet in geïnteresseerd was, maar die je toch voorgeschoteld kreeg via bijvoorbeeld je televisie. Als jij soms wél oncomfortabel wordt van het idee dat een aantal grote namen zoveel gegevens van jou in handen hebben, is het goed om te weten dat er alternatieven zijn, toch?

Zou jij graag alternatieven gebruiken voor Facebook of Google?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.