.

airpods resetten
Terug naar overzicht
3,581x gelezen

Droom je net helemaal weg bij je favoriete nummer, vallen je AirPods uit. Help! Morgen ga je op vakantie, dan mogen deze reisbuddies niet ontbreken. Geen zorgen, dat hoeft ook niet. Vaak is AirPods resetten de oplossing. Volg onze stappen en je hebt het zó gefixt.

Waarom je AirPods resetten?

Even lekker resetten. Het kan voor je AirPods net zoveel doen als voor jezelf. Je zet ze dan terug naar de fabrieksinstellingen, oftewel: de basis. Hier kunnen ze even op adem komen om vervolgens weer volle bak voor jou aan het werk te gaan!

Er zijn verschillende redenen om je AirPods te resetten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ze ineens geen verbinding meer maken, dat ze heel snel leeg zijn of dat je geen geluid meer hoort. En ken je dat krakende geluid door een oordopje? Ook dan is resetten geen overbodige luxe.

Moet je dan per se problemen hebben met je AirPods om ze te resetten? Nee hoor, zeker niet. Je AirPods resetten voor verkoop is wel zo netjes, ook als er niets aan mankeert. Je zorgt er zo namelijk voor dat de koppeling met jouw iPhone vergeten is. Handig voor de koper!

AirPods (Pro) resetten: zo pak je het aan!

In 5 simpele stappen zet jij jouw AirPods terug naar de fabrieksinstellingen. Wil je je AirPods Pro resetten? Ook dan volg je dit stappenplan.

  • Doe de AirPods in de oplaadcase
  • Open het klepje van de oplaadcase
  • Ga op je iPhone naar Instellingen, Bluetooth en klik dan bij AirPods op Vergeet dit apparaat
  • Houd nu de knop op de achterkant zo’n 15 seconden ingedrukt
  • Het lampje knippert een paar keer oranje en…..klaar! Je Airpods zijn gereset.
  • Denk je eraan dat je de fijne, draadloze oortjes na het AirPods resetten wel weer verbindt met je telefoon? Want die connectie is tijdens het resetten natuurlijk verloren gegaan.

Let wel: het doorlopen van deze stappen lukt alleen met jóúw AirPods, die gekoppeld zijn aan jouw Apple ID. AirPods (3e generatie), AirPods Pro of AirPods Max van bijvoorbeeld een vriend of die je gevonden hebt, kun je dus niet resetten zonder bijbehorend Apple ID.

AirPods resetten lukt niet, wat nu?

AirPods of AirPods Pro resetten helpt vaak, maar helaas niet altijd. Merk je: AirPods Pro resetten werkt niet? Ook niet na het volgen van de stappen? Dan is er toch meer aan de hand. Apple of de winkel waar je de draadloze oortjes hebt gekocht, kan je dan waarschijnlijk verder helpen.

Ongestoord genieten van jouw AirPods

AirPods gereset? Ongestoord muziek luisteren en filmpjes kijken maar! Als je tenminste het Sim Only-abonnement hebt dat bij jou past. Zo niet, dan schroef je jouw internetbundel heel eenvoudig wat op. Ga hiervoor naar Mijn Simyo of de Mijn Simyo-app. Wil jij dolgraag je AirPods gebruiken, maar kom je erachter dat je ze kwijt bent? Via ‘Zoek mijn AirPods’ vind je ze razendsnel weer terug!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.