.

agenda apps
Terug naar overzicht
120,707x gelezen

Nu de zomervakantie achter ons ligt, lopen de agenda’s weer vol. Om je privé-activiteiten gestructureerd te houden naast je werktaken, hebben we de vijf beste agenda apps voor je uitgezocht. Na het lezen van dit blog zijn dubbele afspraken voor jou definitief verleden tijd!

Agenda-apps: al je afspraken overzichtelijk op je telefoon

Een koffiedate met een vriendin, een uur lekker zweten in de sportschool, de kinderen naar de sportclub brengen; het zijn slechts een paar activiteiten waarmee we onze privé-agenda vullen. Hoe drukker je het hebt, hoe moeilijker het is om overzicht te houden.

Gelukkig is je altijd behulpzame smartphone ook in dit geval je perfecte sidekick. Installeer er de agenda app op die het beste bij jou en je leefstijl past, en jij weet precies waar je wanneer aan toe bent. Welke je moet hebben? Dít zijn volgens ons de vijf beste agenda apps.

1. Google Agenda: van mail naar afspraak

Een van de meest gangbare agenda apps voor Android en iPhone als je gebruikmaakt van Gmail. Met Google Agenda worden afspraken uit je e-mail automatisch gedetecteerd en toegevoegd aan de agenda.

Heb je andere dingen in te plannen? Dan maak je gemakkelijk taken en afspraken aan in de agenda app. De agenda geeft zelfs suggesties voor titels, plaatsen en mensen die bij de afspraak of taak zouden kunnen passen. Zo bespaar je tijd en zit er direct een locatiekaart en uitnodiging bij voor jezelf en genodigden.

Klinkt deze app met agendafunctie ideaal? Download ‘m direct in de Google Play Store of in de App Store. Heb je een Android-toestel, dan staat ‘ie standaard op je telefoon geïnstalleerd.

2. Any.do: alles wat je moet doen

Met de Any.do-app houd je niet alleen je agenda bij, je creëert ook eenvoudig taken en doelen. Het is vooral een erg handige app voor een huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere ruimtes inrichten en gemakkelijk in elkaars agenda kijken. Erg handig voor gezinnen, en studentengroepen waarin veel wordt gemultitaskt.

Moet iemand last-minute het boodschappen doen overnemen? Dan kun je deze taak in de agenda app toewijzen aan een ander. Een leuke achtergrond instellen en moeiteloos naar je volgende afspraak swipen: het design van het menu integreert naadloos in je dagelijkse telefoongebruik.

Je kunt je account ook upgraden voor €3,00 per maand als je gebruik wilt maken van extra features, zoals een Zapier integratie met meer dan 5000 apps. Of je nu Android hebt of iOS, deze app is je man!

Download Any.do gratis voor Android of iOS.

3. Fantastical: uitgebreider kan niet

Een agenda app voor iPhone die zijn naam waarmaakt. De app deelt het scherm op in tweeën, wat het geheel erg overzichtelijk maakt. Bovenin zie je de dagen van de week of maand, onderin staan de komende afspraken onder elkaar. Afspraken zet je er heel eenvoudig in met behulp van Siri, je kunt verschillende kalenders tegelijkertijd bedienen en je kunt vanuit de webbrowser een afspraak toevoegen. Ben je iemand die afspraken snel vergeet? Dan zorg je dat de app je eraan herinnert. Hij blokt zelf de reistijd die je nodig hebt in je agenda.

Dat is nog niet alles, met de Fantastical-app haal je ook een hele slimme app in huis. Gebruik je Engelse tussenvoegsels, dan zet je met een vloeiende zin een afspraak in je agenda. ‘Lunch at Anne 13.00’ wordt dus omgezet naar de afspraak ‘Lunch’, op de locatie ‘Anne’ (die de app er zelf bij zoekt) om 13.00 uur die dag.

Durven wij dit de beste app voor iPhone te noemen? Ja, als je er eentje zoekt met een heel breed pakket aan features wel. Zoals herinneringen wanneer je van huis moet of het automatisch in de agenda zetten van reistijd. Én als je bereid bent er maandelijks voor in je buidel te tasten. De gratis versie is erg beperkt, dus wil je alles uit de app halen, dan ga je voor de premium-versie. De kosten: €5,83 per maand. Fijn is wel dat je eerst 14 dagen gratis kunt proberen, zodat je weet of de app bij je past. Download ‘m nu via de App Store.

4. Easy Calendar: zo simpel is ‘t!

Was je altijd verknocht aan je ouderwetse, papieren agenda en heb je geen speciale features nodig? Dan is dit een van de agenda apps voor iPhone die jou blij maakt.

Easy Calendar is in Nederland gemaakt en focust zich echt op de kern: het simpel, snel en duidelijk organiseren van je dagen. In de portretmodus zie je altijd de huidige week met afspraken die je hebt toegevoegd. Links maandag tot en met woensdag, rechts de rest van de week. Plan jij graag ver vooruit? Dan wil je natuurlijk liever naar een maandkalender kijken. Draai je je telefoon horizontaal om, dan verschijnt deze automatisch!

Is dit een van de agenda apps voor iPhone die jij wel op je telefoon zou willen? Je koopt ‘m voor €1,99. Download ‘m snel via de App Store.

5. Klender: voor het hele gezin

Nog eentje van Nederlandse bodem. Een van de agenda apps voor Android en iOS die bijna onmisbaar is als je een gezin hebt. In één oogopslag heb je een overzicht van de activiteiten van alle gezinsleden. Bovendien deel je heel eenvoudig lijstjes, verjaardagen en adresboeken met het gezin. En hoe handig is het dat je boodschappenlijstjes kunt doorgeven, je contactenlijsten met elkaar kunt delen en dat je alles voor het huishouden op één plek hebt.

Geen chaos meer van meerdere agenda’s, en reminders in e-mails, whatsappjes of op papiertjes. En dat helemaal gratis. Heerlijk, toch? Hij staat dan ook niet voor niets in ons rijtje beste agenda apps. Download de agenda app in de App Store of de Google Play Store.

Altijd overzicht op jouw telefoon

Heb jij in dit rijtje beste agenda apps jouw favoriet gevonden, maar ben je nog op zoek naar een telefoon die daarbij past? Of je nu voor Android of iOS gaat, in onze telefoonshop slaag je altijd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.