Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
5,364x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Ken ik je ergens van? 6 nieuwe apps die zijn geïnspireerd op oude apps

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is tegenwoordig een app voor. Soms zijn de ideeën gloednieuw en super vernieuwend. In andere gevallen worden er klonen gelanceerd, die nauwelijks zijn te onderscheiden van het origineel. Daartussenin zitten de nieuwe apps die zijn gebaseerd op een oude app, maar dan een prachtig nieuw jasje hebben. Neem bijvoorbeeld Signal: een soort WhatsApp, maar dan nóg veiliger. We zetten 6 nieuwe apps die zijn geïnspireerd op oude apps voor je op een rijtje.

Nieuwe app Letgo versus Marktplaats en eBay

De nieuwe Marktplaats of eBay, dat word je natuurlijk niet zomaar. Toch heeft de app Letgo met die ambitie honderden miljoenen dollars opgehaald bij investeerders. Letgo overtroeft Marktplaats en eBay om twee redenen, zo stellen de makers. Een advertentie voor je (tweedehands) product plaatsen kan in slechts enkele seconden. Door kunstmatige intelligentie herkent de app namelijk meteen het product op de foto, zodat je het niet meer hoeft te omschrijven en categoriseren. Bovendien werkt het heel lokaal: je kunt gemakkelijk kopen en verkopen bij jou in de buurt, zodat er geen gedoe is met pakketpost en online betalingen. Het slaat aan: de app is wereldwijd inmiddels al 45 miljoen keer gedownload. De app is met name in de VS erg populair en kun je sinds kort ook in Nederland gebruiken.

Letgo is gratis voor Apple en Android

 

Datingappmarkt: Once verleidt Tinder-gebruikers

Tinder is met ruim 100 miljoen downloads razend populair. Bij Tinder hebben gebruikers meteen een profiel op basis van hun Facebook-profiel, matchen gebeurt door profielfoto’s van mede-daters goed te keuren of juist weg te swipen. De app lijdt nu onder zijn eigen succes. Vooral in grote steden, zo luidt de kritiek, zijn er te veel Tinder-gebruikers. Dus is het te makkelijk geworden om een match te krijgen en zijn veel gebruikers meer bezig met matches verzamelen dan met daten. Ook heeft Tinder last van het imago van kortstondige-affaire-app. In dit gat is Once gesprongen. De app belooft kwaliteit boven kwantiteit. Iedere dag krijg je één match voorgeschoteld. Niet gemaakt door een algoritme, maar door een menselijke koppelaar. Match binnen? Dan krijg je 24 uur de tijd om een berichtje te sturen. Vergeleken met Tinder zou je meer kans hebben op succes en een hoop swipetijd besparen. Geef je om je privacy? Bij Once kan, in tegenstelling tot Tinder, niet iedere gebruiker jouw profiel op de datingapp zien.

Once is gratis te downloaden voor Apple en Android (in-app aankopen voor aanvullende mogelijkheden).

 

 


Signal: WhatsApp, maar dan nóg veiliger

 WhatsApp gebruikt sinds 2016 data-encryptie, waardoor je gegevens stevig achter slot en grendel zitten. De app Signal is nóg een stuk veiliger. Het is helemaal afhankelijk van giften, dus hoeft het geen gegevens te gebruiken voor reclame. En slaat het ook geen informatie van je op, los van je telefoonnummer. Signal bewaart in tegenstelling tot WhatsApp ook geen ‘metadata’, zoals info over met welke telefoonnummers je contact hebt gehad. De encryptiesleutel? Die hebben de makers van de app niet. En dus kunnen ze ook nooit informatie doorspelen aan bijvoorbeeld de overheid. Omdat de data nooit wordt geback-upt, kan ook op dat vlak niks misgaan.

Het grote nadeel: WhatsApp heeft 1,2 miljard gebruikers, Signal enkele miljoenen. Je zult dus je best moeten doen om je vrienden over te halen om te gaan Signallen. Leuk als je iets te verbergen hebt, of veel waarde hecht aan privacy. Maar voor de meeste mensen is het (in ieder geval voorlopig) geen echt alternatief voor WhatsApp.

Signal kun je gratis downloaden op mobiele Android- en Apple-apparaten.

 

Als muziek in de oren: Tidal tegen Spotify

Nog zo’n app die een gigant uitdaagt: Tidal, dat Spotify wil overtreffen. Dan heb je lef, want met 100 miljoen gebruikers en 30 miljoen songs is de Zweedse streamingdienst beslist een tegenstander van formaat. Jay Z en een groot aantal andere artiesten zijn de eigenaren van Tidal. Niet verwonderlijk dus, dat ze trots stellen dat ze de hoogste artiestenvergoeding voor gestreamde songs betalen. Als echte muziekfreak kun je daar moeilijk op tegen zijn. Hetzelfde geldt voor de audio in hogere (‘lossless’) kwaliteit en de videoclips die je kunt streamen in high definition (HD).

Het is goed om te bedenken dat wegens exclusiviteitsdeals met de streamingdiensten sommige tracks alleen op Tidal staan, of juist op Spotify. Bovendien is het, afhankelijk van je voorkeuren, duurder dan Spotify. Spotify heeft een gratis abonnement, maar dan hoor je wel reclames tussen de nummers door. De reclamevrije Premium-diensten van Spotify en Tidal zijn allebei 10 euro per maand, waarvoor je ongelimiteerd gecomprimeerde muziek kunt luisteren. Wil jij als audiofiel onbeperkt lossless muziek luisteren? Dat kan met Tidal HiFi voor 20 euro per maand.

De Tidal-app is beschikbaar voor Apple en Android.

 

Snow is een soort Snapchat, maar dan voor fotofanaten

 Hoe populair Snapchat is, hoeven we niemand te vertellen. Het bleek ook wel uit de beursgang, die laatst 19 miljard euro opleverde. In landen als China, Japan en Korea is Snow (50 miljoen gebruikers) daarentegen veel populairder. De Koreaanse app lijkt verdacht veel op Snapchat, alleen kun je je selfies en video’s naar een veel hoger plan tillen. En dan vooral als je houdt van gekkigheid. Zo heeft Snow 1500 stickers en lenzen plus 50 achtergrondfilters, dat is veel meer dan Snapchat. Ook biedt de app meer fotobewerkopties. Zo kun je je huid er beter uit laten zien en geanimeerde GIF’jes maken. Als je wilt, kunnen afbeeldingen – in tegenstelling tot bij Snapchat – meerdere dagen zichtbaar zijn. Grappig weetje: Snow wil ook Europa veroveren en werkt aan speciale gezichtsvervormende lenzen voor mensen met een westers gezicht. Zijn jij en je vrienden echte fotofanaten, dan kan het dus leuk zijn om te gaan Snowen!

Snow kun je gratis gebruiken op Apple- en Android-apparaten.

 

Met Nuzzel minder Twitter-geneuzel

Tot slot geen variatie op een app, maar een slimme verbetering van een bestaande appgigant. Word je soms gek van de bijna eindeloze Twitter-informatiestroom? Met Nuzzel kun je gemakkelijk een selectie maken van wat je wilt bekijken. Ook zie je in één oogopslag wat de belangrijkste tweets en gedeelde links zijn en kun je alles gemakkelijk synchroniseren met je andere sociale media. Oftewel: Nuzzel voorkomt geneuzel en schept orde in de chaos!

Nuzzel is gratis te downloaden voor Apple en Android.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind jij de beste nieuwe app die is geïnspireerd op een oude app?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.