.

Terug naar overzicht
9,689x gelezen

Je bent vast al eens een keer tegen dit probleem aangelopen. Een groot bestand willen delen met een vriend wat moeilijker verloopt dan gedacht. Hij heeft namelijk een Android en jij hebt een iPhone. Via WhatsApp lukt het ook niet, want het bestand is te groot of de kwaliteit van de afbeeldingen gaat hierdoor hard achteruit. AirDrop dan? Een handig systeem, maar alleen beschikbaar voor iOS apparaten. Hoe nu verder? Wij leggen je uit hoe je met het gebruik van externe apps gemakkelijk bestanden kunt uitwisselen met elkaar en met verschillende apparaten!

Instashare: het alternatief voor AirDrop

AirDrop is de manier voor nieuwe versies van de iPhone om bestanden onderling uit te wisselen. Deze functie is alleen niet beschikbaar op oudere iPhone’s en ook niet te verbinden met Android smartphones.

Instashare is hiervoor de oplossing! Deze app download je gratis in de Google Play store en in de App Store. Voordat je bestanden met elkaar kunt delen is het van belang dat de app op elk apparaat is gedownload. Wil je bestanden delen via je computer en een smartphone? Dat kan ook! De desktop versie van Instashare is alleen niet gratis. Hiervoor betaal je omgerekend ongeveer vijf euro.

Instashare heeft het makkelijk gemaakt om bestanden te slepen naar een apparaat. Net zoals AirDrop kan de app apparaten in de buurt detecteren. Super handig dus. Je kunt Instashare ook gebruiken op oude mobieltjes, waaronder een iPhone draaiende op iOS 6. Er zit geen limiet aan de bestandsgrootte.

SHAREit: offline alle soorten bestanden overzetten

Met de app SHAREit is het mogelijk om draadloos bestanden te delen. 'Huh, het is toch allemaal draadloos?', zal je wel denken. Met draadloos bedoelen we dat je met deze app helemaal geen internetverbinding nodig hebt om apparaten te verbinden aan elkaar. Ook handig om MB's te besparen van je Sim Only abonnement.

Met een onzichtbare hotspot en het gebruik van barcodes kun je de bestanden overzetten van apparaat naar apparaat. Download de app bijvoorbeeld op een toestel en desktop om daarna altijd offline bestanden over te dragen. Dit werkt doormiddel van het scannen van een barcode in de app, die te zien is op de desktop versie van het programma. Scan deze met je mobiel en verbind de apparaten aan elkaar!

De app verdeeld daarnaast automatisch je bestandssoorten. Zo is het makkelijker om te zoeken naar het exacte bestand die je gaat overzetten. Naast de gratis versie van SHAREit bestaat er ook een betaalde versie. Het verschil tussen de twee is het kunnen weglaten van advertenties in de app bij betaling. Download SHAREit op iOS, Android, Windows en macOS.

Send Anywhere: verbind met elk apparaat

Misschien wel de populairste keuze van het rijtje. De naam verklapt het al. Met de app ‘Send Anywhere’ kun je op bijna ieder apparaat downloaden en dus ook bestanden uitwisselen.

Deze app activeer je met een eenmalige 6-cijferige sleutel. Deze blijft maar 10 minuten geldig waardoor de overdracht is beveiligd. Vervolgens kun je veilig en eenvoudig bestanden verzenden. De code en het bestand wordt na de overdracht automatisch verwijderd. Dit lukt zelfs vanaf een e-reader als de Kindle naar een Android telefoon. Hier is geen internetverbinding bij nodig. De app is te downloaden op Android, iOS, Linux, Chrome, Windows en meer.

Collect: deel je bestanden tot 2GB

Een app van eigen bodem! Collect is namelijk opgericht door WeTransfer, een Nederlands bedrijf. Deze app werkt ook een beetje hetzelfde als WeTransfer. Je hoeft alleen maar een e-mailadres op te geven om in het gebied te komen waar je de bestanden kunt uploaden. De persoon aan wie je iets wilt overdragen, ontvangt op die manier een bericht dat er een bestand klaarstaat in Collect. Het enige nadeel is dat je maar tot 2 GB kunt versturen per keer. Zo zit je er snel doorheen.

Collect is te downloaden op Android en iOS.

Google Drive: heeft meer in petto dan je denkt

Voor de meesten een bekende op de desktop, maar deze app is ook goed te gebruiken op de telefoon! Alles wat je op de drive plaatst kun je gemakkelijk delen met een ander e-mailadres. Voor ieder bestand die je opstelt kun je ook een handig deelbaar linkje maken! Zo kan de ontvanger het bestand openen via de drive en opslaan waar gewenst.

Download de app van Google drive op Android en iOS.

 

Het moet nu geen probleem meer zijn om die 100 foto’s van je huisdier te verzenden naar je familie en vrienden. Welke app ga jij gebruiken? 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.