Hoe maak ik een print screen?

Een print screen kun je maken met behulp van de knop 'print screen/ prnt scrn" op je toetsenbord; meestal boven de cijfers aan de rechterkant van je toetsenbord. Vervolgens open je Word en druk je op Ctrl en V (Ctrl ingedrukt houden terwijl je de V intoetst). Een kopie van je schermweergave wordt nu in Word geplakt. Dit document kun je opslaan en meesturen als bijlage.

Met een Mac maak je met CMD (appeltje), SHIFT en 3 een print screen. Met CMD + V (CMD-knop ingedrukt houden en letter V indrukken) kun je de print screen in Word plakken.

Screenshot op je telefoon

Je kunt natuurlijk ook een screenshot maken op je telefoon. Dit doe je zo:

Android
Op een Android telefoon maak je een schermafbeelding door één van de volumetoetsen en de powerknop tegelijk ingedrukt te houden. Na ongeveer drie seconden flitst het scherm en is je screenshot gemaakt. Je schermafbeelding vind je terug in de galerij.

iOS
Bij een iPhone of iPad druk je één van de volumetoetsen en de thuisknop tegelijkertijd in. Na ongeveer drie seconden flitst het scherm en is je screenshot gemaakt. Je schermafbeelding vind je terug in de galerij.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

.