Internet doet het niet

Met je Simyo simkaart kun je overal internetten. Lukt het niet om verbinding te maken met internet? Geen zorgen, op deze pagina lees je wat je kunt doen om zo snel mogelijk weer online te zijn!

Internet doet het niet

Internet doet het niet

De onderstaande stappen helpen je om te achterhalen wat het probleem is en hoe je dit kan oplossen.

Start je telefoon opnieuw op
1. Start je telefoon opnieuw op
Beste oplossing

Zet je telefoon voor vijf minuten helemaal uit en start hem daarna weer op. Zo maakt je simkaart opnieuw verbinding met ons netwerk.

Controleer de netwerkinstellingen op Mijn Simyo
2. Controleer de netwerkinstellingen

Controleer of de opties ‘Internetten Nederland’, ‘Bellen in en naar het buitenland’ en ‘Internetten in het buitenland’ aan staan op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Je vindt deze optie onder Instellingen – Internet en bellen.

Controleer de instellingen op je telefoon
3. Update je telefoon en controleer de instellingen

Om met je telefoon toegang te krijgen tot het mobiele netwerk van een provider heb je een APN (Access Point Name) nodig. Bij de meeste telefoons wordt de APN automatisch ingesteld wanneer je een simkaart in je toestel plaatst. Soms gaat dit niet goed, check met onze Toestelhulp de instellingen voor internet in het buitenland op jouw telefoon.

Maak verbinding met een ander netwerk
4. Maak verbinding met een ander netwerk

Soms maakt je telefoon over de grens automatisch verbinding met een netwerk waar het internet niet goed werkt. In dat geval kun je proberen een ander netwerk te selecteren. Dit kun je doen met de stappen in onze Toestelhulp. Klik op Netwerk selecteren – Handmatig een netwerk selecteren.

Is je simkaart geblokkeerd?
5. Is je simkaart geblokkeerd?

Kun je ook niet bellen met je Simyo simkaart? Dan is het verstandig om de status van je simkaart te controleren op Mijn Simyo via Instellingen - Simkaart. Staat er misschien nog een blokkade op wegens verlies, diefstal of een openstaande factuur? In de eerste twee gevallen kan je je simkaart zelf weer activeren. In het laatste geval kan je de openstaande factuur betalen. Wij deblokkeren je dan zo gauw mogelijk.

Heb je Simyo Prepaid? Dan kun je pas bellen en internetten als je beltegoed boven de € 0 is, ook als je een internetbundel hebt. Opwaarderen kan via Mijn Simyo.

Doe een kruistest
6. Doe een kruistest

Om te achterhalen waar het probleem precies zit, is het handig om je simkaart in een andere telefoon te plaatsen. Test ook of een andere simkaart in jouw telefoon kan internetten. Dit noemen we een kruistest. Deze informatie kan de klantenservice helpen om sneller een oplossing te zoeken.

Neem contact op met onze klantenservice
7. Neem contact op met onze klantenservice

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en werkt internet nog niet? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag met een oplossing!

Naar de klantenservice

Veelgestelde vragen

Ik kan niet bellen in het buitenland, hoe los ik dit op?

Bekijk de juiste instellingen op deze pagina. Hier vind je ook andere stappen om weer te kunnen bellen in het buitenland.

Mijn Prepaid beltegoed is op, maar ik heb wel een internetbundel. Waarom kan ik niet internetten?

Als je beltegoed op is kun je niet bellen, sms’en of internetten. Op dat moment kun je ook je internetbundel niet gebruiken tot je hebt opgewaardeerd. Wil je nooit zonder beltegoed zitten? Zet dan Automatisch Opwaarderen aan via het overzicht op Mijn Simyo.

Wat als ik juist niet wil internetten met mijn Simyo simkaart?

In dat geval kun je de instelling ‘Internetten in Nederland’ uitzetten op Mijn Simyo en in onze app via Instellingen - Internet en bellen. Wil je internet alleen uitzetten voor het buitenland? Zet dan alleen de optie ‘Internetten in het buitenland’ uit.

Mijn instellingen voor 4G zijn goed, maar toch werkt 4G niet

Heb je geen 4G internet? Dan kan het zijn dat je instellingen niet helemaal goed staan. Of dat je bijvoorbeeld geen 4G ready telefoon hebt. Het is daarom handig om het volgende te controleren:

Staat je netwerkmodus ingesteld op 4G? Wil je weten hoe je dit aanpast? Hier vind je de handleiding van je telefoon.

Heb je de juiste internetinstellingen op je telefoon? Bekijk ze hier.

Zit je in een gebied waar 4G is? Dat kun je Hier bekijken.

Werkt 4G toch niet? Dan zou het aan je simkaart kunnen liggen. Oudere simkaarten (vaak met een simkaartnummer dat begint met een 4) zijn niet geschikt om gebruik te maken van het 4G netwerk. In dat geval kun je op Mijn Simyo een vervangende simkaart bestellen onder het kopje Instellingen - Simkaart.

.