Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme gadgets |

Met je smartphone meehelpen aan wetenschappelijk onderzoek

Draag jij de wetenschap een warm hart toe? Ook al heb je geen universitaire studie afgerond, als burgerwetenschapper kun je een waardevolle bijdrage leveren aan academisch onderzoek. Gewapend met jouw smartphone help je onder meer biologen en medici om meer en completere gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld door vogelpopulaties in de gaten te houden en bewegende kustlijnen in kaart te brengen. Goed nieuws: dit is geen rocket science, iedereen kan het!

Word citizen scientist

Al ruim tien jaar lang lopen we allemaal met kleine supercomputers in onze zak of handtas. We kunnen ermee bellen, internetten, onze GPS-locatie bewaren en foto’s in hoge resolutie schieten. Functies waar wij, als gewone burgers, de wetenschap een grote dienst mee kunnen bewijzen. Maar hoe werkt dat en welke apps promoveren je tot citizen scientist?

eBird logo

eBird: Je kent de vogel aan zijn veren

Vogels kijken kan verslavend zijn, maar nóg leuker is het als je jouw observaties deelt. Met de gratis app eBird help je als vogelaar wetenschappers bij onderzoek, natuurbescherming en onderwijs. Van de vogels die je hebt gezien, bewaart de app de GPS-locaties. Je kunt eBird ook offline gebruiken, wat wel zo handig is als je in the middle of nowhere aan het spotten bent.

Zelf profiteer je natuurlijk óók van deze app. Je bent hiermee gekoppeld aan een enorme database van vogelsoorten. Eén van de populairste functies is het overzicht van vogelsoorten die de afgelopen 30 dagen in jouw buurt zijn gespot.

Deze app wordt wereldwijd gebruikt. Eén van de weinige talen waar de app naar vertaald is, is Nederlands.

Download eBird hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

 

CoastSnap: bewegende kustlijnen

Door stormen, de zeespiegelstijging en menselijke activiteit verandert de kustlijn constant. Met een techniek die fotogrammetrie heet, kunnen wetenschappers foto’s van de kust analyseren en de verandering ervan voorspellen.

Met de gratis app CoastSnap help je de bewegingen van de kust in kaart te brengen. Bij allerlei stranden wereldwijd vind je speciale CoastSnap-statieven waarin je je smartphone kunt plaatsen voor steeds hetzelfde uitzicht. Ook kun je met de instructies van deze app een doe-het-zelfstatief maken.

Je vindt bestaande CoastSnap-stations over de hele wereld. In Nederland is er voorlopig nog maar één: bij Egmond aan Zee.

Download CoastSnap hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

 

DreamLab: help medisch onderzoek te versnellen

Met de gratis app DreamLab help je mee aan medisch onderzoek. Normaal gesproken hebben onderzoekers supercomputers nodig om DNA heel gedetailleerd te scannen. Maar met de collectieve rekenkracht van smartphoneprocessoren kunnen ze dezelfde resultaten bereiken. Dus waarom zouden we daar niet van profiteren?

De wetenschappers zetten grote onderzoeksprojecten in de cloud die uit miljoenen microproblemen bestaan. Problemen die de steeds krachtiger wordende smartphones prima kunnen oplossen. DreamLab stort zich op zo’n kleine uitdaging wanneer jij je smartphone aan de oplader hangt en niet gebruikt. Een typisch moment daarvoor is wanneer je ‘s nachts ligt te slapen. De rekenkracht van al die ‘slapende’ telefoons samen helpt bijvoorbeeld te berekenen hoe bestaande medicijnen toegepast kunnen worden in de strijd tegen kanker.

Je kunt instellen hoeveel mobiele data de app per maand mag gebruiken óf dat de app alleen via wifi mag werken. Ook beslis je tegen welke aandoening je met jouw mobieltje de strijd wilt aangaan: borst-, eierstok-, prostaat- of alvleesklierkanker. Een leuk extraatje aan deze app is dat je ziet hoeveel sneller het onderzoek gaat nu jij DreamLab gebruikt. Zo zie je dat je deelname écht nut heeft.

Download DreamLab hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

 

Roadkill: voorkom doodgereden dieren

Met hekken en ecoducten minimaliseert Nederland botsingen tussen dieren en verkeer. Toch komen aanrijdingen nog steeds voor. Met de gratis app Roadkill houd je bij welke aangereden dieren je tegenkomt. Uiteraard doe je dit pas wanneer je stilstaat, bijvoorbeeld aan het einde van je autorit.

Je helpt wetenschappers hiermee om ‘roadkill-hotspots’ te identificeren, waar zij vervolgens oplossingen voor kunnen bedenken. Denk hierbij aan tunnels voor migrerende kikkers en padden of wildwissels, die in samenwerking met natuurbeschermers en lokale autoriteiten worden aangelegd.

Download Roadkill hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

 

iNaturalist: het beestje bij z’n naam noemen

Kom je een plant tegen die er exotisch uitziet? Zie je een dier dat je nog nooit eerder hebt gezien? De gratis app iNaturalist helpt je om deze te identificeren. Maak een duidelijke foto waar de plant of het dier in zijn geheel op staat. Op basis van je foto en je locatie krijg je vervolgens suggesties.

Ben je daar niet tevreden mee of denk je met een ongewenste nieuwkomer te maken te hebben? Deel je observatie dan met de gemeenschap van 400.000 gebruikers, waaronder vele wetenschappers. Zij helpen je om de plant of het beestje bij zijn naam te noemen.

Met jouw observaties help je wetenschappers aan onderzoekswaardige gegevens, waarmee zij de natuur beter kunnen begrijpen en beschermen – bijvoorbeeld tegen indringers zoals tropische muggen of halsbandparkieten. Die dieren zijn meegereisd, ontsnapt of losgelaten en bedreigen onze traditionele flora en fauna.

Download iNaturalist hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

 

CoronaMelder: het coronavirus remmen

Een actueel voorbeeld van citizen science is de gratis CoronaMelder-app. Zowel de medische wetenschap als de gezondheidszorg profiteert ervan als jij deze app installeert en activeert. Je helpt hiermee de verspreiding van het coronavirus te remmen én in kaart te brengen. Bovendien onderzoeken wetenschappers aan de hand van de app hoe de samenleving technologie accepteert.

De app gebruikt bluetooth om te detecteren of jij in contact bent geweest met een besmet persoon. Als je langer dan vijftien minuten binnen twee meter van iemand was die aangeeft besmet te zijn, moet je in quarantaine en jezelf op corona laten testen.

Download CoronaMelder hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Op welke manier zou jij willen bijdragen aan de wetenschap?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.