.

De beste wandel apps
Terug naar overzicht
3,065x gelezen

Een frisse neus halen, een stukje wandelen, een blokkie om. We zijn er dol op. Als fanatieke of af-en-toe-wandelaar ben jij vast benieuwd naar de beste wandelapps. Wij deden het voorwerk, nu hoef jij de gratis wandelapps alleen nog maar te downloaden. 

Wandelwalhalla: de beste wandelpaden apps

Gooi je wandelkaart in de papierbak, want met een legio aan wandelapps hoef jij nooit meer te stoeien met die kaarten. Je downloadt de app, selecteert je route en begint met wandelen. Hierbij serveren we je zeven fijne wandelapps. Breid je geografische kennis uit en ontdek de verborgen wandelparels van Nederland.

Omslagafbeelding Wandeltochten

Struinen door de mooiste wandelroutes? Met de gratis wandelapp Wandeltochten heb je de mooiste wandelingen verdeeld over heel Nederland onder de knop. Wandelingen variëren van 4 tot 26 kilometer. Daarnaast kun je filteren op regio en de afstand die je wilt lopen. In de app heb je ook een eigen ‘wandel-agenda’ waarbij je de mooiste wandelingen direct in je wandel-agenda kunt plaatsen.

Download Wandeltochten hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding Klompenpaden

De mooiste routes uit het boerenland ontdekken? Dat doe je met de Klompenpaden app. Wandel door historische wandelroutes en paden in Utrecht en Gelderland. De app telt zo’n 100 klompenpaden van 3,5 tot 17 kilometer. Je kunt aan de hand van jouw voorkeuren in de app selecteren waar je wilt wandelen.

Download Klompenpaden hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding Geocaching

Piraat in de dop, wil je schatzoeken tijdens je wandeling?  De app Geocoaching maakt van jouw wandelroute een schatkaart vol met schatten. Met behulp van tips of gps-coördinaten vind jij ‘de schat’. Je kunt samen met anderen schatzoeken, of lekker in je uppie.

Download Geocaching hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

Omslagafbeelding Wandelknooppunt

Wandel je graag van knooppunt tot knooppunt? Dan is de app Wandelknooppunt helemaal jouw ding. Je stippelt je route vooraf uit en zoekt twee knooppunten. Wil je onderweg toch je route wijzigen? Geen probleem. 

Download Wandelknooppunt hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

Omslagafbeelding Relive

Thuis je wandelroute nog een keertje bekijken of delen met vrienden? Met Relive kun je niet alleen je route opslaan, maar ook foto’s en notities aan je route toevoegen. De app maakt hier een mooi 3D-filmpje van. Opdat je je wandeltochtje nooit hoeft te vergeten. Maar de app is heus niet alleen voor wandelaars, je kunt allerlei herinneringen opslaan. Zoals je hardlooproute, je hiketochtje of welk uitje dan ook. 

Je kunt de gratis app uitbreiden met Relive Plus, maar dan kost de app €7. Met Relive Plus kun je muziek toevoegen aan je video’s, iets meer foto’s toevoegen, HD-filmpjes toevoegen en je foto’s zo vaak bewerken als je wilt.

Download Relive hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Bonus: slim wandelen doe je zo

Wil je even zitten tijdens je wandelroute? Met de gratis app Alle Bankjes (alleen voor Android)  kun jij alle bankjes in jouw omgeving spotten op basis van je locatie. Daarnaast kun je zien of het een bankje is zonder leuningen, of bijvoorbeeld een picknicktafel. Staat jouw bankje nog niet in de app? Dan kun je hem handmatig toevoegen. Daarnaast kan een fanatieke wandelaar niet zonder apps als Buienradar (iOS en Android) en Weatherpro Free (iOS en Android). Maar ook Hoge Nood (iOS en Android) is een handige app. Zo weet je altijd een wc te vinden bij jou in de buurt. 

Wandelapps versus stappentellers

Wandelapps zijn misschien niet te missen, maar ook stappentellerapps zijn in veelvoud te vinden. De twee zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden (maar ergens ook familie): bij wandelapps krijg je de mooiste routes en wandelpaden voorgeschoteld, bij stappentellers gaat het met name om het aantal stappen dat je gezet hebt. Waarbij sommige apps je een mooi kaartje tonen van je gelopen route. En bij sommige apps wordt er zelfs een heus spel gemaakt van je blokje om.

Genoeg GB’s op zak?

Ga je de deur uit voor (bijvoorbeeld) een prachtig tochtje langs het Stoutenburgerpad in Amersfoort? Dan zul je ongeveer 10 km lang gaan wandelen. Wil je onderweg volledig up-to-date blijven van jouw wandelroute? Dan is het wel zo fijn als je genoeg GB’s op zak hebt. Ga naar de Mijn Simyo app en check jouw databundel. Leuke, lange wandeling op de planning? Bij je Sim Only abonnement kun je maandelijks je databundel aanpassen, precies hoe jij het hebben wilt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.