.

app-updates
Terug naar overzicht
68,393x gelezen

Heb je net een nieuwe app gedownload, is er alwéér een update beschikbaar. Klinkt bekend? Dat kan goed kloppen, want van veel telefoon-apps komen vaak app-updates uit. In dit artikel lees je waarom dat is én hoe je er geen last van hebt.

Wat zijn app-updates?

wat zijn app-updates

App-updates zijn verbeteringen aan apps die op je telefoon staan. Zo’n update zorgt ervoor dat je steeds beschikt over de nieuwste en waarschijnlijk veiligste versie van de app. Van de meeste verbeteringen merk je niet veel. Dat komt omdat de meeste app-updates bedoeld zijn om fouten of kwetsbaarheden uit de app te halen.

Wat voor app-updates zijn er?

welke app-updates zijn erDe meeste app-updates zijn klein van formaat. Deze app-updates bevatten kleine optimalisaties. Ze maken de app bijvoorbeeld sneller in gebruik en zorgen ervoor dat ‘ie goed blijft beveiligd. Het beveiligen van een app is een werkje dat namelijk nooit klaar is. De ontwikkelaars van veelgebruikte apps zijn hier daarom continu mee bezig. Krijg je wéér een app-update? Onthoud dan dat dit goed nieuws is: de ontwikkelaar is druk bezig de app zo goed mogelijk voor je te beveiligen! Dit is ook de reden dat je af en toe app-updates ontvangt voor de Mijn Simyo app, want onze knappe zijn altijd druk bezig de app extra goed te maken!

Grotere app-updates zijn er ook. Zorgen dat een app goed en veilig werkt is voor veel app-ontwikkelaars het belangrijkst. Daarna gaan ze aan de slag met het toevoegen van nieuwe functies. Denk aan nieuwe levels bij een spel of extra informatie in een navigatie-app. Soms kunnen die nieuwe functies extra data verbruiken van je Sim Only internetbundel of hebben ze toegang tot meer gegevens van jou nodig om te kunnen werken. In dat geval moet je na het installeren van de app-update hiervoor toestemming geven. Bijvoorbeeld als een app toegang tot je microfoon nodig heeft omdat er een spraakfunctie als functionaliteit aan de app is toegevoegd.

Moet ik elke keer een app-update installeren?

Je bent natuurlijk niet verplicht app-updates te installeren. Toch doe je er wel goed aan. Anders blijf je zitten met een verouderde versie die niet optimaal is beveiligd en beschik je misschien niet over de laatste toegevoegde functies. Daarnaast zorgen updates er voor dat de app beter werkt. Precies weten wat voor verbeteringen een app-update bevat? In de app store op je telefoon kun je dat zien.

Automatisch updaten

Vind je het storend om meldingen te krijgen dat app-updates beschikbaar zijn? Je kunt je app store zo instellen dat app-updates automatisch worden geïnstalleerd via wifi. Dit gebeurt dan op de achtergrond, zonder dat je dit MB’s van je Sim Only internetbundel kost. Zo heb je altijd de laatste versies van de apps.

Apps automatisch updaten in Android

  • app-updates automatisch installeren androidOpen de ‘Google Play Store’-app.
  • Druk linksboven op de drie streepjes.
  • Druk op ‘Instellingen’.
  • Druk op ‘Downloadvoorkeur voor app’.
  • Druk op ‘Alleen via Wifi’
  • Apps worden nu automatisch geüpdatet via wifi.

https://youtu.be/2HR-KCEGB_c

Apps automatisch updaten in iOS

app-updates automatisch installeren ios

  • Open de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘iTunes Store en App Store’.
  • Schuif onder ‘Automatische downloads’ de slider naast ‘App-updates’ naar rechts.
  • Schuif onder ‘Mobiele data’ de slider naast ‘Automatische downloads’ naar links.

https://www.youtube.com/watch?v=bNcHlHZEmPs

Wat als het updaten van apps mislukt?

app-updates mislukt en nuMeestal gaat het installeren van app-updates zonder problemen. Schrik niet als het updaten van een app een keertje niet meteen lukt. Dit ligt dan meestal aan de wifi-verbinding. Het is mogelijk dat de verbinding met het wifinetwerk tijdens het updaten is weggevallen en dat het downloaden van de update daarom stopte. Zodra je weer verbinding hebt, wordt het updaten hervat. Zo heb jij de recentste versie van de app die de laatste beveiligingsupdates heeft!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.