Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

voicemail instellen
Terug naar overzicht
1,263x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Voicemail instellen, uitzetten en andere handige tips voor binnen- en buitenland

Laat een bericht achter na de piep.” PIEP! “Hoi, met Simyo! Wil je alles weten over je voicemail instellen? In dit blog lees je hoe je zelf de controle hebt over je voicemail in Nederland en het buitenland. Van je instellen tot uitzetten en van je voicemail beluisteren tot verwijderen. Doei!

Wat is voicemail?

wat is voicemailVoicemail is het antwoordapparaat van je mobiele telefoon. Hiermee kunnen mensen een gesproken bericht aan jou doorgeven als je je telefoon niet opneemt. Zo weet je waarom iemand belde. Een voicemailbericht wordt niet opgeslagen op je mobiele telefoon. Je provider slaat het tijdelijk op. Daarom bel je een telefoonnummer om het voicemailbericht te beluisteren. Als je Sim Only of Prepaid hebt van Simyo, bel je 1233. Via dit nummer kun je ook je voicemail instellen.

Voicemail instellen

Bij Simyo kun je zelf je voicemail instellen. Dit kun je doen om je voicemail te personaliseren, om je voicemail uit te zetten of om je voicemail te beveiligen. Deze voicemailinstellingen kun je allemaal aanpassen.

Welkomstbegroeting

voicemail instellen welkomstbegroetingJe kunt je voicemail opleuken door een welkomstbericht in te toetsen. Degene die je voicemail krijgt, weet zo dat hij aan het juiste adres is. Er zijn vier welkomstbegroetingen mogelijk. Die bereik je door te bellen naar 1233 en in het hoofdmenu vervolgens 1 in te drukken:

 1. Eerste persoonlijke begroeting.
  1. Je kunt je voicemail inspreken met een welkomstbericht die mensen krijgen te horen als ze je voicemail krijgen. Die spreek je in zijn geheel zelf in.
 2. Tweede persoonlijke begroeting.
  1. Die spreek je in zijn geheel zelf in. Je kunt zowel de eerste als tweede persoonlijke begroeting opslaan. Hier kun je tussen willen. Zo horen mensen - zodra jij het aanpast - de andere begroeting als ze je voicemail krijgen.
 3. Standaard begroeting.
  1. Je spreekt dan alleen je naam in. De beller krijgt dan te horen: ‘Dit is de voicemail van’, met vervolgens jij die je naam inspreekt.
 4. Standaard begroeting met telefoonnummer.
  1. Degene die belt krijgt dan te horen: ‘Dit is de voicemail van’ met vervolgens je telefoonnummer.

Instellingen voicemail aanpassen

voicemail instellen instellingen aanpassenDoor te bellen naar 1233 en vervolgens in het hoofdmenu 2 in te drukken, kom je terecht in het instellingenmenu van je voicemail. Hier kun je allerlei voicemailinstellingen aanpassen:

 1. Je toegangscode aanpassen
  1. Hiermee beveilig je de voicemail met een pincode en voorkom je dat iemand anders je voicemail kan luisteren. Ga je binnenkort naar het buitenland en wil je ook daar je voicemail afluisteren? Dan moet je voicemail zijn beveiligd met een toegangscode. Doen dus!
 2. Afspeelinstellingen
  1. Hier kun je onder andere instellen dat je de berichtinformatie voor elk voicemailbericht niet krijgt te horen. Handig als je het niet belangrijk vindt hoe laat iemand bijvoorbeeld de voicemail insprak.
 3. Inspreken van berichten aan- of uitzetten
  1. Op deze manier kun je jouw voicemail verwijderen. Je voicemail staat dan uit en mensen kunnen dan niet meer je voicemail inspreken.
 4. Notificatie-instellingen
  1. Hier stel je in op welke manier we je laten weten dat je een voicemail hebt, zoals per sms of notificatie.

Taal voor voicemail instellen

Door te bellen naar 1233 en in het hoofdmenu 9 in te drukken, kun je de taal voor je voicemail instellen. Je kunt kiezen tussen een Nederlandstalige en Engelstalige voicemailstem.

Voicemail instellen in Nederland

Hoe je voicemail werkt, hangt af van of je in Nederland of het buitenland bent. Hieronder lees je hoe voicemail in Nederland werkt. Verderop in het artikel staat precies hoe Simyo’s voicemail in het buitenland werkt.

Voicemail aanzetten in Nederland

Je voicemail staat bij Simyo standaard aan. Je kunt ‘m dus meteen bellen op 1233. Daarna kun je jouw voicemail instellen.

Voicemail afluisteren: zo werkt dat!

voicemail afsluisterenHeeft iemand een voicemailbericht ingesproken? Bel dan 1233 om ‘m te beluisteren. Tijdens het beluisteren van het bericht heb je een paar mogelijkheden:

 • Druk op 2 om een bericht te bewaren en het volgende bericht te luisteren.
 • Druk op 3 om het bericht te wissen.
 • Druk op 4 voor extra berichtsinformatie.

Simyo bewaart ingesproken berichten standaard zeven dagen. Bewaar je zelf een voicemailbericht door op 2 te drukken? Dan wordt ‘ie vanaf dat moment nogmaals zeven dagen bewaard. Dit kun je per bericht één keer doen. Je kunt maximaal twintig berichten bewaren.

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in Nederland?

voicemail afluisteren tariefVoor het bellen en afluisteren van je voicemail gebruik je de minuten uit je Sim Only belbundel. Je hoeft er niet extra voor te betalen. Is je belbundel op? Dan kun je extra belminuten bijkopen. Deze bundel bevat 50 belminuten of sms'jes en kost 2 euro. Bel je niet met minuten uit je bundel? Dan betaal je het buitenbundeltarief. Bel je met Prepaid naar 1233, dan betaal je het standaard Prepaid tarief van 10 cent per minuut.

Voicemail uitzetten in Nederland

Misschien zit je niet te wachten op voicemailberichten. Bijvoorbeeld omdat je ze toch nooit afluistert. Je kunt, als je wil, dan je voicemail uitzetten. Bel in Nederland hiervoor 1233 en kies in het hoofdmenu optie 2. Druk daarna op optie 3 om voicemail uit te zetten. Op het moment dat iemand normaal gesproken je voicemail krijgt, wordt de verbinding automatisch verbroken.

Voicemail in het buitenland

Ook in het buitenland, bijvoorbeeld op je vakantiebestemming, kun je je voicemail beluisteren en instellen.

Voicemail aanzetten in het buitenland

Let op: wil je je voicemail bellen in het buitenland? Dan moet je vooraf een toegangscode instellen. Anders kun je niet je voicemail beluisteren in het buitenland. Dit doe je in het instellingenmenu. Daarna heb je in het buitenland dezelfde instellingsmogelijkheden als in Nederland. Als je in het buitenland je voicemail wil beluisteren of instellingen van je voicemail wil aanpassen, bel je +31612001233.

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in het buitenland?

voicemail tarief buitenlandSinds 1 juni 2017 zijn de kosten voor roaming in de EU en een paar andere landen afgeschaft. Als je belt, gaan de minuten uit je bundel. Dit kost dus niet extra. Op andere continenten betaal je wel een hoger tarief. Dit tarief hangt af van de zone waartoe het land behoort waarvandaan je de voicemail belt. Bekijk hier de zones voor buitenlandtarieven en de exacte buitenlandtarieven. Goed om te weten: je betaalt er niet voor als iemand je voicemail inspreekt, alleen als je het bericht beluistert.

Voicemail uitzetten in het buitenland

Ben je lekker op vakantie in het buitenland? Misschien wil je dan niet gestoord worden. Je kunt, om écht tot rust te komen, je voicemail uitzetten. Ook vanuit het buitenland. Bel +31 6 120 012 339 om vanuit het buitenland je voicemail uit te zetten. Meer hierover lees je op het Simyo Forum.

Voicemail naar tekst: iets moois voor de toekomst!

Je voicemail afluisteren: wie weet is dat binnenkort niet meer nodig. In de Verenigde Staten zijn er al apps beschikbaar die voor jou je voicemail afluisteren. Deze apps zetten het ingesproken bericht om in een tekstbericht, dat jij ontvangt als sms’je. Zo ‘lees’ je je voicemail. Handig, toch?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.