.

voicemail instellen
Terug naar overzicht
24,217x gelezen

Laat een bericht achter na de piep.” PIEP! “Hoi, met Simyo! Wil je alles weten over je voicemail instellen? In dit blog lees je hoe je zelf de controle hebt over je voicemail in Nederland en het buitenland. Van je instellen tot uitzetten en van je voicemail beluisteren tot verwijderen. Doei!

Wat is voicemail?

Voicemail is het antwoordapparaat van je mobiele telefoon. Hiermee kunnen mensen een gesproken bericht aan jou doorgeven als je je telefoon niet opneemt. Zo weet je waarom iemand belde. Een voicemailbericht wordt niet opgeslagen op je mobiele telefoon. Je provider slaat het tijdelijk op.

Hoe krijg ik voicemail op mijn telefoon?

Bij Simyo – en bij de meeste providers - kun je voicemail inschakelen door op je mobiele telefoon naar nummer 1233 te bellen. De eerste keer volg je vanaf het hoofdmenu de aanwijzingen om je berichtenbox te configureren. Hierbij wordt onder meer gevraagd of je een welkomstboodschap wil inspreken Lees hieronder hoe je jouw voicemail naar eigen wens instelt.

Hoe moet je voicemail instellen?

Bij Simyo kun je zelf je voicemail instellen. Dit kun je doen om je voicemail te personaliseren, om je voicemail uit te zetten of om je voicemail te beveiligen. Deze voicemailinstellingen kun je allemaal aanpassen. Als je een Sim Only of Prepaid hebt van Simyo, bel je 1233 om je voicemail in te stellen, je voicemail te personaliseren, je voicemail aan- en uit te zetten of je voicemail te beveiligen.

Welkomstbegroeting

Hoe spreek je de voicemail in? Je kunt je voicemail opleuken door een welkomstbericht in te spreken. Degene die je voicemail krijgt, weet zo dat hij aan het juiste adres is. Er zijn vier welkomstbegroetingen mogelijk. Die bereik je door te bellen naar 1233 en in het hoofdmenu vervolgens 1 in te drukken:

 1. Eerste persoonlijke begroeting.
  1. Je kunt je voicemail inspreken met een welkomstbericht die mensen krijgen te horen als ze je voicemail krijgen. Die spreek je in zijn geheel zelf in.
 2. Tweede persoonlijke begroeting.
  1. Die spreek je in zijn geheel zelf in. Je kunt zowel de eerste als tweede persoonlijke begroeting opslaan. Hier kun je tussen willen. Zo horen mensen - zodra jij het aanpast - de andere begroeting als ze je voicemail krijgen.
 3. Standaard begroeting.
  1. Je spreekt dan alleen je naam in. De beller krijgt dan te horen: ‘Dit is de voicemail van’, met vervolgens jij die je naam inspreekt.
 4. Standaard begroeting met telefoonnummer.
  1. Degene die belt krijgt dan te horen: ‘Dit is de voicemail van’ met vervolgens je telefoonnummer.

Hoe kan ik mijn voicemail aanpassen?

Door te bellen naar 1233 en vervolgens in het hoofdmenu 2 in te drukken, kom je terecht in het instellingenmenu van je voicemail. Hier kun je allerlei voicemailinstellingen aanpassen:

 1. Je toegangscode aanpassen
  1. Hiermee beveilig je de voicemail met een pincode en voorkom je dat iemand anders je voicemail kan luisteren. Ga je binnenkort naar het buitenland en wil je ook daar je voicemail afluisteren? Dan moet je voicemail zijn beveiligd met een toegangscode. Doen dus!
 2. Afspeelinstellingen
  1. Hier kun je onder andere instellen dat je de berichtinformatie voor elk voicemailbericht niet krijgt te horen. Handig als je het niet belangrijk vindt hoe laat iemand bijvoorbeeld de voicemail insprak.
 3. Inspreken van berichten aan- of uitzetten
  1. Op deze manier kun je jouw voicemail verwijderen. Je voicemail staat dan uit en mensen kunnen dan niet meer je voicemail inspreken.
 4. Notificatie-instellingen
  1. Hier stel je in op welke manier we je laten weten dat je een voicemail hebt, zoals per sms of notificatie.

Taal voor voicemail instellen

Door te bellen naar 1233 en in het hoofdmenu 9 in te drukken, kun je de taal voor je voicemail instellen. Je kunt kiezen tussen een Nederlandstalige en Engelstalige voicemailstem.

Voicemail instellen in Nederland

Hoe je voicemail werkt, hangt af van of je in Nederland of het buitenland bent. Hieronder lees je hoe voicemail in Nederland werkt. Verderop in het artikel staat precies hoe Simyo’s voicemail in het buitenland werkt.

Hoe zet ik mijn voicemail aan in Nederland?

Je voicemail staat bij Simyo standaard aan. Je kunt ‘m dus meteen bellen op 1233. Daarna kun je jouw voicemail instellen.

Voicemail afluisteren: zo werkt dat!

Heeft iemand een voicemailbericht ingesproken? Bel dan 1233 om ‘m te beluisteren. Tijdens het beluisteren van het bericht heb je een paar mogelijkheden:

 • Druk op 2 om een bericht te bewaren en het volgende bericht te luisteren.
 • Druk op 3 om het bericht te wissen.
 • Druk op 4 voor extra berichtsinformatie.

Simyo bewaart ingesproken berichten standaard zeven dagen. Bewaar je zelf een voicemailbericht door op 2 te drukken? Dan wordt ‘ie vanaf dat moment nogmaals zeven dagen bewaard. Dit kun je per bericht één keer doen. Je kunt maximaal twintig berichten bewaren.

Waarom kan ik geen voicemail beluisteren?

Staat je voicemail wel aan? Bel 1233 en kies in het hoofmenu voor instellingen (2). Kies hierna voor ‘voicemail aan- of uitzetten (3).

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in Nederland?

Voor het bellen en afluisteren van je voicemail gebruik je de minuten uit je Sim Only belbundel. Je hoeft er niet extra voor te betalen. Is je belbundel op? Dan kun je extra belminuten bijkopen. Deze bundel bevat 50 belminuten of sms'jes en kost 2 euro. Bel je niet met minuten uit je bundel? Dan betaal je het buitenbundeltarief. Bel je met Prepaid naar 1233, dan betaal je het standaard Prepaid tarief van 10 cent per minuut.

Voicemail uitzetten in Nederland

Misschien zit je niet te wachten op voicemailberichten. Bijvoorbeeld omdat je ze toch nooit afluistert. Je kunt, als je wil, dan je voicemail uitzetten. Bel in Nederland hiervoor 1233 en kies in het hoofdmenu optie 2. Druk daarna op optie 3 om voicemail uit te zetten. Op het moment dat iemand normaal gesproken je voicemail krijgt, wordt de verbinding automatisch verbroken.

Voicemail in het buitenland

Ook in het buitenland, bijvoorbeeld op je vakantiebestemming, kun je je voicemail beluisteren. Instellen kan alleen vanuit Nederland.

Voicemail aanzetten in het buitenland

Let op: wil je je voicemail bellen in het buitenland? Dan moet je vooraf, dus in Nederland, een toegangscode instellen. Anders kun je je voicemail niet beluisteren in het buitenland. Dit doe je in het instellingenmenu. Als je in het buitenland je voicemail wil beluisteren bel je gewoon 1233, of +31612001233 als dat niet werkt. In het buitenland is  het niet mogelijk om je voicemail in te stellen of instellingen te wijzigen.

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in het buitenland?

Sinds 1 juni 2017 zijn de kosten voor roaming in de EU en een paar andere landen afgeschaft. Als je belt, gaan de minuten uit je bundel. Dit kost dus niet extra. Op andere continenten betaal je wel een hoger tarief. Dit tarief hangt af van de zone waartoe het land behoort waarvandaan je de voicemail belt. Bekijk hier de zones voor buitenlandtarieven en de exacte buitenlandtarieven. Goed om te weten: je betaalt er niet voor als iemand je voicemail inspreekt, alleen als je het bericht beluistert.

Voicemail uitzetten in het buitenland

Ben je lekker op vakantie in het buitenland? Misschien wil je dan niet gestoord worden. Je kunt, om écht tot rust te komen, je voicemail uitzetten. Ook vanuit het buitenland. Bel +31 6 120 012 339 om vanuit het buitenland je voicemail uit te zetten. Meer hierover lees je op het Simyo Forum.

Voicemail naar tekst: iets moois voor de toekomst!

Je voicemail afluisteren: wie weet is dat binnenkort niet meer nodig. In de Verenigde Staten zijn er al apps beschikbaar die voor jou je voicemail afluisteren. Deze apps zetten het ingesproken bericht om in een tekstbericht, dat jij ontvangt als sms’je. Zo ‘lees’ je je voicemail. Handig, toch?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.