Voicemail: uitzetten, aanzetten en andere handige tips voor binnen- en buitenland

Sim only Slimme tips

“Laat een bericht achter na de piep.” PIEP! “Hoi, met Simyo! Wist je dat je zelf de controle hebt over je voicemail? Zo kun je, als je wil, je voicemail uitzetten. Ideaal als je op vakantie bent en even niet gestoord wil worden. In dit blog lees je er alles over. Doei!”

Wat is voicemail?

Simyo onderzoekt voicemail uitzettenVoicemail is het antwoordapparaat van je mobiele telefoon. Hiermee kunnen mensen een gesproken bericht aan jou doorgeven als je je telefoon niet opneemt. Zo weet je waarom iemand belde. Een voicemailbericht wordt niet opgeslagen op je mobiele telefoon, maar tijdelijk opgeslagen door je provider. Je belt een telefoonnummer om het voicemailbericht te beluisteren. Als je Sim Only of Prepaid hebt van Simyo, bel je 1233. Via dit nummer kun je ook al je voicemailinstellingen aanpassen.

Instellingen voicemail aanpassen

Voicemail uitzetten instellingen aanpassenBij Simyo kun je zelf de instellingen van je voicemail aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een persoonlijk bericht in te spreken. Deze krijgt de beller te horen als je de telefoon niet opneemt. Verder kun je bijvoorbeeld ook instellen dat je een sms krijgt als iemand een voicemailbericht achterlaat. Benieuwd naar alle instellingsmogelijkheden van je voicemail? Hier staat de indeling van het voicemailmenu van Simyo.

Voicemail in Nederland

Van aanzetten tot je voicemail uitzetten: hieronder bespreken we de ins en outs van het gebruik van voicemail in Nederland.

Voicemail aanzetten in Nederland

Je voicemail staat bij Simyo standaard uit. Bel op je mobiele telefoon het nummer 12331 om je voicemail aan te zetten en in te stellen. Daarna kun je via het telefoonnummer 1233 de bij jou ingesproken voicemailberichten beluisteren. Tip: je kunt ook je voicemail afluisteren door in je telefoon-app de toets 1 ingedrukt te houden. Dit is sneller!

Voicemail afluisteren: zo werkt dat!

Heeft iemand een voicemailbericht ingesproken? Bel dan 1233 om ‘m te beluisteren. Tijdens het beluisteren van het bericht, heb je een paar mogelijkheden:

  • Terugbellen, dit doe je door op 1 te drukken;
  • Bewaren en het volgende bericht luisteren, druk hiervoor op 2;
  • Je wist het bericht door op 3 te drukken;
  • Wil je het bericht nog een keer luisteren? Druk dan op 4
  • Je pauzeert het bericht door op 8 te drukken

Simyo bewaart ingesproken berichten standaard zeven dagen. Bewaar je zelf een voicemailbericht, dan wordt ‘ie nogmaals zeven dagen bewaard. Dit kun je per bericht één keer doen. Je kunt maximaal 99 berichten bewaren.

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in Nederland?

voicemail uitzetten kostenVoor het bellen en afluisteren van je voicemail gebruik je de minuten uit je Sim Only belbundel. Je hoeft er niet extra voor te betalen. Is je belbundel op? Dan kun je extra belminuten bijkopen. Deze bundel bevat 50 belminuten of sms’jes en kost 2 euro. Bel je niet met minuten uit je bundel? Dan betaal je het buitenbundeltarief. Bel je met Prepaid naar 1233, dan betaal je het standaard Prepaid tarief van 10 cent per minuut.

Voicemail uitzetten in Nederland

Misschien zit je niet te wachten op voicemailberichten. Bijvoorbeeld omdat je ze toch nooit afluistert. Je kunt, als je wil, dan je voicemail uitzetten. In Nederland bel je hiervoor 12339.

Voicemail in het buitenland

Ook in het buitenland, bijvoorbeeld op je vakantiebestemming, kun je je voicemail gebruiken en aanpassen.

Voicemail aanzetten in het buitenland

Let op: wil je je voicemail bellen in het buitenland? Dan moet je een toegangscode invoeren. Stel deze van tevoren in. Dit doe je in het instellingenmenu. In het buitenland heb je dezelfde instellingsmogelijkheden als in Nederland. Als je in het buitenland je voicemail wil instellen of luisteren, bel je +31612001233.

Wat kost het afluisteren van je Simyo voicemail in het buitenland?

Sinds 1 juni 2017 zijn de kosten voor roaming in de EU en een paar andere landen afgeschaft. Als je belt, gaan de minuten uit je bundel. Dit kost dus niet extra. Op andere continenten betaal je wel een hoger tarief. Dit tarief voicemail uitzetten buitenlandhangt af van de zone waartoe het land behoort waarvandaan je de voicemail belt. Op deze pagina zie je welk land bij welke zone hoort. Je ziet hier wat de tarieven precies zijn. Goed om te weten: je betaalt er niet voor als iemand je voicemail inspreekt, alleen als je het bericht afluistert.

Voicemail uitzetten in het buitenland

Ben je lekker op vakantie in het buitenland? Misschien wil je dan niet gestoord worden. Je kunt, om écht tot rust te komen, je voicemail uitzetten. Ook vanuit het buitenland. Bel +31 6 120 012 339 om vanuit het buitenland je voicemail uit te zetten. Meer hierover lees je op het Simyo Forum.

Voicemail naar tekst: iets moois voor de toekomst!

voicemail uitzetten goed bezigJe voicemail afluisteren: wie weet is dat binnenkort niet meer nodig. In de Verenigde Staten zijn er al apps beschikbaar die voor jou je voicemail afluisteren. Deze apps zetten het ingesproken bericht om in een tekstbericht, dat jij ontvangt als sms’je. Zo ‘lees’ je je voicemail. Handig, toch?