.

Portretfoto's
Terug naar overzicht
46,690x gelezen
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Kiekjes van je kinderen: zo maak je de mooiste portretfoto’s

Staat jouw smartphone ook vol met foto’s van je kinderen of kleinkinderen? Waarschijnlijk zijn ze van wisselende kwaliteit. Hoe maak je écht mooi portretfoto's? Instagramfotograaf Joost Bastmeijer – met 47.000 volgers – deelt in de bovenstaande video zijn praktische tips als het om portretfotografie gaat.

Joost heeft nog meer praktische tips om een betere smartphone-fotograaf te worden. Bekijk onderstaande video’s en leer meer over slim gebruik van licht, close-ups én hoe je zorgt voor een goede compositie.

Goed gebruik van licht: de basis

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede foto: het licht. Als je naar buiten gaat om te fotograferen, hoe maak je dan op een slimme manier gebruik van licht? Neem bijvoorbeeld weerspiegelend licht van gebouwen om je onderwerp beter uit te lichten. Hoe je dat precies doet? Dat legt Joost uit in deze video, samen met nog wat slimme trucs:

Macrofotografie: oog voor detail tijdens een close-up

Een foto van je bordje pasta maken die zó in een culinair tijdschrift kan: hoe doe je dat? Door simpelweg je smartphone 180 graden te draaien. Dan zit de camera aan de onderkant en kun je dichterbij het onderwerp – in dit geval je bord – komen. Slimme truc hè? Joost deelt nog meer tips over fotograferen van dichtbij in deze video:

De juiste beeldverhouding: compositiefotografie

Misschien staat het onderwerp er wel goed op, maar ben je toch nog niet tevreden. Wáár op de foto het onderwerp zich bevindt is ook van belang. Joost deelt in deze video zijn tips als het om een goede compositie gaat. Pas bijvoorbeeld ‘de regel van derden’ toe: verdeel je beeld in negen vlakken en zorg dat het onderwerp altijd op een ‘snijpunt’ staat. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee, want Joost legt het duidelijk uit in deze video over compositie:

Nabewerking voor een nog betere foto

Zoals je in de video’s ziet, weet Joost als geen ander met welke app je jouw foto’s nét dat beetje extra geeft. Zo laat je bijvoorbeeld de kleuren van je scherm knallen met de app VSCO-cam, of versterk je het lichteffect van een ondergaande zon met Snapseed. Kortom: met handige apps maak je van een ‘oké kiekje’ een prachtige foto.

Waarvan maak jij het liefst foto’s met je smartphone? En wat zijn jouw favoriete bewerkings-apps? Deel je tips!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.