Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphonecamera als een pro gebruiken tips simyo
Terug naar overzicht
9,231x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Gebruik je smartphonecamera als een pro

Smartphonecamera's worden elk jaar beter. De beste telefoons maken misschien al wel net zulke mooie foto’s als een gewone fotocamera. Vaak kun je er ook veel meer mee dan je denkt. Daarom geven we je graag een paar handige tips. Zo haal je alles uit die fantastische camera in je smartphone en schiet je professionele foto’s. Maar wat maakt een smartphonecamera nou goed?

Smartphonecamera’s

Smartphonecamera’s zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Vrijwel elke telefoon heeft aan de voor- én achterkant een camera. Die aan de voorkant wordt ook wel de ‘selfiecamera’ genoemd, die aan de achterkant is de ‘main camera’. Oftewel, de hoofdcamera. Soms zitten er aan de achterkant zelfs meerdere camera’s! Daar komen we later op terug: we bespreken eerst welke onderdelen een camera ‘goed’ maken.

De ingrediënten voor een goede smartphonecamera

smartphonecamera ingredienten simyoNiet één, maar meerdere eigenschappen zeggen iets over de kwaliteit van een smartphonecamera. Vaak is het aantal megapixel een eerste indicatie van hoe goed een camera is. Een foto is namelijk opgebouwd uit pixels. Meer pixels betekent meer details op een foto. De camera legt dan meer omgevingsgegevens vast, in de vorm van pixels. Een megapixel is gelijk aan een miljoen pixels.

Best belangrijk dus, een grote hoeveelheid megapixels. Toch is dat alleen niet het belangrijkste voor een goede smartphonecamera.De camerasensor is ook een belangrijk onderdeel van een goede camera. Dit onderdeel zet het opgevangen beeld om in een afbeelding. Hoe groter de camerasensor, des te beter hij dit kan doen.

Ook belangrijk: de lens, die zorgt of een foto wel of niet scherp is. Een smartphonecamera met veel megapixels en een matige lens levert vaak een matige foto op. Andersom geldt hetzelfde. Belangrijk is dus om een smartphonecamera te hebben met een goede sensor én een sterke lens. Daarnaast is de software belangrijk voor het gebruikersgemak. Dit zorgt er namelijk voor dat een camera snel foto’s maakt en deze goed verwerkt.

Verschillende camera’s

In bijna alle smartphones zit een andere camera. De één heeft een betere sensor met meer megapixels en de ander heeft weer een betere lens. Samsung, Apple en Sony gebruiken Sony-sensors, maar omdat ze onderling verschillende lenzen en software gebruiken, zit er een verschil in de kwaliteit van de foto’s. Huawei pakt het wat anders aan. Deze fabrikant gebruikt lenzen van de bekende Duitse lenzenbouwer Zeiss. De Zeiss-lenzen zorgen ervoor dat de kwaliteit van de foto’s erg goed is.

Beste smartphonecamera’s van dit moment

beste smartphonecamera's van dit moment simyoEr zijn een paar smartphones met een extra goede camera. Hierbij gaan we af op de reviews va DxOMark, dat camera’s uitgebreid test en daar punten voor geeft. Volgens deze site is de Huawei P20 Pro de beste smartphonecamera van dit moment. Deze camera heeft een driedubbele lens waarmee je onder andere optisch kunt inzoomen, net als met een telelens. Deze lenzen schieten foto’s in 40, 20 en 8 megapixel. Zijn kleine broer, de Huawei P20, eindigt als tweede. Deze camera heeft twee lenzen die foto’s in 20 en 12 megapixel schieten. De top vijf ziet er zo uit:

 • Huawei P20 Pro: 109 punten
 • Huawei P20: 102 punten
 • Samsung Galaxy S9 Plus: 99 punten
 • Google Pixel 2: 98 punten
 • Apple iPhone X: 97 punten

De overeenkomst tussen deze telefoons? Vier van de vijf hebben een camera met meerdere lenzen. Alleen de hoofdcamera van de Google Pixel 2 gebruikt één lens.

Foto’s schieten als een pro

Of je nou wel of niet een van deze (nogal dure) telefoons hebt: jij kunt foto’s er op twee manieren heel professioneel uit laten zien. Vooraf kun je de instellingen van de smartphonecamera aanpassen en achteraf kun je de foto’s met handige apps bewerken. Het resultaat van je foto’s kan, met wat kunde, aandacht en liefde, heel mooi worden.

Vooraf de smartphonecamera instellen

Bijna elke moderne smartphone heeft in de camera-app een menu waar je de instellingen van de camera kunt aanpassen. Vooral Android-telefoons hebben uitgebreidere camera-apps waarbij je vooraf veel instellingen kunt aanpassen. Instellingen die de moeite waard zijn om soms aan te passen: de sluitertijd, het diafragma, de ISO-waarde en de flitser

Sluitertijd

Een foto maken is eigenlijk het tijdelijk belichten van de camerasensor. Het beeld dat de sensor dan opvangt is de foto. Met de sluitertijd heb je invloed op hoe lang de sensor belicht wordt. Een korte sluitertijd resulteert in scherpe foto’s, maar dan komt er wel minder licht binnen. Hierdoor kan een foto misschien onderbelicht zijn. Een lange sluitertijd zorgt ervoor dat een foto sneller onscherp is. De camera is langer bezig met het maken van een foto en daardoor is de kans groot dat je foto bewogen is. Een lange sluitertijd komt weer van pas in het donker, want dan heeft de camera meer tijd om al het schaarse licht op te vangen.

Diafragma

Het diafragma is de grootte van de lensopening. Hiermee regel je hoeveel licht de camerasensor kan opvangen. Hoe groter de lensopening (in vaktermen: hoe hoger het diafragma), des te betere foto’s maak je in principe in het donker. Er wordt dan extra veel licht binnengelaten. Een goede sensor verwerkt dat vervolgens tot een realistische, heldere foto. Nadeel: het diafragma kun je maar bij een paar telefoons aanpassen. Hoe groter de diafragmaopening, hoe beter je in principe foto’s onder donkere omstandigheden kunt maken.

ISO-waarde

Je kunt meestal ook de ISO-waarde aanpassen, waarmee je de lichtgevoeligheid van de smartphonecamera verandert. Zo bepaal je hoeveel licht je smartphonecamera binnenlaat. Je kunt dan in de felle zon toch een mooie foto te maken door een lagere ISO-waarde te kiezen. Selecteer een hogere ISO-waarde als het wat donkerder is. De smartphonecamera vangt dan wat meer licht op om een goede foto te kunnen maken.

Flitser

In het donker maak je vaak betere foto’s met een flitser. De meeste smartphones hebben een flitser die je aan en uit kunt zetten. Soms kan een flitser een foto overbelicht maken. Dan is het slim om hem uit te zetten en de HDR-optie te gebruiken. HDR staat voor ‘High Dynamic Range’. Hiermee worden zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen in een foto goed weergegeven. Een foto die in het donker is gemaakt, is met HDR vaak beter dan zonder HDR.

Foto’s bewerken met handige apps

Kiekjes geschoten? Mooi, dan kun je achteraf je smartphonefoto’s verder verbeteren. Op de iPhone kan dit via de standaard foto-app van iOS. Hiermee kun je makkelijk en snel aanpassingen maken, zoals het uitsnijden van een foto, een filter over het kiekje leggen en kleuren aanpassen. Hoe? Zo!

 • Open de Foto’s-app.
 • Druk op de foto die je wil aanpassen.
 • Druk rechtsboven op ‘Wijzig’.
 • Je kunt nu de foto aanpassen.

De meeste Android-smartphones hebben een app waarmee je foto’s nabewerkt. Dit is de album-app die bijna elke fabrikant standaard meelevert op een Androidsmartphone.

 • Open de Galerij-app.
 • Druk op de foto die je wil aanpassen.
 • Druk op ‘Bewerken’.
 • Je kunt nu de foto aanpassen.

Er zijn ook bewerkings-apps voor iOS en Android die je zelf kunt downloaden. Met dit soort apps kun je nét dat beetje extra aan een foto aanpassen. Soms op een wel heel gekke, grappige of ludieke manier! Daarnaast kun je filters toevoegen om een foto er nog mooier uit te laten zien. Hieronder staan een paar van die leuke, gratis bewerkings-apps voor Android en iOS.

Instagram

Instagram logoDe bewerkings-app bij uitstek is Instagram. Foto’s kun je een bijzonder tintje meegeven door er een filter overheen te leggen. Met Instagram kun je ook heel nauwkeurig foto’s aanpassen. Zo kun je de warmte, verzadiging, helderheid en het contrast van een foto veranderen. Download de app voor Android en de iPhone.

VSCO

VSCOcam logoMet VSCOleg je achteraf filters over foto’s en kun je eigenschappen als de helderheid en het contrast los van elkaar aanpassen. VSCO heeft een extra slimmigheidje. Hiermee kun je al je aanpassingen aan een foto terugvinden en die los van elkaar ongedaan maken. Zo houd je zelf het overzicht tijdens het na bewerken én als je klaar bent. Download de app voor Android en de iPhone.

PicLab

Piclab iconPicLab is een app waarmee je foto’s kunt nemen en collages kunt maken. Hierbij heb je de keuze uit meerdere indelingen. Met PicLab kun je teksten toevoegen aan foto’s, maar ook de helderheid en scherpte van een foto aanpassen. Download de app voor Android en de iPhone.

Pixlromatic

Pixlromatic iconPixlromatic pakt het wat anders aan. Hiermee leg je ook filters over een foto heen, maar deze filters zijn duidelijker aanwezig dan bijvoorbeeld bij Instagram. Leuk is dat je achteraf met Pixlromatic extra filters kunt downloaden. Zo blijf je elke keer bijzondere foto’s maken. Download de app voor Android en de iPhone.

Snapchat

snapchatNet als Instagram is dit ook geen app om puur en alleen foto’s mee te bewerken. Via Snapchat verstuur je foto’s en video’s die anderen dan tijdelijk kunnen zien. Maar met die foto’s kun je wel een heleboel leuke dingen doen. Zoals grappige filters over je gezicht leggen, die je hoofd op een leuke manier hervormen. Die kun je vervolgens makkelijk opslaan op je telefoon. Of natuurlijk delen met je Snap-vrienden! Download de app voor Android en de iPhone.

Filmen met je smartphone

Met je smartphonecamera kun je niet alleen foto’s schieten. Je kunt er ook mee filmen. De beste camera’s kunnen dat in een 4K-resolutie. Deze resolutie is twee keer zo scherp als Full HD. Voor mooie filmpjes maken met je smartphone geldt hetzelfde als bij het maken van mooie foto’s: de hoge resolutie van de camera alleen is niet genoeg voor een goede video.

Het maakt bijvoorbeeld ook uit hoeveel frames per seconde je camera filmt. Frames zijn beelden die samen een video vormen als ze snel na elkaar worden afgespeeld. Een Full HD-filmpje ziet er veel vloeiender uit in 60 frames per seconde dan in 30 frames per seconde. Net als bij foto’s speelt ook de kleurweergave bij video’s een rol. Smartphonevideo’s zijn daarnaast vaak schokkerig, omdat het lastig is om met vaste hand een video te maken. Steeds meer smartphones hebben daarom optische beeldstabilisatie. Dit is iets dat je sowieso van dure telefoons mag verwachten dat ze het hebben. Optische beeldstabilisatie vangt tijdens het filmen kleine schokjes op, waardoor het beeld veel stabieler wordt. Dit draagt bij aan een betere video.

Wat zijn jouw tips en trucjes voor de perfecte foto?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.