.

beste apps 2016
Terug naar overzicht
34,805x gelezen

2016 was het jaar waarin zo’n beetje alles werd opgelost met een app. Even bekijken hoe laat de bus rijdt? Daar is een app voor! Oefenen voor je rijbewijs? Daar is een app voor! Een nieuwe taal leren of weten wanneer er een buitje valt? Daar is een app voor! En zelfs Pokémons vangen deden we vanaf onze telefoon het afgelopen jaar. Maar wat waren afgelopen jaar nou de meest besproken apps? Dit zijn de 5 beste apps van 2016 die op blogs en fora besproken én blijvertjes genoemd werden.

Foto’s worden kunst met originele filters in Prisma

Anno 2016 hebben we de fotografieapps voor het kiezen. Omdat de vintage filters nu zo’n beetje in iedere fotografieapp te vinden zijn, is deze app extra interessant. Met deze app tover je je foto’s om tot een kunstwerk in de stijl van Picasso, mozaïek of Japanse manga. Het is even zoeken welk filter mooi op welke foto past, maar oefening baart kunst. Het filter ‘tears’ doet het bijvoorbeeld goed op portretten. Prisma hoort daarom echt in het rijtje 5 beste apps van 2016 thuis. De app download je hier voor Android en hier voor Apple.

Prisma app

Leer een vreemde taal met Memrise

Dat een taal leren simpel en leuk kan zijn, ontdekten we met Memrise. Deze app neemt je mee op reis door een virtueel sterrenstelsel waar je op iedere planeet een andere taal kunt leren. Altijd al Spaans of Koreaans willen leren? Iedere fase van het leerproces kent zijn eigen boodschap. Zo leer je in de eerste fase bijvoorbeeld hoe je zegt: “hoe gaat het?” Memrise kun je hier downloaden voor Android en hier voor Apple.

memrise app

Bunq

Met recht behaalde deze app een plekje in de top 10 van de App Store. Mobiel bankieren wordt een fluitje van een cent met Bunq. Met deze app kun je geld beheren, maar Bunq is geen bank. Wat dan wel? Het is een bedrijfje met een bankvergunning. Dat betekent dat je je geld niet verstuurt naar een bank maar rechtstreeks naar een persoon. Het voordeel daarvan is dat Bunq niet afhankelijk is van andere banken. In een paar klikken open je gratis een persoonlijk account en kun je gratis geld versturen en betaalverzoeken sturen. Een pinpas kost eenmalig             €9,00 en is vier jaar geldig. Dat is dus goedkoper dan een bankpas. Daarbij worden er kosten per pinbetaling gerekend. Waarom deze app interessant maakt in vergelijking met reguliere bankrekening? Onder dit account kun je onbeperkt en kosteloos rekeningen openen. Op vakantie met een groep? Open samen een rekening zodat iedereen inzicht heeft in alle uitgaven. Na de vakantie sluit je ‘m weer. Een echte bankrekening met de voordelen van Tikkie dus. Bunq is hier verkrijgbaar voor Android en hier voor Apple.

bunq app

Verdwalen in buitenlandse steden met Walter

Walter wordt je beste vriend op reis. Deze app is een prachtig vormgegeven kompas en bestaat uit je positie, omcirkeld met ringen en gekleurde vakjes. De gekleurde vakjes in het kompas laten je zien welke kant je op moet voor restaurants, café’s, bezienswaardigheden en winkels. Als je van richting verandert, draait het kompas dus mee. Dit kompas kun je offline gebruiken. Ideaal als je in het buitenland even zonder wifi zit. Handig is om van tevoren je vakantiebestemming op te zoeken in de app, zodat je alvast het kompas kunt laden via wifi. Walter is alleen beschikbaar voor Apple. Benieuwd naar tips voor bellen en internetten in het buitenland? Lees er alles over in dit blog.

Links sturen in een bericht met GBoard 

Een nieuwsbericht, weerbericht, video of adres met je vrienden delen? Gboard maakt het je makkelijk. Dit is een toetsenbord waarmee je in het gesprek een Google-opdracht uitvoert en direct verstuurt naar je gesprekspartner. Nadat je dit toetsenbord gedownload hebt, kun je ‘m activeren via instellingen > algemeen > toetsenbord aan. Gboard download je hier voor Android en hier voor Apple.

Door welke app werd jij het meest verrast in 2016?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.