.

Boeken lezen op je telefoon datalimiet simyo
Terug naar overzicht
45,989x gelezen

De Boekenweek begint weer en dit jaar is het thema ‘Natuur’. Natuurlijk lees jij je favoriete boeken via je smartphone. Dat kan een e-book zijn of misschien wel een luisterboek! We geven je graag een paar handige tips, zo kan jij fijn boeken lezen op je telefoon.

Boeken lezen op je telefoon-e-reader- simyoBoeken lezen op je telefoon

Je telefoon is misschien niet het fijnste middel om een boek te lezen. Het schermpje is vaak aan de kleine kant en het licht kan behoorlijk fel zijn. Gelukkig zijn er genoeg e-reader apps waarmee jij relaxt een boekje kunt lezen.

Deze apps hebben speciale instellingen waardoor jij rustig kunt lezen. Zo kun je de lettergrootte en het lettertype aanpassen zodat het voor jou prettig leesbaar is. Maar je kunt ook speciale helderheid en witbalans instellingen wijzigen zodat het rustiger oogt.

Boeken lezen op je telefoon apple simyoBoeken lezen op je iPhone

Elke iPhone heeft standaard een handige lees-app: iBooks. Dit is een soort e-reader die al vooraf op je iPhone staat geïnstalleerd. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om boeken te lezen op je iPhone?

Boeken lezen via iBooks

Heb je een pdf gedownload of een e-book gekocht? Wanneer je deze opent via je iPhone kun je deze terugvinden in iBooks. In de app kun je niet alleen boeken lezen, maar ook nieuwe boeken opzoeken en kopen. iBooks is een fijne e-reader-app waarop je boeken ook offline kunt opslaan. Daarnaast is de app ook een pdf-reader: je kunt bijvoorbeeld je concertkaartjes in iBooks opslaan!

E-reader apps voor je iPhone

Naast de standaard app zijn er ook nog tal van andere e-reader-apps voor je iPhone. Zo is er de Kobo-app waarin je boeken kunt lezen en opzoeken in de enorme e-book bibliotheek van bol.com. Voor slechts 9,99 euro per maand heb je toegang tot heel veel boeken. Je kunt de e-books dan niet alleen op je telefoon lezen, maar ook in je Kobo e-reader of via je laptop met je bol.com-account. Handig!

Amazon, een soort Amerikaanse bol.com, heeft een soortgelijke app: Kindle. Daar lees je op dezelfde manier boeken via een abonnement. Deze kun je ook via een Kindle e-reader teruglezen.  Nadeeltje: de Amazon Kindle-app biedt alleen boeken aan in het Engels.

Boeken lezen op je telefoon Android SimyoBoeken lezen op je Android-telefoon

Omdat Android natuurlijk op meerdere soorten telefoons draait, is er geen standaard boeken-app. Wél zijn er tal van gratis en betaalde apps verkrijgbaar om toch een boek te lezen op je smartphone.

Amazon Kindle en Bol.com Kobo-app

De eerdergenoemde Amazon Kindle en Bol.com Kobo-apps zijn ook voor Android beschikbaar. Deze werken hetzelfde als de iPhone-variant. De Amazon Kindle en Bol.com Kobo-apps vind je in de Google Play Store.

Kobo-app

Er is ook een ‘gewone’ variant van de Kobo-app. Dit is de e-reader app van het gelijknamige bedrijf. Hierin kun je jouw eigen e-pubs en PDF’s in opslaan en ook nieuwe e-books ontdekken en kopen! Heb je een Kobo e-reader die de app ondersteunt? Dan update deze automatisch waar je in je boek bent gebleven. In de trein boeken lezen op je telefoon en daarna thuis verder op je e-reader, precies waar jij in het verhaal was gebleven!

Google Play Books

Google heeft van eigen makelij een e-reader-app in de Google Play Store staan. De Google Play Books app is heel divers. Je kunt er namelijk niet alleen e-books mee lezen, maar ook audioboeken, stripboeken en studieboeken! De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en is ook voor iOS beschikbaar.

Luisterboek apps

Ben je niet zo’n lezer, maar ben je wél dol op verhalen? Dan hebben we goed nieuws! Veel boeken zijn ook verkrijgbaar als luisterboek. Ideaal om op de fiets onderweg naar werk nog naar een hoofdstuk te luisteren of om voor het slapen gaan met je ogen dicht nog naar een verhaal te luisteren.

Luisterboeken van Amazon via Audible

Amazon heeft naast de Kindle-app ook de app Audible ontwikkeld. In deze app vind je duizenden luisterboeken waar je onbeperkt van kunt genieten. Leuk aan de Audible-app is dat deze heel goed samenwerkt met de Kindle-app. Wanneer je zowel de e-book als audioboek variant van een boek hebt gekocht, synchroniseert deze automatisch het verhaal. Zo kun je het ene hoofdstuk luisteren en daarna direct verder lezen in je e-reader app! Met Audible kun je alleen Engelstalige boeken uitzoeken.

Nederlandse luisterboeken via Storytel

Met Storytel luister je Nederlandse boeken. Voor 9,99 euro per maand heb je toegang tot de grote Storytel-bibliotheek waar je uit duizenden verhalen kunt kiezen. Van bestsellers en klassiekers tot hele nieuwe boeken. In de Storytel-bibliotheek vind je ook tal van Engelstalige boeken. Handig als je jouw talenkennis wilt opkrikken of als je liever geen vertaalde boeken ‘leest’.

Boeken lezen op je telefoon datalimiet simyoDatagebruik van e-books en luisterboeken

Het lezen en downloaden van e-books verbruikt gelukkig niet veel van je Sim Only internetbundel. Maar wanneer je voor een luisterboek gaat, is het verstandig even op te letten.  Een boek uit de Harry Potter serie kan al gauw 20 uur aan audio zijn en je verbruikt zo’n 30 tot 50 MB per uur. Voordat je die ‘uit’ hebt is je internetbundel een stuk lichter.

Heb je geen grote databundel maar wil je wel graag meerdere luisterboeken ‘lezen’? Dan kun je de boeken ook downloaden en offline luisteren. Bij Audible en Storytel kan dit allebei. Doe dit dan wel wanneer je met wifi bent verbonden, anders kost het je evengoed een flinke kluif MB’s.

Wat is jouw favoriete manier van boeken lezen op je telefoon?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.