Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Boeken lezen op je telefoon datalimiet simyo
Terug naar overzicht
1,938x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Natúúrlijk, boeken lezen op je telefoon!

De Boekenweek begint weer en dit jaar is het thema ‘Natuur’. Natuurlijk lees jij je favoriete boeken via je smartphone. Dat kan een e-book zijn of misschien wel een luisterboek! We geven je graag een paar handige tips, zo kan jij fijn boeken lezen op je telefoon.

Boeken lezen op je telefoon-e-reader- simyoBoeken lezen op je telefoon

Je telefoon is misschien niet het fijnste middel om een boek te lezen. Het schermpje is vaak aan de kleine kant en het licht kan behoorlijk fel zijn. Gelukkig zijn er genoeg e-reader apps waarmee jij relaxt een boekje kunt lezen.

Deze apps hebben speciale instellingen waardoor jij rustig kunt lezen. Zo kun je de lettergrootte en het lettertype aanpassen zodat het voor jou prettig leesbaar is. Maar je kunt ook speciale helderheid en witbalans instellingen wijzigen zodat het rustiger oogt.

Boeken lezen op je telefoon apple simyoBoeken lezen op je iPhone

Elke iPhone heeft standaard een handige lees-app: iBooks. Dit is een soort e-reader die al vooraf op je iPhone staat geïnstalleerd. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om boeken te lezen op je iPhone?

Boeken lezen via iBooks

Heb je een pdf gedownload of een e-book gekocht? Wanneer je deze opent via je iPhone kun je deze terugvinden in iBooks. In de app kun je niet alleen boeken lezen, maar ook nieuwe boeken opzoeken en kopen. iBooks is een fijne e-reader-app waarop je boeken ook offline kunt opslaan. Daarnaast is de app ook een pdf-reader: je kunt bijvoorbeeld je concertkaartjes in iBooks opslaan!

E-reader apps voor je iPhone

Naast de standaard app zijn er ook nog tal van andere e-reader-apps voor je iPhone. Zo is er de Kobo-app waarin je boeken kunt lezen en opzoeken in de enorme e-book bibliotheek van bol.com. Voor slechts 9,99 euro per maand heb je toegang tot heel veel boeken. Je kunt de e-books dan niet alleen op je telefoon lezen, maar ook in je Kobo e-reader of via je laptop met je bol.com-account. Handig!

Amazon, een soort Amerikaanse bol.com, heeft een soortgelijke app: Kindle. Daar lees je op dezelfde manier boeken via een abonnement. Deze kun je ook via een Kindle e-reader teruglezen.  Nadeeltje: de Amazon Kindle-app biedt alleen boeken aan in het Engels.

Boeken lezen op je telefoon Android SimyoBoeken lezen op je Android-telefoon

Omdat Android natuurlijk op meerdere soorten telefoons draait, is er geen standaard boeken-app. Wél zijn er tal van gratis en betaalde apps verkrijgbaar om toch een boek te lezen op je smartphone.

Amazon Kindle en Bol.com Kobo-app

De eerdergenoemde Amazon Kindle en Bol.com Kobo-apps zijn ook voor Android beschikbaar. Deze werken hetzelfde als de iPhone-variant. De Amazon Kindle en Bol.com Kobo-apps vind je in de Google Play Store.

Kobo-app

Er is ook een ‘gewone’ variant van de Kobo-app. Dit is de e-reader app van het gelijknamige bedrijf. Hierin kun je jouw eigen e-pubs en PDF’s in opslaan en ook nieuwe e-books ontdekken en kopen! Heb je een Kobo e-reader die de app ondersteunt? Dan update deze automatisch waar je in je boek bent gebleven. In de trein boeken lezen op je telefoon en daarna thuis verder op je e-reader, precies waar jij in het verhaal was gebleven!

Google Play Books

Google heeft van eigen makelij een e-reader-app in de Google Play Store staan. De Google Play Books app is heel divers. Je kunt er namelijk niet alleen e-books mee lezen, maar ook audioboeken, stripboeken en studieboeken! De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en is ook voor iOS beschikbaar.

Luisterboek apps

Ben je niet zo’n lezer, maar ben je wél dol op verhalen? Dan hebben we goed nieuws! Veel boeken zijn ook verkrijgbaar als luisterboek. Ideaal om op de fiets onderweg naar werk nog naar een hoofdstuk te luisteren of om voor het slapen gaan met je ogen dicht nog naar een verhaal te luisteren.

Luisterboeken van Amazon via Audible

Amazon heeft naast de Kindle-app ook de app Audible ontwikkeld. In deze app vind je duizenden luisterboeken waar je onbeperkt van kunt genieten. Leuk aan de Audible-app is dat deze heel goed samenwerkt met de Kindle-app. Wanneer je zowel de e-book als audioboek variant van een boek hebt gekocht, synchroniseert deze automatisch het verhaal. Zo kun je het ene hoofdstuk luisteren en daarna direct verder lezen in je e-reader app! Met Audible kun je alleen Engelstalige boeken uitzoeken.

Nederlandse luisterboeken via Storytel

Met Storytel luister je Nederlandse boeken. Voor 9,99 euro per maand heb je toegang tot de grote Storytel-bibliotheek waar je uit duizenden verhalen kunt kiezen. Van bestsellers en klassiekers tot hele nieuwe boeken. In de Storytel-bibliotheek vind je ook tal van Engelstalige boeken. Handig als je jouw talenkennis wilt opkrikken of als je liever geen vertaalde boeken ‘leest’.

Boeken lezen op je telefoon datalimiet simyoDatagebruik van e-books en luisterboeken

Het lezen en downloaden van e-books verbruikt gelukkig niet veel van je Sim Only internetbundel. Maar wanneer je voor een luisterboek gaat, is het verstandig even op te letten.  Een boek uit de Harry Potter serie kan al gauw 20 uur aan audio zijn en je verbruikt zo’n 30 tot 50 MB per uur. Voordat je die ‘uit’ hebt is je internetbundel een stuk lichter.

Heb je geen grote databundel maar wil je wel graag meerdere luisterboeken ‘lezen’? Dan kun je de boeken ook downloaden en offline luisteren. Bij Audible en Storytel kan dit allebei. Doe dit dan wel wanneer je met wifi bent verbonden, anders kost het je evengoed een flinke kluif MB’s.

Wat is jouw favoriete manier van boeken lezen op je telefoon?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.