stranddag

Apps voor een perfecte stranddag

Favoriete apps

Het is bijna zomer en dus gaan we weer met z’n allen massaal naar het strand. In dit artikel staan een aantal handige apps die tijdens een stranddag goed van pas kunnen komen. Vergeet je niet je zonnebrand mee te nemen? We kunnen al verklappen dat daar géén app voor is!

Op een drukke stranddag kunnen apps op verschillende momenten goed van pas komen. We hebben ze daarom voor je onderverdeeld in vier categorieën: weer-apps, apps voor onderweg, strand-apps en games om de saaie momentjes te doden.

Weer-apps

Deze apps komen op elk moment van je stranddag van pas. Je hebt wel een internetbundel nodig om ze buiten het bereik van een wifi-netwerk te verbruiken. Ze verbruiken alleen niet veel data. Een internetbundel sluit je af bij een Simyo Sim Only abonnement.

Weer

weerBijna elke smartphonefabrikant levert op zijn smartphone een weer-app mee. In zo’n app zie je de weersvoorspelling voor de komende dagen. Dankzij de weer-app op je smartphone weet je dus altijd wanneer het strandweer wordt! Heeft jouw smartphone geen weer-app meegekregen? Yahoo Weather is een handig en gratis alternatief voor Android en iOS.

Android-app

iOS-app

SunShield

sunshieldAls je naar het strand gaat, is het natuurlijk altijd aan te raden om zonnebrand mee te nemen. De SunShield-app weet per stad hoe hoog de UV-waarde is. Hierdoor weet jij beter of het verstandig is jezelf in te smeren met zonnebrand. Via een vragenlijst kun je er met SunShield ook achter komen wat voor type huid je hebt. De app geeft je aan de hand daarvan insmeeradvies. De iOS-app voor SunShield kost geld. World UV is een goed en gratis alternatief voor de iPhone.

Android-app

World UV voor iOS

Buienalarm

buienalarmLig je lekker op het strand te ontspannen: begint de lucht te betrekken! Blijft het wel droog? Buienalarm waarschuwt je wanneer het gaat regenen. Dit doet de app met een melding op je smartphone. Met de app kun je ook op een radar kijken waar de regenwolken zich bevinden. Dankzij Buienalarm weet je hoe laat het ongeveer gaat regenen en wanneer het voor jou als badgast dus handig is om de boel in te pakken.

Android-app

iOS-app

Apps voor onderweg

Je hebt mobiel internet nodig om onderweg via je smartphone actuele verkeersinformatie te ontvangen. Bij Simyo heb je standaard 4G internet. Zo kun je altijd supersnel internetten. Je kunt daardoor sneller op de hoogte zijn van de situatie op de weg.

Nokia Here

hereHere is de gratis navigatie-app van Nokia. Deze app navigeert je nauwkeurig naar Zandvoort, Scheveningen of elke andere plaats in Nederland. Het handige aan Here is dat je de wegenkaart van Nederland van tevoren gratis kunt downloaden. Je gebruikt tijdens het navigeren dus geen data van je internetbundel.

Android-app

iOS-app

ANWB Onderweg

anwbDe ANWB Onderweg-app is een slimme aanvulling op Nokia Here. Tijdens een hittegolf ben je namelijk niet de enige die naar het strand wil. Via ANWB Onderweg zie je waar de files staan. Je kunt je dan afvragen of het niet de moeite waard is om naar een rustigere badplaats te rijden. Dit spaart tijd en mogelijk ook een boel ergernis! Daarnaast weet de app waar je het beste kunt parkeren én waar alle tankstations in Nederland staan.

Android-app

iOS-app

Strand-apps

Deze apps kun je goed gebruiken als je eenmaal op het strand bent. Ze verbruiken niet zoveel data. Heb je niet zo’n grote internetbundel? Via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app hou je het verbruik van de MB’s van je internetbundel goed in de gaten.

My Tide Times

tide timesDeze app laat zien wanneer het eb en vloed wordt. Dankzij My Tide Times weet je dus altijd hoe lang je nog op een rustig stukje strand dichtbij de zee kunt liggen. De app is trouwens ook een aanrader voor als je een surfer bent: je weet door de stand van het water altijd wanneer het de beste tijd is om met je plank het water in te gaan!

Android-app

iOS-app

Kindle

kindleMooie plaats op het strand? Check. Koeling gezocht in zee? Check. Ingesmeerd? Check. Wat je nu kunt doen? Lezen bijvoorbeeld. Download de Kindle-app van Amazon, om e-books te kopen of te huren. Dat scheelt weer het meesjouwen van een dik boek!

Android-app

iOS-app

AroundMe

aroundmeDe frisdrank is door de hitte inmiddels lauw en de lunch is al op. Het is tijd om een restaurant op te zoeken. Met AroundMe zie je direct wat de leukste eet- en dranktentjes zijn in de buurt van je handdoek. Zo kun je in de schaduw van het strandpaviljoen verder van je dag genieten met een lekker hapje en verkoelend drankje.

Android-app

iOS-app

Zuinige games om de tijd mee te doden

Uitgelezen en op zoek naar een andere vermakelijke bezigheid? Je smartphone is uitstekend geschikt als spelletjescomputer. Vergeet niet dat veel spelletjes veel energie kosten, waardoor de batterij van je smartphone snel leeg gaat. Dit gebeurt vooral als de schermhelderheid hoog staat. Hieronder staan een aantal leuke games die wat zuiniger in gebruik zijn.

1010!

10101010! is een soort puzzel-app. Hiermee moet je figuurtjes van verschillende formaten in een gebied van tien bij tien vakjes leggen. Heb je een rij van tien blokjes in horizontale of verticale richting? Dan verdwijnt de rij weer. Is de puzzel vol? Dan ben je af.

Android-app

iOS-app

Glow Hockey 2

Glow Hockey visualAirhockey is een bekende verschijning in ouderwetse arcadehallen. Deze ervaring is met Glow Hockey 2 nu ook naar je smartphone gebracht. Je neemt het in het spel op tegen de computer of elkaar. Tegelijk, op hetzelfde smartphonescherm!

Android-app

iOS-app

Woordenzoeker

woordenzoekerVoordat je naar het strand gaat, kun je langs de boekenwinkel gaan om een puzzelboek te kopen. Of niet, want daarvoor heb je natuurlijk ook apps voor op je smartphone. Met Woordenzoeker zoek je in een wirwar van letters naar woorden. Woordenzoeker heeft verschillende moeilijkheidsgraden. Het spel blijft dus uitdagend!

Android-app

iOS-app

Gratis stroom: zonneladers voor smartphones!

zonneladerEen smartphone is veelzijdig, maar heeft meestal wel een groot nadeel: de accu’s van de meeste smartphones hebben niet heel veel inhoud. Op het strand is er waarschijnlijk geen stopcontact binnen handbereik. Je kunt ‘m dus niet opladen. Gelukkig is er hiervoor een innovatieve oplossing. Inmiddels zijn er namelijk zonneladers beschikbaar: externe opladers die met zonne-energie de batterij van je smartphone opladen. De zon zorgt dan op het strand naast een gebruinde huid óók voor een opgeladen smartphone! En het kost je geen cent! Zorg wel dat je de telefoon uit de zon houdt: anders raakt hij misschien oververhit.

Externe oplader

Zonneladers hebben wel een nadeel: ze zijn nog niet heel krachtig. Ben je liever zeker van je zaak? Neem dan een externe oplader mee. Deze moet je dan van tevoren wel opladen. Met de meeste externe opladers kun je je smartphone een keer of drie keer volledig opladen. Zo weet je zeker dat je batterij niet leeg gaat tijdens je dagje naar het strand.

Slecht bereik: daar kan geen app tegen op

Simyo netwerkHet bereik is met je smartphone op veel stranden waarschijnlijk niet heel sterk. Dit komt omdat er vaak niet veel zendmasten in de buurt staan. Het netwerk is op die plaats dan vaak al snel overbelast. Helemaal op drukke dagen. Internet is dan waarschijnlijk heel traag en bellen kan soms ook niet lukken. Voordat je naar het strand gaat, kan het daarom bijvoorbeeld geen kwaad om alvast een leuk restaurantje uit te zoeken waar je ’s avonds wil eten. En als je even geen bereik hebt, duik dan vooral even de zee in of bouw een mooi zandkasteel. Je smartphone redt zich ook wel eventjes zonder jou