.

Terug naar overzicht
40,523x gelezen

Onze smartphones helpen ons bij alles, ook bij lekker eten. Of je nou op zoek bent naar een snelle en simpele hap of een plek wil vinden voor een fantastisch diner in het weekend. Er zijn genoeg restaurant apps die je de goede kant op wijzen.

Wil je snel en makkelijk een tafel reserveren?

Nog niet zo lang geleden moest je de naam van een restaurant weten, die opzoeken in het telefoonboek en vervolgens bellen om een reservering te maken. Dankzij de app Couverts is dat voor veel eetgelegenheden veel makkelijker. Je kiest je restaurant, tikt op reserveren en je bent klaar. Zelfs de route naar het restaurant wordt voor je uitgestippeld en je krijgt een herinnering als je moet vertrekken. Couverts is beschikbaar voor Android en iOS.

Lekker een hapje eten in de buurt?

Als je nog niet precies weet waar je wil gaan eten of eens iets nieuws wil proberen, bekijk dan de app van IENS. De grootste restaurantvergelijker van Nederland heeft ontzettend veel recensies van leuke plekjes in de buurt die je nog niet kende, of waarvan je niet wist dat je er ongelooflijk lekker kan eten. De restaurants worden beoordeeld op keuken, decor en service, en zijn te sorteren op allerlei aspecten als keuken, prijs of specifieke dieetwensen. Ook de IENS-app is er voor zowel Android als iOS.

Op vakantie op zoek naar een onontdekt pareltje?

Als je op vakantie bent, heb je misschien geen zin om uren met een rommelende maag rond te slenteren om te proberen een eettentje te vinden dat gezellig, lekker én betaalbaar is. Yelp helpt je! Deze restaurant app is eigenlijk de internationale tegenhanger van IENS, en helpt je om in een handomdraai een top-stek te vinden in de buurt. Helemaal handig is de kaart-functie, waarbij je snel ziet wat er in de buurt zit met een hoge beoordeling. Uiteraard voor Android en iOS.

Zin in iets heel specifieks?

Soms ben je niet per se op zoek naar een goed restaurant, maar heb je gewoon superveel zin in een specifiek gerecht. Dan is Foodspotting de app die je nodig hebt. Je tikt in waar je zin in hebt (lasagne, bijvoorbeeld) en ziet in een ogenblik in welke eetgelegenheid in de buurt ze de beste lasagne serveren. Handig toch? Android hier en iOS hier.

Liever niet de deur uit?

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je echt helemaal geen zin hebt om de deur uit te gaan. Maak je geen zorgen en laat je schoenen lekker uit. Download de restaurant app Eet.nu en filter de restaurants op ‘online bestellen’. Dan kun je etablissementen vergelijken en direct bestellen. Je hoeft alleen nog maar de deur open te doen en je eten in ontvangst nemen. Deze app is er helaas alleen voor de iOS-gebruiker, maar de Android-fans kunnen ook met de Thuisbezorgd-app uit de voeten. Eet smakelijk!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.