.

Terug naar overzicht
10,630x gelezen

Kou, regen, vertragingen en file: zorgen deze kenmerken van februari ervoor dat je zin hebt om een reis naar de zon te boeken? Omdat veel mensen juist deze maand hun zomervakantie boeken, stunten reisorganisaties en luchtvaarmaatschappijen met vroegboekkortingen. In dit artikel lees je tips hoe je zelf makkelijk je vroegboekkorting regelt én betaalbaar op vakantie gaat. Op naar de zon!

Wat is vroegboekkorting?

Simyo onderzoekt VroegboekkortingVroegboekkorting is korting op een vliegticket, georganiseerde reis of vakantiebestemming die je krijgt als je ruim van tevoren boekt. Veel mensen boeken hun zomervakantie in februari. Om hun aandacht te trekken, bieden reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen vaak in deze periode vroegboekkorting aan.

Wanneer krijg ik vroegboekkorting?

Simyo kalender tijdVroegboekkortingen worden vaak in februari of maart aangeboden voor de zomervakantie. Er is geen vastgestelde datum waarop je vroegboekkorting krijgt. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie wanneer zij deze korting aanbieden. Ook is het mogelijk dat er voor je gewenste vakantiebestemming geen vroegboekkorting is. Van dit nadeel kun je ook een voordeel maken. Wie weet verbreed je je horizon wel naar een andere mooie vakantiebestemming! En anders kun je altijd wachten op een last-minuteticket.

De voordelen van vroeg je vakantie boeken

Simyo Prepaid verschilBoek je ruim van tevoren met vroegboekkorting je vakantie? Goed bezig! Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Met vroegboekkorting betaal je minder geld voor een vakantie dan normaal. Je hebt zo de kosten van een vakantie onder controle.

Een ander voordeel van vroegboekkorting is dat je in februari al je ticket of vakantie betaalt. Daar heb je daarna dus geen omkijken meer naar. Vlak voor de zomer ontvang je van je werkgever je vakantiegeld. Dit hoef je dan niet meer uit te geven aan een vliegticket of hotel. Daarmee is het vakantiegeld écht een leuke bonus.

Met vroegboekkorting weet je precies wanneer je op vakantie gaat en wanneer je weer terug bent. Je weet daardoor ruim van tevoren wanneer je vrij van je werk moet nemen en hoeft dit niet last-minute te regelen.

Zo ga je voor een mooie prijs op reis

Er zijn verschillende manieren om voor een mooie prijs op reis te gaan. Hieronder bespreken we de handigste websites, apps en trucjes om vroegboekkortingen en betaalbare reizen en vluchten te vinden.

Betaalbaar vliegen: Stuntprijzen in februari en maart

Simyo vroegboekkortingLuchtvaartmaatschappijen bieden in februari en maart vaak flinke kortingen op meerdere reisbestemmingen. Je kunt dan vliegtickets boeken met tientallen procenten korting. Een retourtje New York kost dan bijvoorbeeld 500 euro in plaats van de ruim 1000 euro die het anders kost. Onder andere KLM, RyanAir en EasyJet stunten in februari en maart vaak met prijzen.

Skyscanner: Zoekt voor jou de voordeligste vliegtickets

SkyscannerDeze app houdt dag en nacht de prijs voor vliegtickets in de gaten voor je gewenste vakantiebestemming. Skyscanner geeft je een melding als er een goede deal beschikbaar is. Je bespaart zo op je vlucht, want dankzij ScyScanner betaal je niet de hoofdprijs voor de reis naar je droomlocatie. De app is beschikbaar voor de iPhone, Android en Windows Phone. Een alternatief voor Skyscanner is Adioso.

AirBNB: Bijzondere en betaalbare appartementen

AirBNBMet deze app huur je het appartement of huis van iemand anders. Dit is vaak goedkoper dan een hotel. Bovendien krijg je zo écht een kijkje in de keuken van een ‘local’ en kom je in wijken terecht waar je anders misschien niet zou komen. Tip: met AirBNB kun je ook je eigen koophuis of appartement verhuren als je op vakantie bent. Zo verdien je een deel van je vakantie weer terug.

TicketSpy: Op vakantie voor een bodemprijs

TicketSpyTicketSpy zoekt voordelige vluchten en complete vakanties uit en publiceert deze op zijn website. Deze aanbiedingen zijn vaak voor een korte tijd beschikbaar. Het voordeel van TicketSpy is dat tickets en vakanties veel betaalbaarder zijn dan normaal. Daarnaast zoekt TicketSpy, naast voordelige vliegtickets, ook volledig verzorgde reizen. Het voordeel is dat je dan niet los van elkaar een vliegticket en hotel hoeft te regelen. Het nadeel is dat TicketSpy vooral last-minutereizen vindt. Je hebt dan niet veel tijd om de reis voor te bereiden en om vrij te nemen van je werk. TicketSpy biedt de reizen niet zelf aan, maar scant de websites van reisorganisatoren zoals TUI af. Alternatieven voor TicketSpy zijn VakantiePiraten en Paperflights.

Google Flights: In een oogopslag de beste deals

Google FlightsZoekmachine Google vindt voor jou niet alleen de beste websites, maar ook de beste deals. In Google Flights vind je namelijk elk beschikbaar vliegticket. Bovendien zie je op de homepage van de website in een oogopslag de beste aanbiedingen van dit moment. Ideaal voor als je een impulsief reisje wil maken!

Bellen en internetten op vakantie in het buitenland

Simyo vroegboekkorting geldHeb je voor een mooie prijs een vakantie naar het buitenland geboekt? Fijn vooruitzicht! Let tijdens je vakantie wel op je smartphonegebruik. Omdat je niet altijd met een wifi-netwerk bent verbonden, verbruik je misschien meer MB's dan thuis. Goed om te weten: de kosten voor roaming zijn in de EU en een paar landen afgeschaft. Dit betekent dat je bijvoorbeeld ook op vakantie in Italië, Spanje of Frankrijk je Nederlandse Sim Only bundels gebruikt. Zo gaan de MB's dan bijvoorbeeld gewoon van je Nederlandse internetbundel af en daar hoef je niets voor te doen.

Bellen in het buitenland

Bellen in het buitenland hoeft niet altijd meer extra te kosten. In andere EU-landen kun je ook bellen vanuit je belbundel zonder dat dit extra kost. Fijn, want zo hoef je niet meer gesprekken zo kort mogelijk te houden. In landen buiten de EU is het tarief vaak nog wel hoger. Overigens is bellen op de ‘klassieke’ manier niet altijd nodig. Met een goede wifi-verbinding kun je namelijk gratis via WhatsApp, FaceTime of Skype bellen.

Mobiel internet uitschakelen

Door mobiel internet op je smartphone uit te zetten, kun je alleen internetten via wifi. Dit kost geen MB’s. Vooral in steden zijn er vaak veel gratis wifi-netwerken. Bijvoorbeeld in je hotel of via het openbare wifi-netwerk dat de gemeente zelf misschien aanbiedt. Je internet dan zonder dat het je geld kost. Er kleven wél risico’s aan internetten via een openbaar wifi-netwerk.

Op een iPhone schakel je mobiel internet op deze manier uit:

  • Open de ‘Instellingen’-app;
  • Druk op ‘Mobiel netwerk’;
  • Schuif de slider naast ‘Mobiele data’ naar links om mobiel internet uit te schakelen.

iOS - Mobiel Internet uit

Met een Android-smartphone doe je het zo:

  • Open het instellingenmenu van je smartphone;
  • Druk op ‘Gegevensverbruik’;
  • Schakel de slider naast ‘Mobiele gegevens’ naar links om mobiel internet uit te zetten.

Android - Internet uitzetten

Op een Windows Phone zet je mobiel internet als volgt uit:

  • Open het instellingenmenu van je smartphone;
  • Druk op ‘mobiel netwerk & simkaart’;
  • Schuif de slider naast ‘Dataverbinding’ naar links om mobiel internet uit te zetten.

Windows Phone - Data uitschakelen

Zo benut je een langzame wifi-verbinding zo effectief mogelijk

Simyo lekker bezigInternet via openbare wifi-netwerken is niet altijd even snel. Je kunt overwegen om een aantal instellingen van je smartphone aan te passen. Hierdoor laadt hij alleen de data die je écht nodig hebt, en bijvoorbeeld niet Facebook-video’s die je toch niet kijkt. Lees hier hoe je met een paar apps data bespaart. Zo gaat je smartphone effectief om met een openbaar wifi-netwerk. Oók als de internetsnelheid niet zo hoog ligt.

Ga je op vakantie? Pas je bundels naar boven of beneden aan

Simyo Sim Only internetbundelJe kunt het formaat van je bel- en internetbundels aanpassen als je een paar weken in het buitenland bent. In een ander EU-land verbruik je misschien meer MB's of belminuten. Je kunt dan via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app grotere bundels nemen. Ga je naar een ander land, waar je niet je bundels kunt gebruiken? Dan kun je kleinere bundels nemen, want misschien verbruik je in die maand niet alle minuten en MB's. Als je weer terug van vakantie bent, kun je de bundels opnieuw aanpassen. Lekker flexibel!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.