Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo vroegboekkorting
Terug naar overzicht
555x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Vroegboekkorting: voor een mooie prijs op reis

Kou, regen, vertragingen en file: zorgen deze kenmerken van februari ervoor dat je zin hebt om een reis naar de zon te boeken? Omdat veel mensen juist deze maand hun zomervakantie boeken, stunten reisorganisaties en luchtvaarmaatschappijen met vroegboekkortingen. In dit artikel lees je tips hoe je zelf makkelijk je vroegboekkorting regelt én betaalbaar op vakantie gaat. Op naar de zon!

Wat is vroegboekkorting?

Simyo onderzoekt VroegboekkortingVroegboekkorting is korting op een vliegticket, georganiseerde reis of vakantiebestemming die je krijgt als je ruim van tevoren boekt. Veel mensen boeken hun zomervakantie in februari. Om hun aandacht te trekken, bieden reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen vaak in deze periode vroegboekkorting aan.

Wanneer krijg ik vroegboekkorting?

Simyo kalender tijdVroegboekkortingen worden vaak in februari of maart aangeboden voor de zomervakantie. Er is geen vastgestelde datum waarop je vroegboekkorting krijgt. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie wanneer zij deze korting aanbieden. Ook is het mogelijk dat er voor je gewenste vakantiebestemming geen vroegboekkorting is. Van dit nadeel kun je ook een voordeel maken. Wie weet verbreed je je horizon wel naar een andere mooie vakantiebestemming! En anders kun je altijd wachten op een last-minuteticket.

De voordelen van vroeg je vakantie boeken

Simyo Prepaid verschilBoek je ruim van tevoren met vroegboekkorting je vakantie? Goed bezig! Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Met vroegboekkorting betaal je minder geld voor een vakantie dan normaal. Je hebt zo de kosten van een vakantie onder controle.

Een ander voordeel van vroegboekkorting is dat je in februari al je ticket of vakantie betaalt. Daar heb je daarna dus geen omkijken meer naar. Vlak voor de zomer ontvang je van je werkgever je vakantiegeld. Dit hoef je dan niet meer uit te geven aan een vliegticket of hotel. Daarmee is het vakantiegeld écht een leuke bonus.

Met vroegboekkorting weet je precies wanneer je op vakantie gaat en wanneer je weer terug bent. Je weet daardoor ruim van tevoren wanneer je vrij van je werk moet nemen en hoeft dit niet last-minute te regelen.

Zo ga je voor een mooie prijs op reis

Er zijn verschillende manieren om voor een mooie prijs op reis te gaan. Hieronder bespreken we de handigste websites, apps en trucjes om vroegboekkortingen en betaalbare reizen en vluchten te vinden.

Betaalbaar vliegen: Stuntprijzen in februari en maart

Simyo vroegboekkortingLuchtvaartmaatschappijen bieden in februari en maart vaak flinke kortingen op meerdere reisbestemmingen. Je kunt dan vliegtickets boeken met tientallen procenten korting. Een retourtje New York kost dan bijvoorbeeld 500 euro in plaats van de ruim 1000 euro die het anders kost. Onder andere KLM, RyanAir en EasyJet stunten in februari en maart vaak met prijzen.

Skyscanner: Zoekt voor jou de voordeligste vliegtickets

SkyscannerDeze app houdt dag en nacht de prijs voor vliegtickets in de gaten voor je gewenste vakantiebestemming. Skyscanner geeft je een melding als er een goede deal beschikbaar is. Je bespaart zo op je vlucht, want dankzij ScyScanner betaal je niet de hoofdprijs voor de reis naar je droomlocatie. De app is beschikbaar voor de iPhone, Android en Windows Phone. Een alternatief voor Skyscanner is Adioso.

AirBNB: Bijzondere en betaalbare appartementen

AirBNBMet deze app huur je het appartement of huis van iemand anders. Dit is vaak goedkoper dan een hotel. Bovendien krijg je zo écht een kijkje in de keuken van een ‘local’ en kom je in wijken terecht waar je anders misschien niet zou komen. Tip: met AirBNB kun je ook je eigen koophuis of appartement verhuren als je op vakantie bent. Zo verdien je een deel van je vakantie weer terug.

TicketSpy: Op vakantie voor een bodemprijs

TicketSpyTicketSpy zoekt voordelige vluchten en complete vakanties uit en publiceert deze op zijn website. Deze aanbiedingen zijn vaak voor een korte tijd beschikbaar. Het voordeel van TicketSpy is dat tickets en vakanties veel betaalbaarder zijn dan normaal. Daarnaast zoekt TicketSpy, naast voordelige vliegtickets, ook volledig verzorgde reizen. Het voordeel is dat je dan niet los van elkaar een vliegticket en hotel hoeft te regelen. Het nadeel is dat TicketSpy vooral last-minutereizen vindt. Je hebt dan niet veel tijd om de reis voor te bereiden en om vrij te nemen van je werk. TicketSpy biedt de reizen niet zelf aan, maar scant de websites van reisorganisatoren zoals TUI af. Alternatieven voor TicketSpy zijn VakantiePiraten en Paperflights.

Google Flights: In een oogopslag de beste deals

Google FlightsZoekmachine Google vindt voor jou niet alleen de beste websites, maar ook de beste deals. In Google Flights vind je namelijk elk beschikbaar vliegticket. Bovendien zie je op de homepage van de website in een oogopslag de beste aanbiedingen van dit moment. Ideaal voor als je een impulsief reisje wil maken!

Bellen en internetten op vakantie in het buitenland

Simyo vroegboekkorting geldHeb je voor een mooie prijs een vakantie naar het buitenland geboekt? Fijn vooruitzicht! Let tijdens je vakantie wel op je smartphonegebruik. Omdat je niet altijd met een wifi-netwerk bent verbonden, verbruik je misschien meer MB's dan thuis. Goed om te weten: de kosten voor roaming zijn in de EU en een paar landen afgeschaft. Dit betekent dat je bijvoorbeeld ook op vakantie in Italië, Spanje of Frankrijk je Nederlandse Sim Only bundels gebruikt. Zo gaan de MB's dan bijvoorbeeld gewoon van je Nederlandse internetbundel af en daar hoef je niets voor te doen.

Bellen in het buitenland

Bellen in het buitenland hoeft niet altijd meer extra te kosten. In andere EU-landen kun je ook bellen vanuit je belbundel zonder dat dit extra kost. Fijn, want zo hoef je niet meer gesprekken zo kort mogelijk te houden. In landen buiten de EU is het tarief vaak nog wel hoger. Overigens is bellen op de ‘klassieke’ manier niet altijd nodig. Met een goede wifi-verbinding kun je namelijk gratis via WhatsApp, FaceTime of Skype bellen.

Mobiel internet uitschakelen

Door mobiel internet op je smartphone uit te zetten, kun je alleen internetten via wifi. Dit kost geen MB’s. Vooral in steden zijn er vaak veel gratis wifi-netwerken. Bijvoorbeeld in je hotel of via het openbare wifi-netwerk dat de gemeente zelf misschien aanbiedt. Je internet dan zonder dat het je geld kost. Er kleven wél risico’s aan internetten via een openbaar wifi-netwerk.

Op een iPhone schakel je mobiel internet op deze manier uit:

 • Open de ‘Instellingen’-app;
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’;
 • Schuif de slider naast ‘Mobiele data’ naar links om mobiel internet uit te schakelen.

iOS - Mobiel Internet uit

Met een Android-smartphone doe je het zo:

 • Open het instellingenmenu van je smartphone;
 • Druk op ‘Gegevensverbruik’;
 • Schakel de slider naast ‘Mobiele gegevens’ naar links om mobiel internet uit te zetten.

Android - Internet uitzetten

Op een Windows Phone zet je mobiel internet als volgt uit:

 • Open het instellingenmenu van je smartphone;
 • Druk op ‘mobiel netwerk & simkaart’;
 • Schuif de slider naast ‘Dataverbinding’ naar links om mobiel internet uit te zetten.

Windows Phone - Data uitschakelen

Zo benut je een langzame wifi-verbinding zo effectief mogelijk

Simyo lekker bezigInternet via openbare wifi-netwerken is niet altijd even snel. Je kunt overwegen om een aantal instellingen van je smartphone aan te passen. Hierdoor laadt hij alleen de data die je écht nodig hebt, en bijvoorbeeld niet Facebook-video’s die je toch niet kijkt. Lees hier hoe je met een paar apps data bespaart. Zo gaat je smartphone effectief om met een openbaar wifi-netwerk. Oók als de internetsnelheid niet zo hoog ligt.

Ga je op vakantie? Pas je bundels naar boven of beneden aan

Simyo Sim Only internetbundelJe kunt het formaat van je bel- en internetbundels aanpassen als je een paar weken in het buitenland bent. In een ander EU-land verbruik je misschien meer MB's of belminuten. Je kunt dan via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app grotere bundels nemen. Ga je naar een ander land, waar je niet je bundels kunt gebruiken? Dan kun je kleinere bundels nemen, want misschien verbruik je in die maand niet alle minuten en MB's. Als je weer terug van vakantie bent, kun je de bundels opnieuw aanpassen. Lekker flexibel!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.