vakantie app simyo

Haal het maximale uit je vakantie met deze vakantie apps

Favoriete apps Sim only

Het nieuwe jaar is er… tijd voor vakantieplannen! Voorpret is bijna even leuk als de vakantie zelf. Voor zowel het voorbereiden als voor tijdens de reis heb je een vakantie app die je helpt het maximale uit jouw vakantie te halen. Zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld de scherpste prijs voor je vliegtickets en hotel of appartement hebt. Gegarandeerde voorpret!

Het begint met de voorpret: vakantie app om inspiratie op te doen

vakantie app inspiratie simyoTikt de regen op het raam, moet de kachel elke ochtend nog aan en is je weekendsport door het weer afgelast? Tja, wat dan? Wij weten het zeker: zo’n regenachtige dag is de perfecte ‘setting’ om inspiratie op te doen voor een grote reis later dit jaar.

Een goed startpunt voor jouw toekomstige droomreis is de vakantie app ‘Guides by Lonely Planet’, die gratis te downloaden is voor Android en iOS. Lonely Planet staat bekend om hun uitstekende reisgidsen, waarmee je elk mooie plekje op aarde kunt vinden.

Met de Guides by Lonely Planet-app hoef je niet een dik reisboek mee op reis te nemen. Je haalt met deze app namelijk alle ‘must sees’ en bijzondere locaties naar het scherm van je smartphone. Vind je hét vakantieland naar keuze? Dan kun je met Guides by Lonely Planet met een in-app aankoop van 2,29 euro daarna écht alles over dit land te weten komen. Inclusief de enige echte Lonely Planet-parels van mooie locaties, restaurantjes en barretjes. Daarmee is de app zijn geld dubbel en dwars waard.

Droomreis op het oog? Boeken maar!

vakantie app boeken simyoHartstikke leuk natuurlijk om te dagdromen over vakantie, maar het is nóg leuker om daad bij droom te voegen: je vakantie boeken! En hier kan niet één vakantie app je bij helpen, maar een heleboel. Dit zijn onze aanraders.

Skyscanner: altijd de beste prijs voor jouw ticket!

vakantie app tickets simyoMet Skyscanner vind je altijd de beste prijs van dit moment voor je vliegtickets, huurauto of hotel. In de app voer je in waar je wanneer naar toe wil vliegen en wanneer je teruggaat. Vervolgens scant Skyscanner alle vliegtuigmaatschappijen om te kijken waar de tickets het betaalbaarst zijn. Zo betaal je dus echt geen cent te veel voor je tickets. En het mooie is: Skyscanner is helemaal gratis.

Tip: weet je wel wanneer je op vakantie wilt en voor welk budget, maar nog niet waarheen? Bij Skyscanner kun je dan ook als locatie ‘Overal’ intypen en de app toont jou de beste deals per land!

Booking.com: enorme keuze uit hotels, appartementen en andere onderkomens

vakantie app besparen simyoZodra je tickets zijn geboekt is het tijd voor de volgende stap: onderdak vinden! Met de app van Booking.com vind je supersnel een hotel, appartement, motel of kamer. Je kunt precies je wensen aangeven, zoals hoeveel sterren een hotel moet hebben of dat je een eigen keuken wil. Booking.com heeft scherpe prijzen en je slaagt er eigenlijk altijd wel mee.

AirBnB: unieke huisjes op unieke locaties

Zoek je iets unieks als onderkomen? Op unieke locaties? Misschien dat je dan met Booking.com niet slaagt, maar met AirBnB wél. Bij deze app huur je een kamer of appartement van iemand. Je komt dan dus echt bij mensen thuis te zitten: ideaal als je je wil mengen tussen de locals! Is dat niet zo je ding? Geen probleem. Met AirBnB kun je ook een plek geheel voor jezelf boeken. Het mooie is ook dat er in elke prijscategorie wel wat moois te vinden valt.

Vakantie app voor op vakantie, geen overbodige luxe!

Zit de voorpret van het boeken erop en ben je gearriveerd op je vakantiebestemming? Kijk, tijd voor het echte werk! Met deze vakantie apps haal je écht het maximale uit jouw mooie reis.

TripAdvisor: zo ontdek je ook de onontdekte pareltjes

TripAdvisor is een enorme verzameling van reviews van reizigers en locals. Hiermee weet je supersnel wat de mooie plekjes zijn in de regio of stad waarin je je nu bevindt. Zo kom je niet alleen op de plekken waar alle toeristen komen, maar ook op de verborgen pareltjes waar je jouw hoofd niet stoot tegen selfiesticks!

FourSquare: altijd een goed restaurant in de buurt!

vakantie app restaurants simyoOp vakantie komt een hapje ‘buiten de deur’ vast regelmatig voor. Zeker als je een verblijf hebt geboekt waar je niet kunt koken. Met FourSquare vind je altijd een restaurant dat zijn geld waard is. Oók als het super betaalbaar is. Je hoeft dus niet op de bonnefooi bij een restaurant te lopen en hopen dat het wat is. Nee, via FourSquare weet je precies wat voor lekkers je kunt verwachten! En dat, net als bij TripAdvisor, dankzij reviews van locals én reizigers.

Google Maps

Nu je de MB’s uit je Sim Only internetbundel in heel Europa kunt gebruiken, mag deze app niet ontbreken. Met Google Maps raak je nooit verdwaald én je krijgt bij elk restaurant, tentje of hotspot te zien wat anderen er van vinden. Daarnaast weet de app overal de openingstijden van. Je komt dus niet voor een dichte deur te staan. Kortom: aanrader!

Geen gedoe met hoge kosten voor bellen en internetten

vakantie app roaming simyoDankzij handige vakantie apps is je smartphone waarschijnlijk jouw belangrijkste reisgenoot. Hoe zit het dan met mogelijke extra kosten voor bellen en internetten in het buitenland? Met Sim Only zijn er binnen Europa geen kosten voor roaming meer. Buiten Europa zijn er nog wél roamingkosten, wat zorgt voor een hoog buitenlandtarief.

Ga je binnen Europa op vakantie? Dan kun je blijven bellen en internetten uit je bundels. Tip: waarschijnlijk gebruik je dan minder vaak wifi en vaker mobiel internet. Je gebruikt dan mogelijk meer data dan normaal. Als je wil, kun je dan een grotere internetbundel nemen. Bij Simyo kun je namelijk elke maand gratis je Sim Only bundels naar boven of beneden aanpassen.

Ga je buiten Europa op vakantie? Dan kun je jouw bundels niet gebruiken. Misschien is het dan handig dat je kleinere bundels neem. Je betaalt dan niet voor minuten of MB’s die je, in de paar weken dat je weg bent, toch niet gebruikt. Kun je het uitbespaarde bedrag bewaren voor een lekker etentje in een goed restaurant dat je zelf met een vakantie app ontdekte!

Waar gaat jouw reis heen dit jaar?