.

Terug naar overzicht
10,313x gelezen

“Deel al je bestanden en notities met één app”. Supervisor Wayne (29) van Simyo heeft een app die zijn lampen aandoet als het donker wordt én automatisch foto’s opslaat waarin hij getagd is. Hoe? Via een ‘recept’; geen recept voor een taart in dit geval, maar voor koppelingen tussen producten en apps. Daarover later meer. Voor nu zorgen de ingrediënten van Wayne’s Top-3 Favoriete apps voor een heel smakelijk (en vooral handig) lijstje.

 

Wayne ziet al helemaal voor zich hoe apps in de toekomst werken. Over een paar jaar kunnen we volgens hem net zo makkelijk de Chinese als de Nederlandse krant lezen; een app in combinatie met Google Glass vertaalt het gewoon voor jou. Gelukkig verzamelde hij anno 2015 ook alvast drie apps die je leven een stuk efficiënter maken.

Evernote: “De Post-it van de toekomst”

Notities maken, afbeeldingen verzamelen, met collega’s praten over een nieuw project, maar ook ideeën voor een vakantie delen of je agenda beheren: “Evernote is zo’n handige app die je persoonlijke efficiëntie meteen verhoogt. Je kunt op verschillende apparaten al je bestanden in een cloud opslaan en bewerken. Ook kun je webpagina’s of selecties van een tekst in de app zetten. Handig als je even geen tijd hebt om iets te lezen, maar het niet wilt vergeten. En deze app is ideaal om - als je met meerdere mensen aan iets werkt - updates te delen. Een soort digitaal geheugen dus, of de Post-it van de toekomst. Daarnaast is de app overzichtelijk en makkelijk in gebruik.”

IFTTT: “Geef je apps en apparaten een opdracht”

Check je elke ochtend het weer als je wakker wordt? Doe je altijd een lampje aan als het gaat schemeren? En zou het niet handig zijn als dit automatisch gaat? “Met IFTTT – dat staat voor ‘if this then that’ - kun je producten, diensten en apparaten koppelen en opdrachten geven door zelf ‘recepten’ – de officiële naam volgens de app - te creëren. Zo heb ik via de IFTTT-app ingesteld dat ik altijd ’s morgens het weer op mijn telefoon zie. Ook gaan mijn Philips Hue lampen aan als het gaat schemeren. Je hebt hiervoor wel deze speciale lampen nodig. Een simpeler ‘recept’ is dat je alle foto’s waarin je getagd bent automatisch opslaat in je Dropbox. Er zijn ‘do’ en ‘if’ recepten, dus: doe de lampen aan als het regent, of sla een foto op in mijn Dropbox áls ik deze ‘like’. Heel handig!”

Spotify: “Een onuitputtelijke bron van muziek”

Spotify is geen onbekende in het rijtje, maar volgens Wayne wel dé muziek-app met het grootste aanbod. “De lijst met nummers is onuitputtelijk – 30 miljoen - en wordt ook nog eens elke week bijgewerkt. Er zijn wel 1.5 miljard afspeellijsten waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld als je gaat sporten of juist een relaxte zondagochtend hebt. Voor tien euro per maand heb je Spotify Premium en kun je luisteren zonder reclames tussendoor. En wat echt uniek is: met Premium heb je geen internetverbinding nodig om je afspeellijsten af te spelen. Het is ook een fijn idee dat zo artiesten netjes voor hun nummers betaald worden. Zonder Premium moet je wél altijd verbonden zijn met Wi-Fi, anders kost het je een hoop data.”

“Een app die je vertelt wat je niet mag missen”

Wayne ziet een toekomst vol apps, die steeds persoonlijker worden. “Ik denk dat over vijf jaar de Google Glass en Smart Watch (zoals van Apple) de meest gebruikte apparaten zijn en dat alle apps hierop aangepast worden. De informatie die je via apps krijgt, wordt dan relevanter en is meer afgestemd op waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dan zie ik ook voor me dat er een app is die je vertelt welke evenementen je niet wilt missen. Natuurlijk afgestemd op de plek waar je op dat moment bent. Zo’n app mis ik nog.”

Wat is jouw favoriete app en welke mis jij juist nog?

Evernote

evernote

IFTTT

images-1

Spotify

spotify-1

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.