.

Terug naar overzicht
6,676x gelezen

“Verander je telefoon in een geavanceerde camera”  Meteen de mooiste filters toepassen als je een foto maakt. Of de leukste, mooiste en grappigste YouTube filmpjes bekijken zonder urenlang zoeken. We hebben weer drie apps te pakken die het leven een stuk aangenamer maken! Dit is het lijstje van Tiury (23), Webcare en Social medewerker bij Simyo.

Het geheugen van Tiury’s LG G2 telefoon (Android) raakt langzaam voller en voller. Hierdoor moet hij streng zijn: alleen de apps waar hij écht wat aan heeft krijgen een plekje. Na pittige voorrondes is dit zijn zorgvuldig geselecteerde Top-3 Favoriete apps!

Camera ZOOM fx: “Zet meteen een filter over je foto”

Gebruik deze app om Apple-lovers jaloers te maken – aldus een review van Slash Gear. Deze app (voor Android) verandert je smartphone in een geavanceerde camera. Waarom is ‘ie zo handig? Tiury: “Normaal maak je een foto en bepaal je daarna welke filter je eroverheen zet. Maar is het niet handiger als je de filter al kunt instellen vóórdat je de foto maakt? Dat kan dus met Camera ZOOM fx. Je hebt veel meer opties dan bij de camera op je telefoon en de app werkt snel en soepel. Zonder dat je telefoon trager wordt.”

5by: “Nooit meer zoeken naar leuke YouTube filmpjes”

De app 5by (voor Apple en Android) noemt zichzelf jouw persoonlijke video conciërge: elke dag zet hij netjes de mooiste en leukste YouTube video’s voor je klaar. Filmpjes voor foodies, muziekliefhebbers, goede tijddooiers, mooie beelden; de filmpjes zijn ingedeeld in handige categorieën, dus dat is makkelijk kiezen. Tiury: “De app ondersteunt Google Chromecast en smart tv’s , zodat je alles op groot scherm en HD kunt bekijken. Je komt hele inspirerende dingen tegen en hebt uren kijkplezier. Ik zet de app ook vaak aan op de achtergrond als er vrienden zijn. Je hoeft niet per se te kijken en toch komen er coole dingen voorbij. Voor deze app is het wel verstandig om verbonden te zijn met wifi, zo voorkom je dat je snel door je internetbundel bent.”

My Cloud Player: “Altijd goede muziek in huis”

Hoorde je ergens een goed house nummer, maar heb je geen idee waar je het kunt vinden? Of wil je wel eens iets anders dan Top-40 muziek? My Cloud Player (voor Android) is de tegenhanger van Spotify en heeft een heleboel goed dj-sets in de aanbieding: van indie, tot garage, en van house tot rock. Tiury: “Ik ben een groot muziekfan en daarom staat My Cloud Player in deze top-3. De app is bedoeld om de functies in SoundCloud uit te breiden; en biedt meteen veel meer mogelijkheden! Je kunt met deze app eenvoudiger je playlist beheren of nummers en sets downloaden. En je hebt een Equalizer om de beste geluidskwaliteit uit je apparaat te halen. Ook is deze app te gebruiken op je Google Chromecast of smart-tv. Hij vervangt mijn radio én ik heb altijd goede muziek aanstaan.”

“Waar is de overkoepelende festival app?”

Tiury vindt een app pas handig als je in niet meer dan twee ‘clicks’ ziet of vindt wat je nodig hebt. “Hierbij is de kunst dat de app wel overzichtelijk blijft.” Volgens Tiury is het trouwens helemaal niet verkeerd om zelf te blijven nadenken. “Er komen vast en zeker apps die je vertellen dat de melk op is, maar we moeten er niet vanuit gaan dat alles vanzelf geregeld wordt.” Toch zou een app waarin alle festival-apps bij elkaar staan wél een uitkomst zijn. “Bijna alle festivals hebben tegenwoordig een eigen app, maar waarom combineert niemand deze informatie? Zo vind je in één keer informatie over parkeren, de line-up, enzovoort, en zit je aan het eind van de zomer niet meer met allemaal onnodige apps.”

En terwijl we dit schrijven was iemand zo slim om bovenstaand idee te ontwikkelen: sinds kort is er de Festive Companion app, met alle informatie over de leukste festivals in één app. Iemand heeft je gehoord Tiury!

Wat is jouw favoriete app of wat mis jij juist nog?

Nog even de top 3 op een rijtje:

Camera ZOOM fx

unnamed-1

5by 

(deze app bestaat inmiddels helaas niet meer)

unnamed

My Cloud Player

fcp256

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.