Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

selfiecamera
Terug naar overzicht
2,484x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Raar maar waar: binnenkort zit je selfiecamera ónder het scherm

Het nieuwste wapen in de oorlog tussen smartphonefabrikanten om de full screen smartphone? Selfiecamera’s die je helemaal niet meer ziet omdat ze onder het scherm zitten. Het begon met de ‘notch’ (=inkeping) een jaar of drie geleden, gevolgd door camera’s in een gat, pop-up camera’s en omhoog schuivende achterkanten. Door de selfiecamera slim weg te werken onder het scherm, wordt de hele voorkant één groot scherm. Eind 2020, begin 2021 worden de eerste modellen verwacht.

Selfiecamera onder scherm: zo werkt het

Smartphones waarbij de camera onder het scherm zit, hebben een speciaal scherm. Dat display oogt als een normaal scherm als de camera uitstaat. Activeer je de camera? Dan worden de pixels transparant. Het gaat overigens alleen om het strookje aan de bovenkant van het scherm, dat normaliter wordt gebruikt om statusiconen weer te geven zoals netwerksterkte, batterijstatus en tijd.

Het blijkt bepaald geen sinecure te zijn om dit te ontwikkelen. De camera dient bijvoorbeeld naadloos samen te werken met de hardware. Slimme algoritmes moeten er bovendien voor zorgen dat de foto’s worden aangepast naar aanleiding van de helderheids- en kleurverschillen die ontstaan omdat foto’s worden gemaakt door het glas heen.

De Chinese beeldschermfabrikant Visionox, die waarschijnlijk vooroploopt in het ontwikkelen van camera’s onder het scherm, zegt dat het laagjes organisch en non-organisch materiaal aanbrengt op het glas om het transparanter te maken. En dat het een algoritme heeft ontwikkeld dat problemen met de kijkhoek en het kleurengamma fikst en tegelijkertijd de weerspiegeling wegneemt.

Op een patent van Huawei is te zien dat niet alleen de camera onder het scherm zit, maar ook de flitser, LED-indicator en sensoren.

selfiecamera

Camera onder scherm van Oppo

Waarom eigenlijk? Het begon met de notch…

Nu vraag je je misschien af: waarom moet die selfiecamera onder het scherm? Daarvoor gaan we eerst een jaar of drie terug in de tijd, toen opeens de ‘notch’ verscheen. Smartphoneschermen werden steeds groter, maar er bleef altijd nog een rand (‘bezel’) over voor de selfiecamera en sensoren. En dat vond men niet mooi. De iPhone X was het eerste toonaangevende toestel zonder bezels, maar met inkeping voor de selfiecamera, speaker en Face ID-sensor. De notch was de eerste grote stap op weg naar de full screen smartphone.

Waarom fabrikanten dat zo graag willen? Een scherm dat de volledige voorkant van je telefoon bedekt, zou mooier zijn én een betere kijkervaring opleveren. Na de notch kwamen fabrikanten met andere oplossingen om de selfiecamera niet ten koste te laten gaan van het scherm. Zoals:

 • Bij ‘hole-punch’ smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S10, zit de selfiecamera in een gaatje in het scherm.
 • De achterkant van de telefoon schuift in z’n geheel omhoog om de selfiecamera tevoorschijn te toveren, zoals bij de Oppo Find X.
 • Alleen de pop-up selfiecamera schuift omhoog, onder andere bij de Oppo Reno 2 en Oppo F11.
 • Bij de Samsung Galaxy A80 schuift een deel van de telefoon omhoog, waarna de drie achterkantcamera’s naar voren draaien. Bijkomend voordeel: je kunt de 48 megapixel hoofdcamera en de groothoekcamera gebruiken voor selfies.

selfiecamera

De Oppo Reno 2 met pop-up selfiecamera

Grote uitdaging die overwonnen moet worden

As we speak werken ingenieurs in met name China zich een slag in de rondte om de puntjes op de i te zetten van enkele uitdagingen. De belangrijkste uitdaging is dit. De huidige schermen hebben 400 pixels per inch. De hoeveelheid licht die daarbij wordt doorgelaten naar de camera is zeer laag, wat een groot effect heeft op de foto’s. En een gebrek aan licht is geen euvel dat je gemakkelijk kunt oplossen binnen de fotografie.

Eerste telefoons volgen eind 2020, begin 2021

Oppo en Xiaomi hebben in 2019 al een demonstratie gegeven van een smartphone met een selfiecamera onder het scherm. Het was duidelijk te zien voor buitenstaanders én de bedrijven gaven het ook toe: de kwaliteit van de foto’s was nog onvoldoende. Maar goed, dat is alweer een jaar geleden. En een jaar is een decennium in smartphoneland.

selfiecamera

Huawei

Visionox, dat schermen maakt voor onder andere Xiaomi, zou inmiddels al zijn begonnen met massaproductie van schermen met een camera eronder. Eind dit jaar, begin volgend jaar worden waarschijnlijk de eerste smartphones met een camera onder het scherm uitgebracht. Naast Oppo en Xiaomi, die beide dus al een prototype hebben getoond, hebben bijvoorbeeld ook Huawei en TCL (bekend van het merk Alcatel) patenten voor camera’s onder het scherm. Volgens geruchten zou het volgende vlaggenschip van Nokia, de PureView 9.3 die mogelijk in het najaar van 2020 uitkomt, de eerste smartphone worden met deze bijzonderheid. Het is nog niet bekend hoeveel toestellen met deze functie gaan kosten, waarschijnlijk gaat het in eerste instantie om de duurdere vlaggenschepen.

Verborgen camera’s aan de achterkant

Als de camera aan de voorkant weg kan, waarom dan niet aan de achterkant? Dat moet Oppo-dochter OnePlus hebben gedacht bij het ontwikkelen van de conceptsmartphone OnePlus Concept One. Een laag ‘elektrochromisch’ glas bovenop de drie lenzen aan de achterzijde van het toestel kan de camera’s laten verdwijnen door het glas te verduisteren. Het duurt 0,7 seconde om de camera’s te ver- en ontduisteren. Mocht je ooit in een Boeing 787 Dreamliner hebben gevlogen: die ramen werken met dezelfde technologie.

Deze nieuwe technologie is vooral bedoeld om de camera’s aan de achterkant op elegante wijze weg te werken. Het is dus de tegenhanger van OnePlus voor het ‘camera-eiland’, waarbij de achtercamera’s op een soort blok zitten. Daarnaast kan het verduisteren worden gebruikt als grijsfilter, waarmee de belichting van een opname wordt verminderd.

Vingerafdruksensor en speaker onder het scherm

Functies die onder het scherm verstopt zitten, kennen we dat niet ergens van? Zeker! Van vingerafdruksensoren en speakers. Vingerafdrukken worden, evenals gezichtsherkenning, gebruikt als biometrische toegangsmethode voor vlaggenschiptoestellen. Huawei en Oppo/OnePlus hadden als eerste een vingerafdruksensor onder het scherm, tegenwoordig hebben bijna alle vlaggenschepen het.

Speakers onder het scherm zitten nog iets meer in de experimentele fase. De meeste smartphones zonder rand hebben een kleine speaker helemaal bovenaan, die soms overigens verrassend onzichtbaar is. Maar door een speaker in of onder het scherm te gebruiken, zou ‘ie zelfs helemaal weggehaald kunnen worden van de voorkant.

Toestellen als de Xiaomi Mi Mix en de Vivo Nex S maken gebruik van zogeheten piëzo-elektrische transducers, die de geluidsgolven door het hele scherm sturen. Houd je je oor tegen het scherm, dan hoor je het geluid normaal. Zet je de telefoon op de speaker, dan wordt het scherm de luidspreker. De reacties op deze technologie zijn niet erg positief, overigens.

Huawei heeft voor de P30 Pro gebruikgemaakt van een andere technologie: elektromagnetische levitatie. Daarmee klinken telefoongesprekken duidelijk én je hoeft niet per se je oor tegen het scherm aan te houden om alles te kunnen horen. Wanneer je het volume harder zet, kun je het geluid zelfs op een paar meter afstand horen.

Wat vind jij van een selfiecamera onder het scherm: zinnig of onzinnig?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.