.

nachtmodus iphone
Terug naar overzicht
2,043x gelezen

Nog éven een appje versturen of je Instagram-tijdlijn checken; zit jij ‘s avonds vaak nog op je iPhone? Je doet er dan goed aan om de speciale nachtmodus aan te zetten. Maar hoe werkt de nachtmodus op iPhone instellen nou precies en waarom zou je het doen? We vertellen je er alles over in dit blog.

Nachtmodus iPhone: wat is het?

De nachtmodus op iPhone heeft de naam Night Shift en is in het leven geroepen om het kijken naar je telefoonscherm ‘s avonds aangenamer te maken. De kleuren worden na zonsondergang automatisch warmer, wat jouw ogen wel zo prettig vinden.

Door de klok en de geografische locatie van jouw smartphone in de gaten te houden, weet Night Shift precies wanneer de zon ondergaat op jouw locatie. In de ochtend worden weer de normale instellingen gebruikt. Je kunt ook zelf instellen van hoe laat tot hoe laat de nachtmodus op je iPhone aan staat.

iPhone nachtmodus instellen: hoe doe je dat?

Of het nu om de nachtmodus op je iPhone 11 gaat of de nachtmodus op je iPhone 13, je doorloopt dezelfde stappen om ‘m in te stellen.

iPhone nachtmodus instellen:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Beeldscherm en helderheid’, en vervolgens voor ‘Night Shift’
  • Pas de kleurtemperatuur aan naar wens
  • Schuif de schakelaar van ‘Gepland’ naar rechts
  • Tik op ‘Van-Tot’ en kies tussen ‘Zon onder tot zon op’ of twee zelfgekozen tijdstippen
  • Staat de nachtmodus al helemaal naar wens ingesteld en wil je ‘m op een ander moment aanzetten, dan doe je dat zo:
  • Open het bedieningspaneel
  • Druk stevig op het symbool van de helderheid
  • Tik op het icoontje van de maan in de zon om Night Shift direct in te schakelen

Nachtmodus iPhone uitzetten: zo doe je dat

Nachtmodus op iPhone uitzetten? Dat kan ook op elk moment. Je hoeft alleen maar op het icoontje van de maan in de zon te klikken, en het is geregeld!

Nachtmodus iPhone: wat zijn de voordelen?

Jouw ogen vinden het warme licht van de nachtmodus op je iPhone niet alleen aangenamer, het is fijn voor je hele lichaam. De oranje gloed van Night Shift maakt de tinten op je beeldscherm een stuk warmer dan het ‘normale’ blauwe licht van overdag. Dit werkt rustgevend op je ogen en kan je slaapkwaliteit dus alleen maar bevorderen.

Nachtmodus op iPhone-camera: zo werkt het

Heb je een iPhone 11 of nieuwer? Dan kun je de nachtmodus op je iPhone camera gebruiken om foto’s te maken op momenten dat er te weinig omgevingslicht is. Dit detecteert de camera zelf. Het symbool ‘Nachtmodus’ (wederom: de maan in de zon) wordt geel als de functie actief is. Duurt het maken van de foto enkele seconden? Dat kan kloppen. Soms moet je even geduld hebben als je de nachtmodus gebruikt. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid licht. Hoe minder licht, hoe langer de sluitertijd.

Tijdens het maken van een foto in de nachtmodus met je iPhone-camera, verschijnt naast het ‘Nachtmodus’-symbool een getal dat aangeeft hoelang de opname gaat duren. Wil je deze verlengen? Tik dan op de pijl boven de zoeker om een langere tijd in te stellen. Tik op de knop 'Nachtmodus' onder de zoeker en kies met de schuifregelaar boven de ontspanknop voor 'Max'. De opnametijd is nu verlengd. Je zult zien dat de schuifknop tijdens het maken van de foto in een timer verandert die aftelt tot het einde van de opnametijd. Die kan je dus absoluut niet ontgaan!

Nachtmodus op iPhone camera uitzetten: zó gepiept!

Wil je de nachtmodus op je iPhone camera niet gebruiken? Omdat je het bijvoorbeeld nog niet donker genoeg vindt? Dan schakel je de modus heel eenvoudig uit door op het nachtmodus-icoon te tikken en de schuif helemaal opzij te schuiven naar ‘Uit’. De kans is dan wel groot dat je foto minder scherp wordt dan die in nachtmodus, want jouw slimme telefoon geeft het nachtadvies niet voor niets.

Night Shift: on!

Of je nu een iPhone 12, een iPhone 13 of een iPhone SE hebt, jij weet wat je te doen staat als het avond is! Wil je de nachtmodus met je iPhone-camera ook gebruiken, maar heb je een ouder toestel dan de iPhone 11? Kijk dan vooral even in onze Telefoonshop, want daarin vind je veel nieuwere exemplaren!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.