.

MWC visual
Terug naar overzicht
14,083x gelezen

Smartphones: voor een goed exemplaar hoef je inmiddels niet meer de hoofdprijs te betalen. In dit artikel bespreken we de beste betaalbare smartphones die dit jaar voor het eerst zijn getoond op het Mobile World Congress. Ook lees je welke nieuwe accessoires goed én betaalbaar zijn en welke smartphones qua originaliteit de show stalen.

Wat is het Mobile World Congress?

Simyo onderzoektHet Mobile World Congress, ook wel het MWC genoemd, is de grootste smartphonebeurs ter wereld. Deze beurs vindt elk jaar in de laatste week van februari plaats in Barcelona. Fabrikanten laten dan niet alleen hun nieuwe telefoons zien, maar ook accessoires en prototypes die nieuwe technieken gebruiken. Het MWC is alleen toegankelijk voor bedrijven en pers.

Betaalbare toptelefoons: ideaal voor Sim Only

Simyo Sim OnlyGoedkope telefoons krijgen steeds betere hardware, zoals een krachtigere processor, meer werkgeheugen en een beter scherm. In dit artikel lees je wat deze onderdelen precies doen. Handig voor als je toe bent aan een nieuwe telefoon, maar je wel betaalbaar wil blijven bellen via Sim Only!

De beste betaalbare smartphones van het MWC

De telefoons die we hieronder bespreken zijn nét op de markt, of gaan later dit jaar in de verkoop. Al deze smartphones kosten minder dan 250 euro en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Acer Liquid Zest: inclusief gratis TomTom-app

beste betaalbare smartphones - Acer Liquid ZestDe Acer Liquid Zest kost 150 euro, ondersteunt 4G-internet en heeft een scherm met een HD-resolutie. Daarmee onderscheidt de telefoon zich van veel concurrenten. De Liquid Zest heeft niet een bijzonder snelle processor en is niet veel sneller dan prijsgenoten, maar biedt met de AcerNAV-app wel iets extra’s. Deze app is ontwikkeld door TomTom, is exclusief beschikbaar voor Acer en wordt gratis met de Liquid Zest meegeleverd. Het handige aan deze app is dat de wegenkaarten deels in 3D zijn, zodat je je beter kunt oriënteren. Bovendien kun je de wegenkaarten van tevoren downloaden via wifi. Onderweg gebruikt de app dus geen MB’s.

Wiko U Feel Lite: instapmodel met vingerafdruksensor

beste betaalbare smartphones - Wiko U Feel LiteWiko is een Franse fabrikant die gespecialiseerd is in het maken van goede, betaalbare smartphones. De U Feel Lite kost 169 euro en is de goedkoopste telefoon met een vingerafdruksensor. Dankzij deze toevoeging kan alleen jij je smartphone ontgrendelen. Verder heeft de Wiko U Feel Lite voor zijn prijs best goede hardware, zoals 2 GB werkgeheugen en een HD-scherm.

Microsoft Lumia 650: luxueus uiterlijk voor een mooie prijs

beste betaalbare smartphones - Microsoft Lumia 650Deze Windows 10-smartphone kost 229 euro. Voor dat geld krijg je een snelle smartphone die er mooi uitziet. De Lumia 650 is voor een groot deel gemaakt van aluminium, wat niet vanzelfsprekend is voor een telefoon in deze prijsklasse. Windows 10 is snel in gebruik, maar heeft als nadeel dat er niet heel veel apps voor zijn. Populaire apps zoals WhatsApp, Facebook en Instagram zijn wél voor de telefoon beschikbaar. De Lumia 650 is dankzij Windows 10 en goede hardware één van de snelste telefoons voor zijn prijs.

De beste betaalbare wearables van het MWC

Er zijn steeds meer wearables beschikbaar die je via Bluetooth kunt koppelen aan je smartphone. Sommige wearables, zoals smartwatches, tonen op hun schermpje meldingen van je smartphone, zoals een ontvangen berichtje of gemiste oproep. Andere wearables, zoals fitnessbandjes, hebben sensoren die je sportprestaties bijhouden.

Garmin Vivofit 3: fitnessbandje met opvallend uiterlijk

Garmin Vivofit 3De Vivofit 3 is een fitnessbandje die je prestaties tijdens het sporten in de gaten houdt. Dit bandje toont hoeveel kilometer je aflegt en maakt een inschatting van de calorieën die je verbrandt. De Garmin Vivofit 3 gaat later dit jaar in de verkoop voor een prijs van ongeveer 100 euro en valt op door zijn opmerkelijke design.

Garmin Vivoactive HR: houdt je gezond en in beweging

Garmin Vivoactive HRDe Vivoactive HR is de nieuwe sportsmartwatch van Garmin die binnenkort verkrijgbaar is voor 250 euro. Het horloge is waterdicht, heeft een kleurenscherm, GPS en een batterij die minimaal dertien uur meegaat. Tijdens het sporten meet de Vivoactive HR je hartslag, houden de sensoren bij hoeveel afstand je aflegt en maakt de Garmin-app op je smartphone een inschatting van de calorieën die je verbrandt. Zoek je nog motivatie om vanaf de lente lekker veel te bewegen? Tips om te sporten met je smartphone staan hier op een rijtje.

Pebble Time Round: beter dan duurdere concurrenten

Pebble Time RoundDe Time Round is de nieuwe smartwatch van Pebble, dé specialist op het gebied van slimme horloges. De Pebble Time Round is geschikt voor Android en iOS, heeft een rond scherm, is – in tegenstelling tot veel andere slimme horloges – lekker dun én heeft een batterij die lang meegaat. En dat voor een prijs van 299,99 euro. Daarmee is de Pebble Time Round op twee belangrijke vlakken een betere smartwatch dan duurdere concurrenten, zoals de Apple Watch en Samsung Gear S2.

De opvallendste smartphones op het MWC

Fabrikanten grijpen het Mobile World Congress vaak aan om proefballonnetjes en innovatieve producten te tonen. Deze zijn niet altijd even betaalbaar, maar vallen op én zijn soms best grappig. Hieronder bespreken we twee opvallende smartphones die dit jaar op de beurs werden getoond.

Caterpillar Cat S60: smartphone met infraroodcamera

Caterpillar Cat S60De Caterpillar Cat S60 is de eerste smartphone ooit die beschikt over een infraroodcamera. Dit is een camera die infrarood licht registreert. De camera-app heeft een modus waarin je ziet wat op een foto of video warm en koud is. Handig voor als je bijvoorbeeld in de bouw werkt en vochtplekken wil ontdekken, maar natuurlijk is het ook voor ‘gadgetfreaks’ een leuk hebbedingetje. Zeker als je bijvoorbeeld op safari bent en een mooi nachtfilmpje wil schieten van dieren op de savanne! Goedkoop is de Caterpillar Cat S60 alleen niet: hij komt op de markt voor 649 euro.

Nextbit Robin: de telefoon van de toekomst?

Nextbit RobinDe Nextbit Robin is een interessante smartphone. Deze telefoon slaat data en apps namelijk vooral op in een cloud. Nextbit heeft Android hiervoor aangepast, waardoor het besturingssysteem je app-gebruik altijd analyseert. Zo weet de Nextbit Robin wanneer je een app waarschijnlijk niet gaat gebruiken. De smartphone verplaatst de app dan naar de cloud, zodat je telefoon niet vol raakt. De Nextbit Robin is daarmee niet de ideale smartphone met een kleine Sim Only internetbundel, maar geeft waarschijnlijk wel een voorproefje van hoe smartphones in de toekomst te werk gaan. De Nextbit Robin is al verkrijgbaar via start-upwebsite Kickstarter, maar het is nog onbekend wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is. In de Verenigde Staten kost de Nextbit Robin 399 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 366 euro.

Tips voor als je zelf op smartphonejacht gaat

Simyo lekker bezigOverweeg je een nieuwe smartphone te kopen, maar wil je een ander apparaat dan de smartphones die we in dit artikel bespraken? Neem dan een kijkje in onze Telefoonshop! (Update 14 februari 2017: De Simyo Telefoonshop bestaat niet meer.) Natuurlijk kun je ook zelf op zoek. In dit artikel lees je waar je bij het zoeken naar een nieuwe smartphone op moet letten. Niet elke telefoon heeft namelijk dezelfde prijs-kwaliteitverhouding. Het kan dus geen kwaad om je in te lezen voordat je een nieuwe telefoon koopt. Succes! Weet jij nog een goede betaalbare smartphone? Deel deze hieronder met ons.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.