.

Terug naar overzicht
11,602x gelezen

Sanny Visser is reporter voor Simyo. Ze zal hoogstpersoonlijk bespaar-apps op de proef stellen - en daarmee ook zichzelf. Sanny wordt dolgelukkig van tweedehands (kerst)koopjes scoren (komt dat even goed uit), alleen vuurwerk is níet aan haar besteed.  

Besparen tijdens de feestdagen – misschien verwacht je nu tips waar je een goedkope kerstboom kunt kopen, of een glitterpak. Maar nee, deze zoektocht moet ik (helaas) aan jou overlaten. Toch kun je met apps op genoeg andere dingen besparen; stress bijvoorbeeld, én vuurwerk. Wij bespreken drie apps voor hele gelukkige feestdagen!

Geteste apps:

Lunar Flower  - Voor iPhone en Android

Lunar Flower

Rotje-app – Voor iPhone en Android

Vuurwerk

Night Sky – Voor iPhone, Android en Windows

Sterrenhemel

Prettige (feestdagen) pauze

Lunar Flower - voor iPhone en Android

Score: 7,5

De feestdagen: lekker eten, spelletjes rondom het haardvuur, kerstcadeautjes – het kan niet op. Maar, wat als je toch even genoeg hebt van de drukte? Dan is het tijd om je terug te trekken. De feestdagen zijn namelijk ook een goed moment om zelf te ontspannen. Hoe doe je dat tussen alle etentjes, inkopen en kersthits door? All I want for Christmas… een app die mij een pauzemomentje geeft! Wat dacht je van ontspannen én een spelletje doen? Download hiervoor de Lunar Flower app. Duik tussen de rollade en het toetje in de wereld van een jonge vrouw. Ze is op reis in een sprookjesachtig landschap en kan alleen verder als jij de puzzels oplost. De rustgevende muziek en mooie beelden maken dat je helemaal relaxt aan de ijstaart kan. Bespaar niet op gezelligheid, wél op lichte feestdagenvermoeidheid met deze app.

Voordelen:

 • Gratis
 • Fijne muziek
 • Mooi vormgegeven
 • Je komt steeds verder in het spel: het landschap wordt mooier en de puzzels uitdagender

Nadelen:

 • De app lijkt niet te onthouden waar je bent gebleven als je tussendoor stopt – dat is minder rustgevend

Conclusie:

Gun jezelf genoeg pauze tijdens de feestdagen en verdwijn éven naar boven met deze app.

Extra tip: Voor wie serieuzer met ontspannen aan de slag wil in het nieuwe jaar: Headspace is dé app. De makers noemen dit ‘een fitnessabonnement voor de geest’. Dat belooft wat!

Extra tip twee: Windows gebruikers kunnen ontspannen met de Guided Meditation app.

Lunar Flowers

‘Ahammmmm’ (nee, niet de kerstham!) 

Genoeg (veilig én gratis) vuurwerk voor een knallend 2016!

De Rotje-app - Voor iPhone en Android

Score: 6,5

Persoonlijk vind ik de combinatie van vuurwerk plus vele glazen goedkope bubbels (en dat allemaal op één nacht) níet zo’n goede. Maar, alle mannen in mijn leven kijken nog steeds reikhalzend uit naar de vuurwerkfolder – en ik zal het wel nooit helemaal begrijpen. Stiekem vind ik het ook een beetje griezelig, vuurwerk afsteken. Dus wat doe je als je toch knallend het nieuwe jaar in wil, zonder angst voor verlies van vingers? Dan… download je de Rotje-app! Ha, efficiënt, veilig én stukken goedkoper dan echt vuurwerk (mannen: luisteren jullie even mee?). Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten vuurwerk, er zijn lichteffecten en je hoort een zéér realistische ‘pang’. Alleen de geur van vuurwerk mist nog (dat kan ik dan weer wél waarderen). Happy New Year!

Voordelen:

 • Gratis
 • Knallen zonder je vingers te branden
 • Je kunt de app na oud en nieuw zónder weemoed weer verwijderen

Nadelen:

 • De grootste pijl (die je natuurlijk wil) moet je kopen voor 99 cent
 • De app heeft maar drie soorten gratis vuurwerk

Conclusie:

Oké, het is wel iets anders dan echt vuurwerk (joh), maar toch een geinige app als je op een nieuwjaarsfeestje in één klap indruk wil maken!

Vuurwerk

Sterretjes kan ik nog nét aan…

Krijg op kerstavond geen genoeg van elkaar (met deze app)

Night Sky voor iPhone, Android en Windows

Score: 9

Van sterretjes vuurwerk naar een romantisch avondje onder échte sterren. En wat is een beter moment hiervoor dan kerstavond? Benodigdheden: een warm dekentje, buitenkaars, flesje wijn, een geliefde, en de Night Sky app. Misschien wel een van de meest geavanceerde apps tot nu toe; richt de app ’s nachts op de hemel boven je hoofd en je ziet de ‘plattegrond’ van het heelal. De app weet waar jij bent en vertelt precies waar Venus staat (ja, die kun je zien!) of de Noordpoolster. Is er iets romantischer dan naar de sterren staren en fantaseren over de oneindigheid van het heelal? Ik dacht het niet. Stukken origineler dan een etentje in een deftig restaurant. Dus, kook eerst zelf ‘de sterren van de hemel’ en ga daarna een avondje mijmeren. Perfect, zo voor het nieuwe jaar begint. Er valt genoeg te ontdekken daarboven: “Kijk liefje, hier staat jouw sterrenbeeld, Waterman.” Als dát geen schitterende kerst wordt.

Voordelen:

 • Werkt soepel en snel
 • Tijdens het gebruik van de app zie je duidelijke tekeningen van de sterrenbeelden
 • Heb je een oudere telefoon? Er is ook een ‘lite’ versie. Zoek op The Night Sky Lite in je app-winkel

Nadelen:

 • Kost 1,49 euro
 • Zodra je de app aandoet hoor je mysterieuze ruimtemuziek – maar die kun je ook uitzetten

Conclusie:

Een romantisch avondje sterren staren was nog nooit zo makkelijk!

Kerststerren

Hopelijk krijgen we een heldere kerstavond, anders zie je niks…

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.