.

Terug naar overzicht
55,882x gelezen

Tegenwoordig maken we met onze telefoons steeds mooiere foto’s. Natuurlijk wil je deze dan delen op social media als Facebook of Instagram. Je foto’s bewerken doe je heel makkelijk met deze gratis apps.

Filtertje hier, filtertje daar met VSCO

Met de app VSCO voeg je dat extra sausje aan je foto’s toe. Het is een veelgebruikte app onder Instagrammers. De app geeft zo veel mogelijkheden dat je heel secuur en professioneel je foto’s kan bewerken. Dat maakt het dat het voor beginners altijd even puzzelen is. Naarmate je het vaker gebruikt, wordt het steeds makkelijker in om snel je foto’s te bewerken in de app. BIJ VSCO krijg je een aantal filters gratis. Wil je meer filters, dan betaal je hier voor. Tip: VSCO zet een aantal filters standaard in je overzicht. Ga naar de winkel in de app en je vindt hier nog meer gratis filters die je in eerste instantie niet ziet. VSCO is beschikbaar voor iOS en Android.

Maak je eigen filters in Lightroom

De app Adobe Photoshop Lightroom CC biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld selectief bewerken. Geef aan welk deel van de foto je wilt aanpassen en je kunt zo bepaald licht, kleur, effecten of details aanpassen of toevoegen. Daarnaast maak je je eigen filters en zo zorg je ervoor dat je foto’s allemaal op dezelfde manier bewerkt worden. Handig als je een mooie feed op Instagram wilt. Adobe Photoshop Lightroom CC is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

Smakelijk eten met Foodie

Tegenwoordig fotograferen mensen vaak hun eten. Als je uiteten bent, wordt je bord vaak mooi opgemaakt en dat wil je natuurlijk vastleggen. Ook voor voedselfoto’s bestaat er een app, namelijk Foodie. De app is speciaal gemaakt voor het fotograferen van eten. De filters maken je eten nog smakelijker en met de waterpas zorg je ervoor dat je bord altijd recht staat. Als je een bord met eten van bovenaf fotografeert, laat een balk zien of je de camera recht houdt. Foodie is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Uit je creativiteit in PIP Shapes

Wil je nog creatiever aan de slag? Met de app PIP Shapes breng je je foto’s naar een next level. Speel met figuren en tekst in je afbeelding en laat het mooiste naar voren komen door de achtergrond te blurren. PIP Shapes is gratis beschikbaar voor Android.

Foto’s bewerken in Instagram

Wil je geen nieuwe app downloaden om foto’s te bewerken dan kun je dit ook gewoon in Instagramdoen. Het platform biedt allerlei filters en je kunt er ook andere dingen aanpassen zoals de helderheid, contrast en de structuur. Met Instagram bewerk je supersnel foto’s en deel je ze gelijk op je eigen pagina.

Experimenteer erop los

Het is natuurlijk altijd even kijken wat voor jou werkt en welke filters jij het mooist vindt. Wil je echt voor een perfecte feed gaan? Zorg er dan voor dat je je foto’s altijd op dezelfde manier bewerkt. Het kan ook zo zijn dat je in de ene app je kleurgebruik aanpast, maar in de ander weer een filter gebruikt. Puzzel wat af en je komt er uiteindelijk achter wat voor jou het beste werkt. Foto bewerken apps zijn altijd even wennen in het begin, maar: oefening baart kunst!

Een mooie foto begint natuurlijk bij het maken van de foto. Een smartphone geeft veel mogelijkheden. Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone. En ook hoe je zelf op de foto staat kun je jezelf aanleveren. Met deze 5 tips sta jij altijd goed op de foto.

Welke apps gebruik jij om je foto’s te bewerken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.