Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo voordelige smartphone
Terug naar overzicht
7,696x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips |

Een betaalbare smartphone levert je meer op

Elke twee jaar weer een abonnement met smartphone aangaan waarvoor je maandelijks zo’n 50 euro kwijt bent. Vind je dat te veel? In dit artikel bespreken we een aantal topsmartphones die minder duur zijn, maar net zo veel te bieden hebben als duurdere varianten. We leggen ook uit hoe het kan dat sommige topsmartphones betaalbaarder zijn dan duurdere concurrenten.

Steeds meer betaalbaardere topsmartphones

Simyo telefoonrekeningDe Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S6 en HTC One M9 zijn stuk voor stuk heel goede smartphones. Ze hebben een mooi scherm, zijn snel in gebruik en hebben een goede camera. Maar het zijn ook de duurste smartphones die beschikbaar zijn: los kosten ze al snel meer dan 600 euro. Neem je een abonnement met één van deze telefoons en wil je niet bijbetalen? Dan is de kans groot dat je per maand meer dan 50 euro betaalt. Twee jaar lang.

Heb je daar je buik vol van? Wees gerust: je kunt het roer omgooien. Smartphones zijn, zoals je op straat misschien merkt, al jaren niet meer alleen weggelegd voor ‘big spenders’. Je kunt inmiddels al een losse smartphone krijgen voor 80 euro. En hoewel er exemplaren tussen zitten die niet zo goed presteren, zijn er tegenwoordig genoeg betaalbare smartphones die de helft kosten van de iPhone 6, Galaxy S6 of One M9 en ongeveer net zo goed presteren.

De vier ingrediënten voor een topsmartphone

Een smartphone moet aan grofweg vier voorwaarden voldoen om gezien te worden als een topsmartphone. De toestelprijs is géén voorwaarde.

Design: het oog wil ook wat

HTC One M9Het design kan de smartphone een uniek uiterlijk geven, zoals bij de One M9 het geval is. De duurste smartphones zijn vaak gemaakt van metaal. De wat meer betaalbare telefoons hebben doorgaans een plastic behuizing. Het bouwmateriaal en design van een smartphone hebben geen invloed op de snelheid.

Scherm: hoge resolutie en goede helderheid

Samsung Galaxy S6 EdgeDe meer betaalbare smartphones hebben over het algemeen een minder mooi scherm dan de duurdere telefoons. Voorwaarden voor een goed scherm zijn een hoge resolutie en helderheid, correcte kleurenweergave en een goede witbalans en kijkhoek. Vaak is de resolutie de belangrijkste indicator om een topsmartphone te herkennen. Quad HD is momenteel de hoogste schermresolutie voor smartphones, maar full HD is ook een heel goede resolutie.

Snelheid: krachtige processor en veel werkgeheugen

Apple iPhone 6Deze voorwaarde is nét iets belangrijker dan de andere drie. Het is vervelend als een telefoon vaak vastloopt en traag in gebruik is. Snelle smartphones hebben veel werkgeheugen en een krachtige processor met een hoge kloksnelheid.

Een processor van een topsmartphone uit 2015 heeft acht kernen en een kloksnelheid van rond de 2 GHz. Oudere topmodellen hebben een processor met vier kernen en een hogere kloksnelheid. Op papier oogt zo’n processor beter, maar in de werkelijkheid is dat niet zo. De meeste topsmartphones hebben tegenwoordig 3 GB werkgeheugen.

Camera: fotograferen als een pro

HTC One cameraMet steeds meer smartphonecamera’s fotografeer je als een pro. Een belangrijke eigenschap voor een goede smartphonecamera is het aantal megapixels. Meer megapixels betekent detailrijkere foto’s, al zijn er ook uitzonderingen. De iPhone 6 schiet foto’s in 8 megapixel en heeft een van de beste smartphonecamera’s. Er zijn veel smartphones die een 13-megapixelcamera hebben die minder goed presteren. Andere voorwaarden voor een goede smartphonecamera zijn prestaties onder donkere omstandigheden, een realistische kleurenweergave en snel scherpstellen.

Waarom betaal je voor de ene topsmartphone meer dan de ander?

Er zijn meerdere redenen waarom de ene topsmartphone duurder is dan de ander.

Vlaggenschip: na een jaar een stuk betaalbaarder

De meeste smartphonefabrikanten brengen elk jaar een ‘vlaggenschip’ op de markt. Deze smartphone beschikt over de beste hardware die de fabrikant dat jaar te bieden heeft, zoals het mooiste scherm, de krachtigste processor en beste camera.

Na een jaar wordt het vlaggenschip afgelost door zijn opvolger, maar blijft hij nog wel te koop. Vaak rekent de fabrikant dan niet meer de hoofdprijs voor deze smartphone. De prijs gaat omlaag, terwijl de hardware nog altijd goed is. De prijs-kwaliteitverhouding wordt daardoor beter. Met een oud vlaggenschip heb je niet het nieuwste van het nieuwste, maar beschik je wel over een smartphone die nog steeds voldoet aan de meeste voorwaarden van een topsmartphone .

Meer reclame? Duurdere telefoon

Sommige fabrikanten hebben een groot marketingbudget. Hierdoor weten veel mensen van het bestaan van een nieuwe topsmartphone af. De consequentie van een groot marketingbudget is dat dit verrekend wordt in de toestelprijs. Een smartphone waarvan je vaak een simreclame ziet, is waarschijnlijk duurder dan een onbekende telefoon. Terwijl die onbekende telefoon misschien net zo goed is. Het vinden van een onbekende maar goede smartphone kost wat meer tijd, maar bespaart waarschijnlijk geld.

Innovatie kost geld

Vingerafdruksensors, hartslagmeters en schermen met een hoge resolutie: smartphones van sommige fabrikanten beschikken over de nieuwste technologieën. Het onderzoek hiernaar en de ontwikkeling ervan kost veel geld, waardoor deze innovatieve smartphones vaak duur zijn. Betaalbare topsmartphones hebben die nieuwste technologieën niet, maar presteren ook heel goed.

A-merk rekent meer voor smartphone

De ene fabrikant neemt een hogere winstmarge op zijn smartphone dan de andere fabrikant. Je betaalt dan meer geld vanwege het bekende merk, zoals Apple en Samsung. De topmodellen van deze ‘A-merken’ zijn hierdoor duurder dan de vlaggenschepen van bijvoorbeeld LG en Huawei, terwijl die vaak net zo goed presteren als hun duurdere concurrenten. Apple hanteert bijvoorbeeld op zijn iPhone een winstmarge van minimaal 50 procent, aldus zakenbank Morgan Stanley. Dat is veel ten opzichte van concurrenten. Wel heeft Apple in Nederland meerdere winkels waar je terechtkan als er iets met je iPhone aan de hand is. Veel andere concurrenten hebben dat niet.

Vijf betaalbare topsmartphones

Hieronder bespreken we vijf topsmartphones die een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben dan concurrenten.

Honor 6

Honor 6De Honor 6 heeft dezelfde specificaties als de meeste topsmartphones van 2014. Met zijn prijs van 299 euro is hij wel veel betaalbaarder. Hij heeft een full HD-scherm, een snelle processor en veel werkgeheugen: 3GB. Honor is een dochtermerk van de Chinese fabrikant Huawei. De prijs van de Honor 6 blijft relatief laag omdat Honor geen dure reclamefilmpjes maakt, net als Simyo.

LG G2

LG G2De G2 is LG’s vlaggenschip van 2013. De specificaties behoorden toen tot de beste van de markt, maar ook nu is de hardware nog goed. Deze smartphone kost 280 euro en biedt voor dat geld onder andere een lange batterijduur.

Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1De Xperia Z1 is een voormalig topmodel van Sony die nu voor 300 euro verkrijgbaar is. De smartphone is water- en stofdicht en heeft een goede camera. Deze maakt foto’s in 20,7-megapixel en wordt nog altijd in de nieuwste topmodellen van Sony gebruikt. De Xperia Z1 verschilt qua hardware weinig van nieuwere high-end telefoons van Sony. Hij is alleen iets dikker.

OnePlus One

OnePlus OneNet als Honor verkoopt OnePlus zijn smartphones alleen via internet. Dat zie je terug in de toestelprijs: je kunt de OnePlus One krijgen vanaf 249 euro, al moet je wel zelf de verzendkosten betalen. De OnePlus One werd in 2014 aangekondigd, heeft soortgelijke specificaties als de Honor 6 maar heeft een origineler ontwerp.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4Dit is het vlaggenschip van Samsung van 2013. De specificaties van de Galaxy S4 zijn ook anno 2015 nog goed te noemen. De smartphone oogt luxe, kost 300 euro en heeft een mooi full HD-scherm.

Smartphones onder de 200 euro: deze bieden waar voor je geld

Heb je een iets kleiner budget? Tegenwoordig kun je ook voor minder dan 200 euro aan een goede smartphone komen. De smartphones die we hieronder bespreken zijn snel in gebruik, al kun je er misschien niet de nieuwste en zwaarste games op spelen.

Motorola Moto G 2014

Motorola Moto G 2014Allereerst heeft de Moto G van Motorola een prettig ontwerp. De achterkant is gebold waardoor hij fijn in de hand ligt en de randen rondom het scherm zijn lekker dun. Hierdoor is de smartphone compact.

Het grote voordeel van de Moto G is dat Motorola niet aan Android heeft gesleuteld. Veel fabrikanten doen dat wel, zodat Android een ander uiterlijk krijgt. De smartphone wordt hierdoor trager in gebruik. Dat is dus niet zo met de Moto G, die dankzij de originele versie van Android snel werkt. Daarnaast krijgt de Moto G altijd snel de nieuwste updates van Android. Hij is verkrijgbaar vanaf 191 euro.

Microsoft Lumia 435

Microsoft Lumia 435Er zijn steeds meer smartphones beschikbaar voor minder dan 80 euro, maar veel hiervan zijn traag in gebruik. Microsoft toont met de Lumia 435, die 71 euro kost, dat het anders kan. Deze kleine smartphone is namelijk snel in gebruik.

Het feit dat deze telefoon op Windows Phone draait is zowel een voor- als nadeel. Het voordeel van Windows Phone is dat het niet veel energie verbruikt. Apps starten op de Lumia 435 daarom snel op en de batterij raakt niet snel leeg. Het nadeel is dat Windows Phone niet zo’n groot app-aanbod heeft. Al kun je met de Lumia 435 wel populaire apps als Facebook en WhatsApp gebruiken.

Honor 4X

Honor 4XDe Honor 4X kost 198 euro. Voor dit geld krijg je een smartphone die qua specificaties beter is dan de twee bovenstaande telefoons. De Honor 4X heeft een mooi HD-scherm en een goede 13-megapixelcamera. Nadeel is dat de user interface van de smartphone dominant aanwezig is en soms wat vertragend werkt.

Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630Wil je zo min mogelijk geld voor een smartphone betalen die wél snel in gebruik is? Ga dan voor een Windows Phone, zoals de Nokia Lumia 630­. Deze smartphone is inmiddels ruim een jaar oud en zijn prijs is gedaald tot 80 euro. Het app-aanbod is beperkt, maar hij is wel snel in gebruik.

Motorola Moto E 2015

Motorola Moto E 2015Dit is het budgetmodel van Motorola. De Moto E kost 130 euro, ondersteunt 4G-internet en is dankzij de originele Android-versie snel in gebruik. Bovendien staan er van tevoren niet heel veel apps op de smartphone geïnstalleerd die je waarschijnlijk toch niet gebruikt.

Gelukkig met jouw genoeg: wat bespaart het je?

simyo hoe zit datIn april kwamen we er na een berekening achter dat het loont om los een smartphone te kopen en daarbij een Sim Only abonnement te nemen. Met vlaggenschepen én betaalbaardere smartphones. Hiermee bespaar je tussen de 80 en 115 euro per jaar. Van het geld dat je bespaart, kun je een snelle budgetsmartphone kopen.

Neem je een betaalbare toptelefoon van 300 euro? Dan bespaar je ten opzichte van de iPhone 6, Galaxy S6 en One M9 minimaal 280 euro. Neem daarbij een Sim Only abonnement en je hebt elke maand controle over je uitgaven. Bij Simyo bepaal je elke maand weer je eigen genoeg, omdat je via Mijn Simyo kosteloos je bundels naar boven en beneden mag aanpassen.

Een betaalbare smartphone: het kost iets meer uitzoekwerk, maar je bespaart er op jaarbasis honderden euro’s mee!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.