.

nieuws apps
Terug naar overzicht
39,188x gelezen

Dit jaar is hét jaar van de nieuwsberichten. Door de grote hoeveelheid aan informatie die iedere dag weer voor je klaarstaat kan het lastig zijn om alles goed bij te houden. Wist je dat oneindig surfen op het web en alle kranten doorspitten niet per se nodig is? Dat kan veel overzichtelijker op je telefoon! Met deze 10 beste nieuws apps blijf je op de hoogte over onderwerpen die jij belangrijk vindt.

OmslagafbeeldingGoogle Nieuws: een blik op alle nieuwsbronnen

Deze app gemaakt door Google voegt het topnieuws van verschillende websites samen. Het computer algoritme selecteert wat ‘trending’ is en past bij je aangegeven interesses. Het is daarom best logisch eigenlijk dat de meest gebruikte zoekmachine ook als beste het nieuws kan verzamelen. Wil je één blik kunnen werpen op zowel nationaal als internationaal nieuws van verschillende nieuwsbronnen? Dan is Google Nieuws jouw maatje!

Download Google Nieuws hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding Blendle: de digitale nieuwskiosk

Met één abonnement artikelen uit verschillende kranten lezen? Onbeperkt bladeren door tijdschriften en luisteren naar podcasts? Het kan allemaal met de betaalde app Blendle. Deze nieuwsverzamelaar is overzichtelijk en een stuk duurzamer dan de papieren versies

Blendle kun je de eerste 14 dagen gratis uitproberen. Helemaal verkocht na deze periode? Voor een maandabonnement betaal je dan € 9,99 per maand. Kies je ervoor om direct een jaarabonnement aan te gaan? Dan kom je goedkoper uit! Je betaalt dan €8,25 per maand of € 99,00 in één keer voor het gehele jaar.

Download Blendle hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding RTL Nieuws: meer dan alleen een nieuws-app

Als je een beetje RTL-kijker bent, dan weet je dat het kanaal naast ‘RTL Nieuws’ ook andere nieuwsprogramma’s maakt. In deze app vind je dus niet alleen deze nieuwsartikelen terug, maar ook die van RTL Z en RTL Boulevard om er maar een paar te noemen. Dat niet alleen, je kunt video’s bekijken die horen bij de verschillende nieuwsitems. Hier komen wel advertenties in voor die vervelend kunnen zijn.

Zet je je pushberichten aan, dan krijg je automatisch een melding van het belangrijkste nieuws. Nog een handigheidje is de knop ‘Net Binnen’. Dit is een opsomming van alle laatst geplaatste content in de app.

Download de RTL Nieuws app hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

OmslagafbeeldingNU.nl: NL’s eerste nieuwswebsite, nu als app

Misschien wel de populairste nieuwswebsite. En de app lijkt vrijwel identiek! Wat fijn is, want NU.nl staat bekend om zijn volledigheid. Net als via de browser kun je een tal aan onderwerpen vinden waaronder tech, sportopmerkelijke nieuwtjes. De veelgelezen rubriek ‘goed nieuws’ is ook in de app te vinden. Hier kun je zoals de naam al verklapt alleen positieve artikelen lezen! De app heeft een ‘Speciaal voor jou optie’ die artikelen laat zien die bij jouw aangegeven interesses passen.

Download de NU.nl app hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding Flipboard: je persoonlijke selectie

Screenshotafbeelding

Flipboard selecteert alleen artikelen die jou boeien. Bij het aanmaken van je account kun je thema’s ‘volgen’ die je interessant vindt. Klaar met lezen? Dan klap je het nieuwsbericht om naar de volgende! Dit verklaart de gekozen naam voor de app. Artikelen kun je met Flipboard in hun eigen omgeving delen met anderen als een magazine die je hebt gecreëerd. Dit maakt het naast een nieuwsapp ook een sociaal platform!

 

Download Flipboard hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

OmslagafbeeldingNOS app: de nieuwszender van Nederland

Bestaat er iemand in het land die nog nooit het achtuurjournaal heeft gekeken? Dat is te betwijfelen! NOS is namelijk dé nieuwszender van Nederland en onderdeel van de publieke omroep. Om hun items te volgen hoef je echt niet alleen maar ouderwets voor de buis te kluisteren. Het nieuws neem je tegenwoordig mee in je broekzak. De grootste onderwerpen van de dag zijn direct te zien als je de app opent. Handig als je snel een blik wilt werpen op de actualiteit. Ook kun je het nieuws van je provinciale omroep meenemen in je ‘stream’Uitzendingen zijn terug te kijken, van het journaal tot aan ‘NOS Studio Sport’. Luister je liever naar het nieuws? Dan zet je Radio 1 aan via de app. Live uitzendingen zijn helaas niet te volgen. Wel vind je hier knoppen voor per programma die doorverwijst naar de ‘NPO start’ app. Wil je programma’s graag live bekijken, dan zou je deze app kunnen downloaden!

Download de NOS app hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

OmslagafbeeldingPocket: opslaan voor later

Ben je toch meer een websurfer en kom je vaak (en veel) interessante artikelen tegen? Dan heb je vast ook wel eens de behoefte ze allemaal ergens op te kunnen slaan. Voor een later moment bijvoorbeeld. Met de app ‘Pocket’ kun je geschreven content verzamelen als je even geen tijd hebt om hier direct in te duiken.

Download Pocket hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding AD nieuws app: Algemeen DagApp

Het populaire dagblad zegt zelf over hun applicatie: ‘Het is niet zomaar een app, maar vijf apps in één’. Vorig jaar won AD zelfs een ‘Dutch App Award’ in de categorie Media & Entertainment!

In de vijf verschillende schermen waar je tussen kunt switchen door over het scherm te vegen vind je de voorpagina, regio nieuws, nieuws video’s, topics die je zelf hebt uitgekozen en spelletjes als Sudoku en kruiswoordraadsels.

Download de app van AD hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

OmslagafbeeldingReddit: de sociale nieuwswebsite

Deze website je waarschijnlijk niet direct met het nieuws. Toch is Reddit officieel een sociale nieuwswebsite. En ja, dus ook een nieuwsapp die we opnemen in dit rijtje! Op misschien wel het grootste forum ter wereld, deel je namelijk alles met elkaar om discussie te openen. Dus ook het nieuws. Gebruikers, ook wel de ‘Redditors’ genoemd, kunnen berichten plaatsen in de verschillende community’s en zijn daarmee de journalisten.

In de app vind je alle nieuws-posts terug onder de kop ‘News’. Hierin kun je ook selecteren op verschillende topics en subreddits als r/thenetherlands. Wil je automatisch een aantal onderwerpen terugzien in je beginscherm? Dan kun je dit ook personaliseren!

Download Reddit hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Omslagafbeelding De Correspondent: new kid on the block

Deze spiksplinternieuwe app die afgelopen september is gelanceerd is niet gratis, maar zeker het geld waard! Als lid van ‘De Correspondent’ is de app een geweldige toevoeging aan je lidmaatschap. Het online journalistiek

App promotion image

e platform laat je hiermee luisteren naar hun grootste verhalen, voorgelezen door de correspondent die het heeft geschreven. Ook vind je hier hun populaire podcasts terug.

In de app luister je niet alleen maar naar anderen, je hebt zelf ook een stem. Zo is het mogelijk om in gesprek te gaan met de journalisten, geïnterviewden, experts en andere leden van De Correspondent.

Met een lidmaatschap heb je toegang tot zowel de website als deze app. Betaal je direct voor een jaar, dan is dit € 70,00. Liever maandelijks betalen? Dan is dit iets duurder, namelijk €7,00 per maand.

Download de Correspondent app hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

 

 

Waar volg jij vanaf nu het nieuws?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.