Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

winterdip tips voorkomen
Terug naar overzicht
212x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Winterdip voorkomen: zo doe je dat

De dagen worden korter en het weer wordt er niet beter op. Ben je bang voor een winterdip? Wij geven tips voor jou en je telefoon om dit te voorkomen.

De winter is in aantocht. Bomen worden kaler en de temperatuur gaat steeds meer omlaag. Dit jaar blijven we met z’n allen nog vaker binnen dan in andere winters. Ook contact houden met familie en vrienden is lastiger. Terwijl we er allemaal naar snakken om ouderwets te socializen. Hoe voorkom je dan een winterdip?

Tips om met je telefoon een winterdip te voorkomen

Die winterdip kun je op allerlei manieren voorkomen. Wij zetten een paar mogelijkheden voor jou en je telefoon op een rij.

Van opruimen krijgt niemand spijt

telefoon opruimenOpgeruimde telefoon, opgeruimd hoofd! Zeker als jij je telefoon lekker lang gebruikt, staat ‘ie na een tijdje vol met apps en bestanden die je niet meer gebruikt. Tijd voor een grote schoonmaak, want daar heeft nog nooit iemand spijt van gekregen!

Je telefoon is al een stuk opgeruimder als je veel ongebruikte apps hebt verwijderd. Zo doe je dat voor Android en iOS.

Ongebruikte apps op je iPhone automatisch laten verwijderen:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘iTunes en App Store’.
 • Schuif de slider naast ‘Ruim apps op’ naar rechts.

Het handige van deze functie: persoonlijke informatie blijft behouden. Van een spel dat je een tijdje niet speelt, verlies je dus niet de voortgang.

Met Android helpt de Files-app je met het vinden van ongebruikte apps.

 • Download Files by Google in de Google Play Store.
 • Open de app.
 • Druk op ‘Browsen’.
 • Druk op ‘Apps’.
 • Kies bij ‘Sorteren’ op ‘Datum (oudste eerst)’.

Je ziet nu precies welke apps je al in geen tijden hebt gebruikt. Handig om te bepalen welke apps je wel en niet verwijdert.

Alle ongebruikte apps verwijderd? Mooi! Dan kun je de andere apps sorteren. In het blog staat hoe je dat slim doet.

Elke dag tóch even wandelen

wandelen winterdip tips voorkomenOok iets waar je nooit spijt van hebt: een fijne wandeling. Wandelen is gezond en geeft een goed gevoel. Zeker nu veel mensen fulltime thuiswerken. Het beste medicijn tegen een winterdip dus! En het mooie is: Nederland is mooier dan je denkt. Ons land barst van de wandelroutes. Ook heeft elke stad of dorp wel een mooi stuk groen of een park om in rust te wandelen.

Wil je bijhouden hoe vaak je wandelt? Dat kan met RunKeeper (gratis voor Android en iOS). Dit is een handige hardloop-app die je ook voor wandelen kunt gebruiken. Zo zie je precies hoeveel calorieën je verbruikt en of je tempo met de tijd bijvoorbeeld omhoog gaat. Andere apps die je in beweging houden ontdek je in ons blog over workout- en hardloop-apps.

Nieuwe, gezonde maaltijden eten

gezond eten tips winterdip voorkomenLekker eten is nóg zo’n goed wapen tegen een winterdip. Natuurlijk biedt comfortfood soms uitkomst, maar je kunt moeilijk elke dag een pizza in de oven schuiven, toch? Gezond maakt gelukkig en daarvoor zijn deze apps met vegan recepten ideaal om inspiratie op te doen. Deze apps en sites barsten van de makkelijke, gezonde maaltijden waar geen dier aan te pas komt. Je zult zien: alleen het uitproberen geeft al een goed gevoel. Wie weet ontdek je wel een paar nieuwe lievelingsgerechten. Smullen maar!

Goed nieuws lezen

goed nieuws lezen tips winterdip voorkomenSoms lijkt dit jaar wel een grote slechtnieuws-show. Heb je ook behoefte aan een portie goed nieuws? Nu.nl (voor Android en iOS) komt elke werkdag met een goed nieuws-artikel. Hierin staat een overzicht van allerlei goed nieuws van de afgelopen 24 uur.

Dat is nog niet alles, want goed nieuws wordt steeds populairder. Er is zelfs een speciale site (goednieuws.nl) voor. Met herinneringen dat er vallende sterren te zien zijn tot berichten over waarnemingen van zeldzame dieren in Nederland. Een andere aanrader: Bored Panda, een website met grappige, positieve nieuwtjes afgewisseld met leuke lijstjes.

Zo ga je vaker glimlachen (heel belangrijk!)

Een ander goed medicijn tegen een winterdip is glimlachen. Het bijzondere? Zelfs een nep-glimlach helpt! Een oprechte glimlach zorgt voor een gelukkiger gevoel en verlaagt zowel je bloeddruk als hartslag. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Kansas. Fake jij een glimlach? Dan bewijs je jezelf alsnog een dienst, want alleen al de fysieke actie van een glimlach verbetert jouw immuunsysteem.

Lukt het glimlachen toch niet? Met FaceApp (voor Android en iOS) tover je alsnog een glimlach op jouw gezicht. Wie weet moet je er zelfs écht van glimlachen … ;-)

Beste medicijn tegen een winterdip: gezelligheid met vrienden en familie

videobellen winterdip voorkomenDit jaar is het lastiger dan anders om fysiek af te spreken met familie en vrienden. Heb je tóch behoefte elkaar te spreken? Beeldbellen via WhatsApp kan altijd en is toch wat persoonlijker dan ouderwets bellen. Het slimste is om dit te doen via wifi, want beeldbellen kost tussen de 5 en 20 MB per minuut. Zo bespaar je flink op je Sim Only internetbundel!

Ook via internet kun je zelfs een gezellig avondje met vrienden of familie regelen. Bijvoorbeeld met Kahoot, waarmee je een zelfbedachte quiz kunt organiseren. Je zult merken: alleen het bedenken van grappige vragen geeft al een opkikker als je dat nodig hebt. Laat staan hoe vrolijk je wordt van een avondje samen via een videobel-app als Zoom (of een van de andere apps om te videobellen) of HouseParty de quiz maken.

Veel plezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.