.

winterdip tips voorkomen
Terug naar overzicht
50,541x gelezen

De dagen worden korter en het weer wordt er niet beter op. Ben je bang voor een winterdip? Wij geven tips voor jou en je telefoon om dit te voorkomen.

De winter is in aantocht. Bomen worden kaler en de temperatuur gaat steeds meer omlaag. Dit jaar blijven we met z’n allen nog vaker binnen dan in andere winters. Ook contact houden met familie en vrienden is lastiger. Terwijl we er allemaal naar snakken om ouderwets te socializen. Hoe voorkom je dan een winterdip?

Tips om met je telefoon een winterdip te voorkomen

Die winterdip kun je op allerlei manieren voorkomen. Wij zetten een paar mogelijkheden voor jou en je telefoon op een rij.

Van opruimen krijgt niemand spijt

telefoon opruimenOpgeruimde telefoon, opgeruimd hoofd! Zeker als jij je telefoon lekker lang gebruikt, staat ‘ie na een tijdje vol met apps en bestanden die je niet meer gebruikt. Tijd voor een grote schoonmaak, want daar heeft nog nooit iemand spijt van gekregen!

Je telefoon is al een stuk opgeruimder als je veel ongebruikte apps hebt verwijderd. Zo doe je dat voor Android en iOS.

Ongebruikte apps op je iPhone automatisch laten verwijderen:

  • Open de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘iTunes en App Store’.
  • Schuif de slider naast ‘Ruim apps op’ naar rechts.

Het handige van deze functie: persoonlijke informatie blijft behouden. Van een spel dat je een tijdje niet speelt, verlies je dus niet de voortgang.

Met Android helpt de Files-app je met het vinden van ongebruikte apps.

  • Download Files by Google in de Google Play Store.
  • Open de app.
  • Druk op ‘Browsen’.
  • Druk op ‘Apps’.
  • Kies bij ‘Sorteren’ op ‘Datum (oudste eerst)’.

Je ziet nu precies welke apps je al in geen tijden hebt gebruikt. Handig om te bepalen welke apps je wel en niet verwijdert.

Alle ongebruikte apps verwijderd? Mooi! Dan kun je de andere apps sorteren. In het blog staat hoe je dat slim doet.

Elke dag tóch even wandelen

wandelen winterdip tips voorkomenOok iets waar je nooit spijt van hebt: een fijne wandeling. Wandelen is gezond en geeft een goed gevoel. Zeker nu veel mensen fulltime thuiswerken. Het beste medicijn tegen een winterdip dus! En het mooie is: Nederland is mooier dan je denkt. Ons land barst van de wandelroutes. Ook heeft elke stad of dorp wel een mooi stuk groen of een park om in rust te wandelen.

Wil je bijhouden hoe vaak je wandelt? Dat kan met RunKeeper (gratis voor Android en iOS). Dit is een handige hardloop-app die je ook voor wandelen kunt gebruiken. Zo zie je precies hoeveel calorieën je verbruikt en of je tempo met de tijd bijvoorbeeld omhoog gaat. Andere apps die je in beweging houden ontdek je in ons blog over workout- en hardloop-apps.

Nieuwe, gezonde maaltijden eten

gezond eten tips winterdip voorkomenLekker eten is nóg zo’n goed wapen tegen een winterdip. Natuurlijk biedt comfortfood soms uitkomst, maar je kunt moeilijk elke dag een pizza in de oven schuiven, toch? Gezond maakt gelukkig en daarvoor zijn deze apps met vegan recepten ideaal om inspiratie op te doen. Deze apps en sites barsten van de makkelijke, gezonde maaltijden waar geen dier aan te pas komt. Je zult zien: alleen het uitproberen geeft al een goed gevoel. Wie weet ontdek je wel een paar nieuwe lievelingsgerechten. Smullen maar!

Goed nieuws lezen

goed nieuws lezen tips winterdip voorkomenSoms lijkt dit jaar wel een grote slechtnieuws-show. Heb je ook behoefte aan een portie goed nieuws? Nu.nl (voor Android en iOS) komt elke werkdag met een goed nieuws-artikel. Hierin staat een overzicht van allerlei goed nieuws van de afgelopen 24 uur.

Dat is nog niet alles, want goed nieuws wordt steeds populairder. Er is zelfs een speciale site (goednieuws.nl) voor. Met herinneringen dat er vallende sterren te zien zijn tot berichten over waarnemingen van zeldzame dieren in Nederland. Een andere aanrader: Bored Panda, een website met grappige, positieve nieuwtjes afgewisseld met leuke lijstjes.

Zo ga je vaker glimlachen (heel belangrijk!)

Een ander goed medicijn tegen een winterdip is glimlachen. Het bijzondere? Zelfs een nep-glimlach helpt! Een oprechte glimlach zorgt voor een gelukkiger gevoel en verlaagt zowel je bloeddruk als hartslag. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Kansas. Fake jij een glimlach? Dan bewijs je jezelf alsnog een dienst, want alleen al de fysieke actie van een glimlach verbetert jouw immuunsysteem.

Lukt het glimlachen toch niet? Met FaceApp (voor Android en iOS) tover je alsnog een glimlach op jouw gezicht. Wie weet moet je er zelfs écht van glimlachen … ;-)

Beste medicijn tegen een winterdip: gezelligheid met vrienden en familie

videobellen winterdip voorkomenDit jaar is het lastiger dan anders om fysiek af te spreken met familie en vrienden. Heb je tóch behoefte elkaar te spreken? Beeldbellen via WhatsApp kan altijd en is toch wat persoonlijker dan ouderwets bellen. Het slimste is om dit te doen via wifi, want beeldbellen kost tussen de 5 en 20 MB per minuut. Zo bespaar je flink op je Sim Only internetbundel!

Ook via internet kun je zelfs een gezellig avondje met vrienden of familie regelen. Bijvoorbeeld met Kahoot, waarmee je een zelfbedachte quiz kunt organiseren. Je zult merken: alleen het bedenken van grappige vragen geeft al een opkikker als je dat nodig hebt. Laat staan hoe vrolijk je wordt van een avondje samen via een videobel-app als Zoom (of een van de andere apps om te videobellen) of HouseParty de quiz maken.

Veel plezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.