Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo Whatsapp Facebook privacy
Terug naar overzicht
12,740x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Zo bepaal je of Facebook WhatsApp-data voor advertenties mag gebruiken

Misschien zag je het al toen je WhatsApp opende: de voorwaarden van deze gratis berichten-app zijn aangepast. Zodra je hiermee akkoord gaat, deelt WhatsApp jouw data met Facebook. Wees gerust: je berichtjes blijven versleuteld, dus WhatsApp en Facebook kunnen nooit je berichtjes lezen. In dit artikel lees je wat er door de nieuwe WhatsApp voorwaarden verandert en hoe je zelf regelt dat Facebook minder WhatsApp-data van jou in handen krijgt.

WhatsApp en Facebook: hoe zit dat ook alweer?

Simyo onderzoekt de e-simkaartSinds februari 2014 is WhatsApp Facebook eigendom. Het overnemen van de app kostte Facebook 19 miljard dollar. Voor jou als WhatsApp-gebruiker veranderde er toen niets: Facebook hielp alleen op de achtergrond met het verder ontwikkelen van de app. Daar komt nu verandering in, want WhatsApp gaat metadata nu doorgeven aan Facebook. Dit is informatie waarin staat hoe jij WhatsApp gebruikt en met welke telefoonnummers je via WhatsApp contact hebt.

Wat verandert er door de nieuwe WhatsApp voorwaarden?

Zodra je akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden van WhatsApp, veranderen er voor jou een aantal dingen.

Bedrijven mogen jou nu whatsappen

zakelijk abonnement simyo sim onlyBedrijven mogen WhatsApp in de toekomst gebruiken om te chatten met hun klanten. Zo kan bijvoorbeeld Simyo jou whatsappen om je te laten weten dat je nieuwe factuur klaarstaat. Dit doen bedrijven nu vaak al door je te sms’en, maar dit mogen ze nu dus ook via WhatsApp doen.

Voordelen:

 • Klantenservice van bijvoorbeeld Simyo gemakkelijker bereikbaar;
 • Geïnformeerd over wanneer er bijvoorbeeld een pakketje wordt bezorgd;
 • Je houdt de controle over welke bedrijven je WhatsApp-berichtjes mogen sturen.

Nadelen:

 • Je ontvangt misschien ongewenst via WhatsApp reclame;
 • WhatsApp is niet meer alleen voor familie, vrienden en collega’s;
 • Ook als je geen WhatsApp gebruikt, ontvangt Facebook waarschijnlijk je telefoonnummer. Dit kan omdat vrienden met WhatsApp je telefoonnummer waarschijnlijk in hun adresboek hebben staan. Facebook krijgt met de nieuwe voorwaarden toegang tot dit adresboek. Hier kun je zelf dus niets aan doen.

WhatsApp gaat jouw data delen met Facebook

Facebook ontvangt van WhatsApp nu metadata. In deze data staan onder andere naar welke telefoonnummers je berichtjes stuurt. Facebook kan jou hierdoor betere vriendschapssuggesties doen en relevantere advertenties tonen op Facebook. Wees gerust: WhatsApp blijft end-to-end versleuteling bieden, wat betekent dat WhatsApp, Facebook en derde partijen nooit de inhoud kunnen zien van de berichtjes die jij verstuurt en ontvangt. Ook komen er geen WhatsApp advertenties: de berichten-app blijft er gewoon hetzelfde uitzien.

Jouw telefoonnummer wordt gekoppeld aan je Facebook-account

Simyo Sim Only nummerbehoud aanvragenMet het ingaan van de nieuwe voorwaarden wordt je telefoonnummer gekoppeld aan je Facebook-account. Dit betekent niet dat je een Facebook-account nodig hebt om te kunnen whatsappen. Ook hoeft de Facebook-app niet op je telefoon te staan om WhatsApp te kunnen gebruiken. Facebook deelt je telefoonnummer niet met adverteerders: alleen jij kunt je telefoonnummer geven aan een bedrijf. Wil je niet dat Facebook toegang heeft tot de metadata van WhatsApp? Dan zal je je Facebook-account moeten verwijderen.

Wat als ik niet akkoord ga met de nieuwe voorwaarden?

bellen en internetten in het buitenland mijn simyoJe kunt WhatsApp dan binnen dertig dagen niet meer gebruiken. Wil je de app blijven gebruiken, dan word je dus gedwongen om akkoord te gaan met de voorwaarden. Je kunt er wél voor zorgen dat Facebook jouw WhatsApp-data niet voor advertenties mag gebruiken. Dat lees je hieronder.

Zo kan Facebook jouw WhatsApp-data niet voor advertenties gebruiken

Wil je niet dat Facebook jouw WhatsApp-metadata gebruikt om relevantere advertenties te tonen? Na akkoord te zijn gegaan met de nieuwe voorwaarden heb je dertig dagen de tijd om dit te regelen.

Voor Android doe je dit als volgt:

 • Open WhatsApp;
 • Druk op de drie puntjes rechtsboven in het scherm en druk dan op 'Instellingen';
 • Druk op 'Account';
 • Druk op het vinkje naast ‘Mijn accountinfo delen’ om ervoor te zorgen dat Facebook jouw WhatsApp-metadata niet kan gebruiken voor advertentiedoeleinden.

WhatsApp Android

Op een iPhone doe je het op deze manier:

 • Open WhatsApp;
 • Druk rechtsonder in het scherm op 'Instellingen';
 • Druk op 'Account';
 • Schuif de slider naast 'Deel mijn accountinformatie' naar links;
 • Druk op 'Niet delen' om ervoor te zorgen dat Facebook jouw WhatsApp-metadata niet mag gebruiken voor advertentiedoeleinden.

WhatsApp iOS

Let op: zodra je deze optie uitzet verdwijnt hij uit het menu. Je kunt de optie dan niet meer inschakelen. Daarnaast zorg je er met deze maatregel alleen voor dat Facebook jouw WhatsApp-metadata niet mag gebruiken voor het tonen van relevantere advertenties. Facebook kan deze data nog wél gebruiken voor andere doeleinden. Zo komt het bedrijf via de metadata te weten hoeveel actieve gebruikers WhatsApp heeft, claimt het spam en misbruik beter te kunnen bestrijden en kan het betere Facebook-vriendschapssuggesties geven.

Ik wil WhatsApp niet meer gebruiken, wat nu?

Ga je niet akkoord met de nieuwe WhatsApp voorwaarden? Dan kun je de app binnen dertig dagen niet meer gebruiken. Je kunt dan een van de drie privacyvriendelijke apps gebruiken die we in dit blog bespreken. Het nadeel van deze apps is dat niet iedereen het gebruikt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.