Waarom 3G internet óók genoeg is

Sim only Telefoons & Tech

In dit artikel lees je waarom en wanneer je aan 3G internet genoeg hebt. Zo bespaar je eenvoudig op je Sim Only internetbundel!

Wat is 3G internet?

Simyo Sim Only onderzoekt 3G internet3G is de derde generatie mobiel internet. Momenteel is het in Nederland nog steeds de meest gebruikte vorm van mobiel internet. 3G is in heel Nederland beschikbaar en heeft een gemiddelde snelheid van 7 Mbps. 3G is de voorloper van 4G internet, dat ook in heel Nederland beschikbaar is en een gemiddelde snelheid heeft van 20 Mbps.

Wat zijn de voordelen van 3G?

Hieronder lees je wat de voordelen van 3G internet zijn.

3G verbruikt minder snel MB’s

Simyo Sim Only 3G internet minder MB'sMet 3G verbruik je MB’s minder snel dan met 4G internet. Zo stream je YouTube-video’s met 3G automatisch in een lagere resolutie. De beeldkwaliteit van een filmpje is dan minder goed, maar het laden ervan kost minder MB’s. Ook browsen kan met 3G minder MB’s kosten, omdat sites minder snel laden dan met 4G. Dit betekent dat je in dezelfde tijd met 4G meer MB’s kunt verbruiken dan met 3G. Met 3G ga je effectiever om met de MB’s van je internetbundel. Dus: vind je het geen probleem om video’s in een lagere resolutie te streamen en om soms wat langer te wachten tot een website laadt? Dan is 3G internet voor jou genoeg.

Genoeg voor populaire apps

Goed bezigPopulaire apps als WhatsApp, Instagram en Facebook zijn prima te gebruiken met 3G internet. Nieuwsberichten en foto’s zijn direct te zien. Apps die meer data verslinden, zoals streamings-apps als YouTube en Netflix, komen met 4G beter tot hun recht. Gebruik jij deze apps niet? Dan heb je genoeg aan 3G.

Beter voor je batterij

Simyo lekker bezigOmdat je met 4G sneller data verbruikt, gaat de batterij van je smartphone langer mee als je internet via 3G. Als je aan 3G genoeg hebt, bespaar je dus op de batterijduur van je telefoon. Zeker als je batterij een inhoud heeft van 2000 mAh of minder, is 3G de betere keuze. Gebruik je wél 4G internet en is de batterij van je smartphone bijna op? Schakel dan 4G internet uit. Dit doe je in het instellingenmenu van je smartphone onder ‘mobiel netwerk’.

Elke smartphone is geschikt voor 3G

Simyo Sim Only 3G 4GAls je 3G internet gebruikt, heb je keuze uit meer smartphones. Dit komt omdat alle smartphones 3G internet ondersteunen, terwijl sommige exemplaren 4G niet ondersteunen. Je hebt dan niets aan een 4G bundel. Je internet dan mobiel via 3G, terwijl je wél voor 4G betaalt. Smartphones die 4G internet ondersteunen, zijn vaak duurder dan 3G smartphones. Dus heb je niet zoveel te besteden? Een smartphone met 3G internet is de voordeligste optie!

Hoe zit het met 3G bij Simyo?

Simyo Mijn SimyoDe internetbundels van Simyo hebben standaard 3G internet. Het maakt dus niet uit welk formaat internetbundel je kiest. Simyo laat aan jou de keuze of je gratis 4G wil gebruiken. Via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je 4G aan- en uitzetten. Bij Simyo heeft 3G een gemiddelde snelheid van 7 Mbps. 4G heeft een gemiddelde snelheid van 20 Mbps en een topsnelheid van 150 Mbps.