Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Vakantiegeld Simyo Sim Only
Terug naar overzicht
727x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Vakantiegeld binnen? Dit kun je ermee doen!

Vakantiegeld! Het blijft lekker om dat te krijgen, toch? Voor veel mensen is het elk jaar in mei weer een feestje als hun baas zo’n bedrag boven op je salaris naar je overmaakt. Maar wat te doen met de extra poen? Hier lees je wat tips.

Wanneer krijg je vakantiegeld?

Simyo onderzoekt VakantiegeldElke Nederlander in loondienst heeft recht op vakantiegeld, net als mensen met een uitkering. In loondienst spaar je elke maand vakantiegeld op. Dit deel is gelijk aan 8% van je brutosalaris. Je werkgever keert dit uit in mei. Als je een uitkering hebt, krijg je van de overheid vakantiegeld. Ook dit gebeurt in mei. Werk je in loondienst, maar krijg je in mei geen vakantiegeld? Het vakantiegeld wordt dan elke maand uitgekeerd als toeslag op je loon. Wees gerust: je ontvangt dan net zo veel vakantiegeld als wanneer het één keer per jaar wordt uitgekeerd. De meeste mensen, namelijk 80%, laten hun vakantiegeld jaarlijks uitkeren, blijkt uit onderzoek van ING.

Wat doen Nederlanders met hun vakantiegeld?

Simyo onderzoekt Vakantiegeld geldNederlanders gebruiken het vakantiegeld niet alleen voor hun vakantie, stelt hetzelfde onderzoek. Ruim twee op de drie ontvangers van vakantiegeld, 65% om precies te zijn, geeft het geld wél uit, maar besteedt het niet alleen aan vakantie. Deze groep gebruikt het geld ook weleens voor grote aankopen.

De overige 35% die vakantiegeld ontvangt, gebruikt het om te sparen, beleggen of om schulden af te lossen. Dit zijn vooral jongeren. Bijna de helft van alle twintigers, 47%, gebruikt zijn vakantiegeld hiervoor. Dit komt omdat jongeren vaak een minder grote financiële buffer dan ouderen hebben. De groep zestigers die vakantiegeld gebruikt om te sparen, beleggen of om schulden af te lossen, is een stuk kleiner dan bij twintigers. Het gaat hier om 32%, ten opzichte van de eerder genoemde 47% van de twintigers.

Geld besparen door je vakantiegeld uit te geven

Door een klein deel van je vakantiegeld in je smartphone te steken, kun je op termijn geld besparen. Hieronder lees je waarvoor je je vakantiegeld slim kunt gebruiken op telefoongebied.

Nieuwe betaalbare telefoon kopen

Simyo onderzoekt Vakantiegeld telefoonLoopt je telefoon op zijn laatste benen? Dan kun je van je vakantiegeld een nieuwe smartphone kopen, zodat je via Sim Only kunt blijven bellen. Daarmee bespaar je op je abonnement, want Sim Only is betaalbaarder dan een abonnement met telefoon.

Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoon?

Simyo onderzoekt Vakantiegeld telefoon schermDe kwaliteit van een telefoon wordt bepaald door een paar eigenschappen, zoals de rekenkracht van de processor, hoeveelheid werkgeheugen en bouwkwaliteit. Lees dit artikel, zodat je precies weet waar een goede smartphone aan moet voldoen.

Handige accessoires voor op vakantie

Je kunt een klein deel van je vakantiegeld ook investeren in de telefoon die je al hebt. Zo zorg je ervoor dat hij bijvoorbeeld valbestendiger is, waardoor je geen nieuwe telefoon hoeft te kopen als hij valt. De accessoire die je telefoon beschermt, betaalt zich zo terug. Hieronder lees je wat handige accessoires zijn.

Telefoonhoesje: zo kan je telefoon tegen een stootje

Simyo onderzoekt Vakantiegeld niceEen goed hoesje vangt voor een groot deel de klap op als je telefoon valt. Op vakantie kan dat best handig zijn. Ga maar na: ben je naar een mooi uitkijkpunt geklommen om een mooie foto van het uitzicht te maken, laat je je telefoon op de stenen vallen! Met een goed hoesje is de kans groter dat je smartphone heel blijft.

Screen protector: maak het glas van je scherm nog sterker

Ter aanvulling van een hoesje is ook een screen protector een aanrader. Dit is een extra laag over je smartphonescherm heen, zodat het display beschermd is tegen krassen. Ook barst het scherm met zo’n beschermer minder snel als de telefoon valt. Het handige aan een screen protector is dat het touch screen van je telefoon prima blijft werken. De telefoon wordt er alleen iets dikker van, ongeveer een millimeter, maar dat heb je er wel voor over, toch?

Met deze accessoires is je telefoon een navigatiesysteem

Simyo onderzoekt Vakantiegeld navigerenMet een aantal accessoires en apps maak je van je smartphone een navigatiesysteem. Een houdertje zorgt ervoor dat je het scherm van je smartphone duidelijk ziet op het dashboard van je auto. Ter aanvulling is een autolader handig, zodat je smartphonebatterij niet leeg gaat.

De TomTom-app is een veelzijdige navigatie-app, waarmee je van tevoren via wifi de wegenkaarten downloadt die jij wil gebruiken. Zo navigeer je zonder MB’s te verbruiken. Ook toont de app handige informatie, zoals de locatie van tankstations en flitspalen. De app kost wel geld, maar is een nuttige investering voor als je op vakantie gaat. Een gratis alternatief voor TomTom is Here Maps, al is deze app iets minder veelzijdig. Zo toont deze app bijvoorbeeld niet waar flitspalen staan. Controleer, voordat je op vakantie gaat, altijd of de door jou gedownloade wegenkaarten nog actueel zijn. Misschien is er wel een update beschikbaar. Zo voorkom je dat de weg weg is!

Dit kun je natuurlijk óók met je vakantiegeld doen

Heb je je vakantiegeld niet nodig om op vakantie te gaan, of blijf je dit jaar lekker thuis? Je kunt je vakantiegeld ook anders inzetten, zodat je op termijn geld bespaart of meer centjes overhebt.

Hypotheek aflossen

Simyo onderzoekt Vakantiegeld duimHeb je een koopwoning? Je kunt je vakantiegeld gebruiken om een deel van je hypotheek af te lossen. De meeste hypotheken werken tegenwoordig zo dat, als je extra aflost, je maandelijkse lasten direct minder worden.

Beleggen

Je kunt van je vakantiegeld vermogen maken door het te beleggen. Bij sommige banken kun je vrijblijvend om advies vragen, zodat je voor het aandelenpakket kiest dat bij jou past.

Sparen

Door je vakantiegeld niet uit te geven, bouw je een buffer op. Dit komt van pas als je te maken krijgt met financiële tegenvallers, zoals een kapotte smartphone, huishoudelijke apparaten die gerepareerd moeten worden of onderhoud aan je auto.

Tips voor als je met je vakantiegeld op vakantie gaat

Simyo onderzoekt Vakantiegeld zonGa jij van je vakantiegeld lekker op vakantie? Mooi vooruitzicht! En goed nieuws: vanaf 1 juni 2017 zijn de kosten voor roaming in de EU en een paar andere landen afgeschaft. Je kunt dan ook in het buitenland bellen en internetten vanuit je bundel. De verbruikte minuten en MB's gaan dan van je bundels af. Je betaalt hier dus niet extra voor. Wel verbruik je misschien op vakantie meer MB's, omdat je niet altijd in de buurt bent van een wifi-netwerk. Met een paar slimme apps zorg je er voor dat je minder afhankelijk bent van mobiel internet. In dit blog lees je welke apps dat zijn.

Misschien is het handig om een andere internetbundel te nemen. Je verbruikt misschien meer MB's dan normaal. Via Mijn Simyo en met de Mijn Simyo app pas je jouw bundels gratis naar beneden of boven aan. Na je vakantie kun je de bundels weer aanpassen.

Of je nou wat gaat doen van je vakantiepoen of niet, wij wensen je een fijne vakantie toe!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.