Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,316x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips |

Het uitbreiden van je telefoon toetsenbord doe je zo!

Zonder je toetsenbord kun je natuurlijk niets op je smartphone. Wist je dat je dit telefoon toetsenbord ook kunt uitbreiden en optimaliseren? Er bestaan genoeg andere opties naast de fabrieksinstellingen van je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld woordenboeken, andere talen en toetsenbord apps toevoegen en gebruiken als alternatief. Wij leggen je uit hoe je dit activeert zonder de taal van je telefoon te wijzigen.

Laten we beginnen bij de basis

Het toetsenbord staat automatisch op de taal die je hebt gekozen voor je toestel. Maar wat nou als je in een andere taal aan het typen bent? Hoe weet je dan zeker of je dit foutloos doet? En hoe krijg je het voor elkaar om woorden te laten voorspellen door je telefoon? Het antwoord op deze vragen is simpel. Door andere talen toe te voegen aan je toetsenborden!

Taal instellen voor Android-toestellen

 1. Ga na ‘Apps’ en klik op ‘Instellingen’.
 2. Klik vervolgens op ‘Taal en invoer’.
 3. Onder de kop ‘Standaard’ kun je verschillende keuzes maken voor je Android toetsenbord.
 4. Om talen toe te voegen scrol je door naar ‘Invoertalen’ -> ‘Invoertalen selecteren’.

Taal instellen voor iOS-toestellen

 1. Ga naar je instellingen en klik op ‘Algemeen’
 2. Klik op ‘Toetsenbord’
 3. Ga naar ‘Toetsenborden’ om nieuwe talen of externe apps toe te voegen voor je iPhone toetsenbord.

Zet je autocorrectie aan

Hoe handig is het als je woorden automatisch worden verbeterd terwijl je aan het typen bent? Deze functie heet autocorrectie en controleert terwijl je typt of de spelling klopt met de woordenboeken op je toestel. Zo weet je zeker dat je berichtjes foutloos worden verzonden. Alhoewel, doe toch nog even een dubbel check voordat je iets verstuurd. De functie kan af en toe iets te gretig zijn met het voorspellen van wat je wilt overbrengen!

Heb je autocorrectie nog niet aanstaan? Volg dan deze stappen om te activeren:

Autocorrectie aanzetten Android-toestellen

 1. Ga naar 'Instellingen' via het hoofdmenu
 2. Klik op de optie 'Algemeen beheer' en ga naar 'Taal en invoer'
 3. Druk op het toetsenbord die actief is en ga naar 'Automatische spellingscontole'. Hier kun je de autocorrectie aan en uitzetten.

Disclaimer: Er zijn verschillende telefoonmerken die op Android draaien. De exacte stappen kunnen daarom iets afwijken met die wij hier hebben doorlopen op een Samsung toestel met Android 10.

Autocorrectie aanzetten iOS-toestellen

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op 'Algemeen' > 'Toetsenbord'.
 3. Schakel 'Autocorrectie' in of uit.

Externe toetsenborden en woordenboeken

Naast de standaard telefoon toetsenbord instellingen die al op je toestel staan, kun je in de App Store en Google Playstore ook andere opties downloaden. Deze apps geven vaak meer opties naast alleen het kunnen typen van een bericht. Dat is dan ook het grootste voordeel van het gebruiken van een extern Android toetsenbord en iOS toetsenbord. Download je deze apps, dan kun je ze activeren door dezelfde stappen te volgen als bij het instellen van andere talen zoals we in het vorige hoofdstuk hebben uitgelegd. We hebben de populairste apps op een rijtje gezet. 

Gboard

Het toetsenbord van Google zit vol handige opties in het gebruik en vormgeving, en is daarmee dan ook één van de populairste toetsenborden die je kunt downloaden. Zo kun je met Gboard de invoer en uitvoertaal kiezen, typen met je stem via transcriptie, typen door te swipen en word je tekst vertaalt terwijl je aan het typen bent met Google Translate! Het laatste is vooral handig als je met iemand in een conversatie zit die een andere taal spreekt. De populaire app is te downloaden voor Android, maar ook voor iOS toestellen!

iTranslate

De naam verklapt het al. Dit toetsenbord richt zich volledig op het probleem; hoe schrijf ik een tekst naar iemand die niet dezelfde taal spreekt? Je typt het bericht in die je wilt vertalen, kiest de taal uit en verzenden maar!

iTranslate biedt ook een betaalde versie aan waarmee je volledige toegang hebt tot de app. Dit kost 39,99 per jaar en kun je een maand lang gratis uitproberen. Met de betaalde app kun je onder andere offline tekst en spraak vertalen. Dit is vooral handig als je op vakantie bent in een land waar niemand je verstaat en je even geen bereik hebt. Download de app hier voor Android en iOS

Microsoft SwiftKey Keyboard

SwiftKey is een intelligent toetsenbord die nog een stapje verder zegt te gaan. De app belooft je sneller te laten typen en je zelfs een juiste schrijfstijl aan te leren! Je kunt het toetsenbord personaliseren door het uiterlijk te veranderen, maar ook je eigen woorden, veel gebruikte emoji en GIFs toe te voegen. Het past zich automatisch aan op jouw manier van schrijven. Ook heeft SwiftKey een autocorrectie functie die nog beter werkt dan die van je toestel. SwitfKey download je hier voor Android en hier voor iOS.

Ook heel handig, sneller typen

Nu je hier toch bent, wil je misschien ook wel weten hoe je sneller kunt typen op je smartphone. We hebben hier al eens een blog over geschreven. Klik hier om te lezen over apps waarmee je veel sneller kunt typen dan normaal!

 

Welke taal voeg jij als eerste toe aan je toetsenborden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.