.

Terug naar overzicht
15,921x gelezen

Nederlanders vinden dat ze genoeg contact met anderen hebben: 91% van de mannen en 86% van de vrouwen zijn tevreden over hoeveel contact ze hebben met familie en vrienden. Een mooie score, vinden wij! We kunnen ons daarentegen ook nogal aan anderen ergeren. In dit artikel bespreken we tien situaties waarin anderen het niet altijd even leuk vinden als jij je smartphone gebruikt.

Simyo onderzoektDeze situaties verzinnen we niet. Nee, hiervoor deed Simyo samen met DirectResearch onderzoek. Onder ruim 1000 Nederlandse mannen en vrouwen onderzochten we of men nog genoeg contact heeft met familie en vrienden en wat men daarvan vindt. Benieuwd naar de top 10 telefoon-irritaties waar Nederlanders écht genoeg van hebben? Lees dan snel verder.

10. Telefoon gebruiken tijdens het lopen

Tijdens het lopen je smartphone gebruiken: daar worden veel anderen in het verkeer niet gelukkig van. Je let daardoor minder op je omgeving en dus ontstaan er botsingen of moeten anderen uitwijken. Laat jij je smartphone tijdens het lopen voortaan in je broekzak?

9.    Bellen in het openbaar vervoer

Minutenlange gesprekken waarbij de hele coupé met iemands telefoongesprek meeluistert. Veel Nederlanders hebben daar echt genoeg van. Je bent dus niet de enige die dat irritant vindt. De NS heeft hier al wat op gevonden: stiltecoupés, waarin je niet mag bellen.

8.    Telefoon gebruiken in bed

Je bent goed bezig als je je smartphone niet mee naar bed neemt. De kans is groot dat je partner het namelijk niet leuk vindt als je dan je telefoon gebruikt. Het heeft nog een extra voordeel: je telefoon beneden laten liggen is niet alleen goed voor je relatie, maar ook voor je nachtrust. Het blauwe licht van een smartphonescherm kan er voor zorgen dat het langer duurt voordat je in slaap valt.

7.    Bellen op de fiets

Als je twee vliegen in één klap wil slaan, gebruik je je smartphone niet tijdens het fietsen. Bellen op de fiets vindt bijna driekwart van de ondervraagden niet kunnen. Door niet te bellen op de fiets bewijs je niet alleen anderen een goede dienst, maar ook jezelf. Je verkleint de kans op ongelukken.

6.    Bellen tijdens een vergadering

Is het dit jaar een voornemen om je op werk je van je beste kant te laten zien? Gebruik je smartphone dan niet tijdens vergaderingen, want dit is iets wat veel collega’s niet waarderen.

5.    Bellen tijdens het eten

Avondeten is voor velen hét moment om gezamenlijk de dag te bespreken. Veel tafelgenoten vinden dat geen geschikt moment om te gaan bellen. Leg je telefoon dus maar ergens anders neer, waardoor hij niet afleidt. Leun lekker achterover en geniet van de gezelligheid.

4.    Bellen aan de kassa

Simyo Simyo betalen met smartphoneIets wat ook écht niet kan, is bellen aan de kassa. Dit vinden veel mensen ‘not done’ naar de kassière toe. Ook al is boodschappen doen niet iedereens favoriete bezigheid, de kassière kan daar ook niets aan doen. Laat jij je voortaan van je beste kant zien door niet je smartphone te gebruiken tijdens het wachten en afrekenen?

3.    Telefoon gebruiken in de bioscoop

Na lang wachten is die film waar je zo naar uitkeek ein-de-lijk in de bioscoop. Natuurlijk ga je hem zo snel mogelijk zien en dan wil je tijdens het kijken niet gestoord worden. Zal je net zien dat een ander tijdens de film wél met zijn smartphone in de weer is. Je bent echt niet de enige die daar genoeg van heeft.

2.    Bellen tijdens een gesprek

Misschien komt dit je bekend voor. Zit je in de kroeg net lekker met iemand over van alles en nog wat te kletsen, breekt diegene het gesprek af omdat hij wordt gebeld. Vervelend, toch? Veel mensen zijn dat met je eens: ongeveer negen van de tien vindt dit gedrag niet kunnen.

1.    Bellen tijdens plechtigheden

“Wat is daarop uw antwoord?” Tring! “Hey! Sorry ik ben nu bij een bruiloft, dus ik bel zo terug.” Neem je de telefoon op tijdens een plechtigheid, dan maak je de meeste kans op boze blikken. Dit is namelijk de grootste telefoon-irritatie. Tip: zet je telefoon van tevoren op flight mode, zodat anderen je niet kunnen bereiken. Zo kom je ook niet in de verleiding om op te nemen.

Ontbreekt in dit lijstje de telefoon-irritatie waar jij écht genoeg van hebt? Laat het ons weten.

Simyo Infographic - Top 10

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.