Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
10,974x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Toekomstmuziek: 6 telefoontrends voor 2017

Telefoontrends: ze zijn niet altijd makkelijk te voorspellen, want de ontwikkelingen gaan razendsnel. Toch doen wij, net als vorig jaar, een poging: wat staat ons het komende jaar te wachten?

Deze trends kwamen uit in 2016

Misschien weet je het nog: aan het begin van dit jaar hebben we geprobeerd de trends van 2016 te voorspellen. Welke trends zijn uitgekomen? We voorspelden dat Virtual Reality een opmars zou maken - en dat is zeker gebeurd. (Meer daarover hieronder!) Ook zijn korte video’s steeds populairder; vlog jij al over je dagelijks leven? En apps zijn een nóg grotere rol in ons leven gaan spelen: dit wordt alleen maar meer als we in 2017 ons huis ‘smart’ gaan maken met behulp van apps.

Voor 2017 keken we samen met Remy Steijger, trendwatcher en oprichter van digitalcaptains.nl, naar de aankomende telefoontrends. Wat gaan we allemaal met onze smartphone doen in 2017?

6 Trends voor 2017

1. Augmented Reality: een blijvertje dankzij Pokémon GO

Als je niet zelf verslingerd bent aan Pokémon GO, dan ken je vast iemand die dat wél is. Dit spel was de doorbraak voor Augmented Reality bij het grote publiek. Wist je dat het idee is ontstaan vanuit een 1-aprilgrap van Google? Google kondigde in 2014 aan dat er op allerlei plekken in Google Maps, Pokémons ‘woonden’. Gebruikers konden deze vangen via de computer. Het werd een groot succes en Nintendo ging door met de verdere uitwerking. In de huidige versie loop je rond in de echte wereld, om Pokémons te vangen die alleen te zien zijn op het scherm van je smartphone. Augmented Reality dus! Hier gaan we nog veel meer van zien in 2017.

2. Virtual Reality: waan je ergens anders

Naast Augmented Reality is Virtual Reality (VR) ook in opkomst. Het verschil? Augmented Reality voegt iets toe aan de werkelijke wereld - ‘augmented’ betekent ‘uitgebreid’ - Virtual Reality laat je even ergens anders zíjn. Nu Samsung een Virtual Reality-bril heeft ontwikkeld voorbij de S6 en S7, wordt een VR-ervaring steeds toegankelijker. Je telefoon heb je immers altijd bij de hand, dus je duikt zó even in een andere wereld. Een mooi voorbeeld van VR was de Dinoplaatjes-actie bij een bekende Nederlandse grootgrutter. Dinoplaatjes kwamen tot leven met Augmented Reality. Daarna konden kinderen in een dinowereld rondlopen met een Virtual Reality-bril. Terug in de oertijd, met hypermoderne technieken dus!

Augmented Reality
3. Alleen het 'nu' telt

Iets wat gisteren gebeurd is? Oud nieuws! Je deelt het komende jaar vooral dingen die op dit moment – ja, nú – plaatsvinden. Zoals via Facebook Live: deel live een videoverslag van je bezigheden met je vrienden of familie. Ook Instagram heeft sinds kort een live-functie. Wat maakt het begrip ‘live’ eigenlijk zo magisch? Denk aan de vroegere circusbeleving: op het puntje van je stoel kijk je naar de jongleur. Gaat het goed of laat hij een paar pionnen vallen? Spannend!

FBlive
4. Kwaliteitsfotografie met je mobiele telefoon

Waar je via Snapchat misschien korte verhaaltjes deelt die ook zó weer verdwijnen, blijven we ook mooie foto’s delen in 2017. Foto’s die het waard zijn om te bewaren. Deze maken we niet met een logge camera, maar gewoon met onze smartphone. Want: de beste camera is de camera die je bij je hebt. De kwaliteit van de smartphone camera’s wordt gelukkig steeds beter - denk aan 12 megapixels en geavanceerde lenzen - en overal kun je tips vinden om nog mooiere kiekjes te schieten. Heb je trouwens de fotografietips van expert Joost Bastmeijer al bekeken?

5. Alles vloggen

In het trendartikel van vorig jaar voorspelden we dat ‘alles video’ zou worden. Als je nu kijkt naar het stijgend aantal vloggers – mensen die hun leven delen via video’s - is dit zeker uitgekomen. Sommige vloggers hebben hier hun fulltime baan van gemaakt en zijn wereldberoemd. Toch hoef je echt geen duizenden volgers te hebben; integendeel. Vloggen doe je ook gewoon voor een paar vrienden, of een select groepje dat toevallig jouw interesse voor origami deelt. Vlogs maken wordt met apps zoals iMovie (Apple) of Tappum (ook voor Android) steeds makkelijker. Tappum biedt daarbij meteen een platform waarop je vlogs kunt delen met vrienden.

6. Je huis op afstand bedienen

InternetOfThingsHeb jij al een ‘smart home’? Oftewel een huis waarin je verschillende apparaten met een app bedient? Deze ontwikkeling wordt ook wel ‘the Internet of Things’ (IoT) genoemd: steeds meer apparaten zijn voorzien van een internetverbinding. En deze apparaten worden als maar pro-actiever. Voordat jij bedenkt dat je thuis de sfeerverlichting aan wil zetten, heeft de app dit al aan je gevraagd. Bedrijven zoals Nest – ontwikkelaars van een slimme thermostaat, beveiligingscamera en rookmelder die andere apparaten hiermee laten samenwerken – dragen bij aan een slimmer huis. Heb je bijvoorbeeld een thermostaat van Nest en een slimme wasdroger? Dan kan de thermostaat aan je droger ‘vertellen’ om even te wachten als er veel apparaten tegelijk aanstaan. Neemt de vraag naar energie weer af, dan kan de droger verder. Een kind kan de was doen dus!

Naar welke trend kijk jij uit? Of hebben we iets gemist? Geef een reactie!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.