Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,482x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

8 telefoontrends die we voorspellen voor de toekomst

Bij Simyo vonden we het een goed moment om trends als het om smartphones en apps gaat eens onder de loep te nemen. Waar krijgen we dit jaar geen genoeg van? En waar zijn we juist behoorlijk klaar mee? Hier komen ze: acht trends voor het komende jaar (en daarna)!

Trend 1: Apps worden een deel van ons leven

Apps gaan steeds minder ‘losse’ taakjes oplossen, zoals het weer voorspellen, of je sportprestaties bijhouden, maar worden een onderdeel van je leven. In 2016 vertelt je fitness-app je bijvoorbeeld ook wat voor weer het is (‘Hup, hardlopen, de zon schijnt!’) of wanneer je volgende afspraak zich aandient (‘Snel douchen, je moet zo naar je werk’). Volgens trendwatchers nemen een paar apps binnenkort de taken over van alle losse apps die je nu op je smartphone hebt. Sowieso gaan we in de toekomst bijna alleen nog maar internetten via een app en steeds minder lukraak surfen (surfen is ook zó 2001).

Trend 2: We gaan mobiel betalen

Shopper shopping with a smart phoneWe schreven al eerder over contactloos betalen en deze trend zet in 2016 echt door volgens kenners. Eerlijk is eerlijk: willen we niet allemaal af van die portemonnee vol pasjes en contant geld? Contactloos betalen met je mobiel is met een speciale NFC-simkaart heel makkelijk: je houdt simpelweg je mobiel tegen het pinapparaat en klaar is Kees.

Trend 3: Persoonlijke advertenties op je telefoon

iPhone 5 FacebookOf we het nou willen of niet; advertenties worden steeds meer afgestemd op jou als persoon. In 2016 krijg je wellicht een reclame toegestuurd terwijl je voor het rek met melkpakken staat: ‘Henk, nu twee pakken halfvol halen, één betalen!’ Hoe werkt dit? Dit kan via een beacon: een klein soort apparaatje waarmee via Bluetooth gegevens uitgewisseld worden tussen jouw telefoon en de locatie van de beacon. Heeft een winkel beacons geplaatst, dan communiceert de beacon met je telefoon en weet dus dat je er bent. Op die manier kan er heel gericht een aanbieding naar je toegestuurd worden. Heb je hier geen zin in? Dit werkt natuurlijk alleen als je Bluetooth inschakelt. (Of je houdt ‘m juist lekker uit)

Trend 4: Augmented reality komt eraan

augmented-realityAugmented… wat? Je houdt je telefoon bij een bezienswaardigheid en poef, opeens zie je een filmpje op je telefoon met extra uitleg en geschiedenis van hetgeen waar je naar kijkt. Letterlijk vertaald betekent augmented reality: de realiteit, maar dan uitgebreider. Er wordt al jaren gepraat over deze techniek, maar volgens trendsetters zet het in 2016 dan echt door. Maar of dat ook de reality is, blijft de vraag natuurlijk.

Trend 5: Genoeg van openbaar smartphone-gedrag

Group of friends using digital devices indoorsHopelijk wordt dit een trend die doorzet in 2016: minder asociaal smartphone-gedrag in het openbaar. Bellen tijdens een plechtigheid staat met stip op één als grootste ergernis, volgens onze enquête. “Hè? Wat? Ik hoor je heel slecht. Er praat de hele tijd een ambtenaar doorheen.” Tja, dat kan ook écht niet.

Trend 6: Onze smartphone wordt hét nummer-1 scherm

Happy friends laughing and looking smartphone in partyWas onze smartphone nog lang een ‘tweede keus’ scherm, nu al (en straks nog meer) gaan steeds meer mensen alles via hun smartphone doen. Filmpjes, slimme apps, je gezondheid in de gaten houden: de smartphone wordt het centrale apparaat waarop het allemaal gebeurt. En zoals bij trend één aangegeven: lukraak internetten is uit, voor álles komt een app.

Trend 7: Minder selfies

selfieAfgelopen nieuwjaar namen veel mensen zich voor minder selfies te maken in 2016. Opvallend resultaat uit het onderzoek dat Simyo liet uitvoeren onder ruim duizend Nederlanders: 93% van de ondervraagden maakt al nóóit een selfie! En al die digitale foto’s – wat dóe je er uiteindelijk mee? We zijn benieuwd: wil jij ook minder selfies maken? Of heb je juist net die selfiestick aangeschaft?

Trend 8: Meer video’s!

Heb jij al een video als profielfoto? Video is volgens trendsetters sowieso hét medium van de toekomst, en Facebook laat je nu een video uploaden als profielfoto. Heb jij er al eentje? Anders is het nu tijd om te gaan nadenken over een pakkend filmpje. Benieuwd naar wat er kan? Facebook maakte er een promo-video over.

video

Naar welke trend kijk jij uit en welke juist niet? Of hebben we een trend gemist?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.