Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,378x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Telefoniemarkt in West-Europa

Nederland is het land van drie kussen, verjaardagskalenders op het toilet, fietsen en gezelligheid. Allemaal onderdeel van een relatief kleine en vooruitstrevende natie met inwoners die beschikken over een rijke keuze aan mobiele abonnementen. Het prijsniveau van het aanbod aan abonnementen blijkt bij ons niet aanzienlijk hoger dan in andere West-Europese landen. Ons land kenmerkt zich voornamelijk door een ruime keuze aan zogenoemde ‘Do It Yourself’ (DIY) sim only abonnementen waarbij de consument zelf de hoogte van minuten, sms-berichten en het datategoed kan bepalen.

Nederland in vergelijking met andere West-Europese landen

Telecompaper voerde in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een onderzoek uit in elf West-Europese landen. Ze onderzochten de lokale telecommarkten en vergeleken de prijzen en het aanbod van mobiele abonnementen. Uit het onderzoek bleek dat met name sim only abonnementen in Nederland relatief goedkoop zijn.

De gemiddelde prijs van abonnementen met een mobiele telefoon is wel hoger dan in andere Europese landen. Dat verklaart mede de opkomende populariteit van sim only. Voornamelijk abonnementen met high-end toestellen zijn in Nederland vaak tussen de tien en dertig procent duurder. Ook bij middensegment- en budgettelefoons ligt de gemiddelde prijs van veel bundels tientallen procenten hoger dan in omringende landen.

Naast de forse prijs van abonnementen inclusief mobiele telefoon, werkt ook de kwaliteit van toestellen mee met de populariteit van losse toestellen en sim only abonnementen. Tegenwoordig heb je al voor veel minder geld een kwalitatief hoogwaardige en uitstekende smartphone met een dito uiterlijk en een groot aantal handige functies. Om een goede smartphone te kopen hoef je dus niet diep in je buidel te tasten.

Ook moet worden aangetekend dat het onderzoek gebaseerd is op een verscheidenheid aan unieke kenmerken die indirect invloed hebben op diverse Europese telecommarkten. Denk aan onderwerpen als geografie, toerisme, diversiteit binnen de bevolking, financiële situatie van de consument en het aantal mobiele operators in een land.

Opvallende conclusies

Het onderzoek bracht naast enkele heldere uitkomsten een aantal interessante feiten aan het licht. Voor abonnementen van circa 300 minuten met een databundel van 0, 500 of 2000 MB ben je in Nederland goedkoper uit dan het gemiddelde in West-Europa. Bij abonnementen van ongeveer 180 minuten zijn de versies met 0 tot 2 GB tussen de 10-25 procent goedkoper dan het gemiddelde van geheel West-Europa. Een ander leuk gegeven is dat Nederland 1,22 toestel per inwoner heeft, 50 procent van die toestellen betreft een smartphone. In totaal wordt per simkaart in Nederland 107 minuten of sms-berichten gemiddeld verbruikt per maand.

Een ander opvallend beeld uit het onderzoek is zichtbaar in de afbeelding. De grafiek toont aan dat sms’en niet meer zo populair is in Nederland. Nederland is massaal geïntegreerd met diensten als WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram. Deze diensten zijn ook te gebruiken zijn met een prepaid simkaart met internetbundels. Je bent dus niet gebonden aan een abonnement als je gebruik wilt maken van de nieuwste (sociale media) apps of online chatdiensten.

telefoniemarkt-europa-grafiek

Nederland Middenmootje

Echter bleek uit een onderzoek afgelopen zomer van de Europese Commissie dat wij Nederlanders in vergelijking met Europa het meeste betalen voor een minuutje bellen. Gemiddeld lagen de kosten voor een minuut bellen op 14,7 cent. In Litouwen kost deze minuut 1,9 eurocent, een verschil van 774 procent. Gemiddeld betaalt een Europeaan 9,1 eurocent voor een minuut mobiel bellen.

Gelukkig zijn er ook providers die daar dik onder zitten. Gemakkelijke wiskunde leert ons het volgende; bij bijvoorbeeld Simyo heb je voor zeven euro al 300 minuten/sms’jes. Je betaalt dan maar 2,3 eurocent per minuut/sms. Het valt dus allemaal wel mee in ons kikkerlandje. Er zijn voldoende mogelijkheden om tegen een scherp tarief dagelijks in contact te blijven met je vrienden, familie en kennissen.

Daarnaast heb je als consument nu voldoende inzicht in de tarieven door nieuwe maatregelen die door de overheid zijn ingesteld. Telefoonaanbieders moeten namelijk hun klanten duidelijk informeren over de kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon. Zo gelden er geen maximumprijzen meer als je binnen Nederland belt, sms't of internet. Daarnaast zijn Europese telefoonaanbieders verplicht een sms te versturen als je een landsgrens overgaat met bijgevoegd de mobiele telefoonkosten van dat land.

Al met al valt Nederland in de middenmoot. We bellen niet zo veel, sms’en bijna niet meer, maar gebruiken veel data. Onze abonnementsprijzen binnen de sim only markt zijn scherp geprijsd en het loont goed te zoeken naar een interessante aanbieding die past bij jouw behoefte. Kijk dus goed om je heen als je op zoek bent naar een nieuw mobiel abonnement. Men heeft voor elk wat wils!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.