Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Mobiele telefoon geschiedenis
Terug naar overzicht
3,671x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Smartphone viert twintigste verjaardag

"Aanbieding: smartphone. Gewicht: 510 gram. Besturingssysteem: DOS. Met uitschuifbare antenne en monochroom touchscreen. In staat om te bellen, sms’en en faxen te versturen. Prijs: 1100 euro. Met tweejarig abonnement: 900 euro.’’

Eerste smartphone: de IBM Simon

Wie zou nu nog zo’n telefoon kopen? Twintig jaar geleden in ieder geval niet zoveel mensen. De ‘Simon’ van IBM is nooit populair geworden en na slechts enkele maanden en enkele duizenden verkochte exemplaren verder, staakte IBM het project. Waarom de IBM Simon dan toch van belang is? Omdat het de allereerste smartphone is!

IBM Simon vs Apple iPhone 4In de boeken staat 1994 als het jaar waarin de eerste smartphone in de winkels lag. De IBM Simon zag er nog uit als een gewone mobiele telefoon, met een touchscreen in plaats van cijferdruktoetsen. Ook kon je afspraken noteren in een agenda. Draadloos faxen en e-mails versturen kon het toestel ook. Het toestel was daarnaast ook een semafoon, zodat je opgepiept kon worden door mensen die nog niet zo’n moderne mobiele telefoon bij zich hadden. Voor de invoer van nummers en letters werd een styluspen gebruikt.

Hoewel deze logge telefoon in weinig lijkt op de iPhone en de Androidtelefoons van nu, was de combinatie van ‘slimme’ functies met traditionele functies als bellen en sms in de Simon voor het eerst te vinden.

De geboorte van de smartphone

IBM boekte geen succes met de Simon, maar er werd wel een trend gezet. Niet lang daarna kwamen fabrikanten als Nokia en Ericsson met soortgelijke toestellen, die steeds weer wat meer konden. Zoals de Nokia Communicator 9000 uit 1996, waar ook een compleet qwerty-toetsenbord in was verwerkt. Daarmee werd typen makkelijker.

Nokia Communicator 9000Overigens was de term smartphone nog niet eens bedacht ten tijde van de IBM Simon en de Nokia Communicator 9000. Die zag pas later het licht, toen Ericsson in 1997 een telefoon met een groot touchscreen ‘Smart Phone’ noemde. Dat was de GS88, naar huidige begrippen een enorm apparaat dat je open klapte om het touchscreen te kunnen zien. Sindsdien werden alle telefoons met slimme functies zo genoemd.

Nokia ging verder met de ontwikkeling van de Communicator-serie en bracht in 2001 de eerste smartphone met een kleurenscherm uit. Daarmee onderscheidde deze telefoon van Nokia zich van andere smartphones van bijvoorbeeld Palm, HP, BlackBerry en Ericsson, die het nog allemaal moesten stellen met zwartwitschermen. Ook de functies werden uitgebreid. Met een smartphone hadden mensen een agenda, adressenboek, telefoon, muziekbibliotheek, kantoorsoftware zoals Word en Excel, een afstandsbediening en nog veel meer in handen. In feite werd een complete handcomputer gekoppeld aan een telefoon, maar het waren wel allemaal nogal zakelijke apparaten. Spelletjes waren er bijvoorbeeld nauwelijks voor te krijgen.

Symbian wereldleider

Het smartphonetijdperk begon pas echt rond 2006. Op dat moment was het besturingssysteem Symbian wereldleider.  Het werd ontwikkeld door Nokia en andere fabrikanten zoals Samsung en Sony sloten zich erbij aan. Andere smartphonepioniers waren Palm en BlackBerry. Het uiterlijk van smartphones veranderde. Van een logge telefoon die op een grote vierkante telefoonhoorn leek, ging het steeds meer naar een platte zakcomputer met een groot scherm.

Rim BlackBerry smarphoneTrendsetter was BlackBerry. De eerste telefoons van deze Canadese fabrikant werden populair nadat de Amerikaanse overheid in 2005 alle FBI-agenten met zo’n handige smartphone met een lettertoetsenbord en groot monochroom scherm uitrustte. In Nederland werden de BlackBerry’s pas tegen 2008 populair. Tot verrassing van de fabrikant zelf niet bij zakenlieden, de primaire doelgroep, maar bij de schooljeugd. De populariteit onder de jeugd kwam voort uit het ‘pingen’. BlackBerrygebruikers konden elkaar goedkoop berichtjes sturen. Op de Nederlandse schoolpleinen waren ineens heel veel BlackBerry’s te zien. Pingen was zo een voorloper van het huidige WhatsApp.

The first Apple iPhone 2007De iPhone (2007)

In 2007 werd een complete revolutie op smartphonegebied ontketend door Apple. De fabrikant verraste iedereen met de eerste iPhone. Het toestel had maar één knop aan de voorkant. Touchscreens bestonden al, maar die moesten tot dan toe vooral worden bediend met een styluspen. Je kon nu voor het eerst goed uit de voeten met je vingers. Om iemand te bellen, hoefde je op het scherm alleen maar een icoon aan te tikken.

Als een andere functie werd opgestart, was het hele scherm voor die ene functie bestemd. Knoppen waren daardoor niet meer nodig. Er kon ook muziek mee worden beluisterd en geïnternet worden. Het toestel zat zeer ingenieus in elkaar, en de software bleek ook voor gebruikers met weinig technische kennis goed te bedienen. De iPhone was daarmee een schot in de roos. Kort na de release kon aan de vraag naar iPhones niet direct worden voldaan. Ter illustratie: in Nederland importeerden fans het toestel vanuit de Verenigde Staten of lieten het meenemen door iemand die het land bezocht had, voordat het officieel  uitgebracht werd.

Na de presentatie van de eerste iPhone was het ook bij andere fabrikanten snel afgelopen met de toetsenbordjes, dikke ontwerpen, monochrome schermen en onhandige software. De iPhone veroorzaakte een totale ommekeer op smartphonegebied.

Android, het antwoord van Google (2008)

Op de achtergrond was Google al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van een nieuw mobiel besturingssysteem: Android. Een kleine firma die deze software ontwikkelde, werd door Google opgekocht en eind 2008 werd de eerste Androidtelefoon aangekondigd: de HTC G1, bijgenaamd de Dream. Deze telefoon was voorzien van een flink kleurenscherm, met een compleet lettertoetsenbord eronder en ook nog wat telefoon- en functietoetsen. Deze eerste telefoon legde het op het gebied van functionaliteit af tegen de iPhone, maar Google deed iets wat Apple niet deed: Android werd gratis beschikbaar gesteld aan alle fabrikanten die er maar mee aan de slag wilden gaan. Al gauw kwamen HTC, Samsung, LG en Sony met meer Androidtelefoons op de markt, die steeds dunner werden, goedkoper, en uitgerust met steeds meer functies. Die eerste Androidtelefoons waren bijna allemaal stukken goedkoper dan de iPhone.

HTC Dream first AndroidDit luidde een concurrentieslag in tussen de iPhone en het hele Androidplatform. Beide systemen konden zich in toenemende mate met elkaar meten. Elk jaar bracht Apple een nieuwe iPhone uit die sneller was, groter, mooier ontworpen en met steeds meer functies. Datzelfde deden alle Androidfabrikanten. Die konden vrijelijk hun gang gaan met het softwareplatform en zij kwamen met steeds grotere schermen, snellere processoren, en aanvankelijk allemaal een eigen softwareschil om Android heen, om zich op die manier nog meer van de concurrerende Androidfabrikanten te kunnen onderscheiden. HTC kwam bijvoorbeeld met de unieke software HTC Sense, die veel klanten bekoorde vanwege zijn fraaie uiterlijk en mooie widgets. Sony Ericsson probeerde het met Timescape, en Samsung met TouchWiz. Iedere fabrikant bedacht zo zijn eigen software voor Android.

Google en Apple namen het ook tegen elkaar op met telefoonsoftware. Ontwikkelaars kregen ruim baan op de smartphones  en hun apps vormden al snel een belangrijk onderdeel van elk toestel. Apple richtte de App Store op, waar apps konden worden gedownload zodat je nog meer met je iPhone kon doen.

Google volgde in 2008 al snel met  Google Play. Momenteel bevatten beide downloadwinkels meer dan een miljoen apps en spelletjes. Die grote beschikbaarheid van apps voor Android en de iPhone is van groot belang gebleken voor het succes van de beide platforms. Andere besturingssystemen kwamen er nauwelijks meer aan te pas; BlackBerry moet het bijvoorbeeld afleggen met slechts vijfduizend apps in zijn downloadwinkel.

Het late antwoord van Microsoft: Windows Phone (2010)

Nokia Lumia 800Toch probeerde één nieuwe partij nog een voet tussen de deur te krijgen: Microsoft. Drie jaar na de eerste iPhone en twee jaar na de lancering van Android werd de softwaregigant pas wakker.  Het was inmiddels 2010. Windows Phone werd met veel bombarie gepresenteerd. Dit besturingssysteem zou een geduchte tegenstander worden voor Apple, dacht Microsoft. In 2010 brachten LG, Samsung, HTC en Dell de eerste Windows Phonetoestellen uit.

Hoewel Windows Phone een verfrissende aanblik biedt naast de iPhone en de talloze Androidtelefoons, is het besturingssysteem van Microsoft tot dusver geen groot succes gebleken. De meeste fabrikanten van het eerste uur haakten weer snel af. Nokia was de enige fabrikant die er enthousiast mee aan de slag ging, na de afschaffing van Symbian.

Samsung wordt de grootste

Samsung Galaxy Note 4 EdgeHet is de afgelopen vijf jaar bijzonder snel gegaan met zowel de iPhone als Androidtelefoons. Driekwart van alle telefoons die nu worden verkocht heeft Android als besturingssysteem. Nog eens vijftien procent is een iPhone. Ook Androidfabrikanten onderling strijden fel om marktaandeel. Na de eerste HTC-telefoon maakte deze Taiwanese fabrikant een aantal succesvolle telefoons, waaronder de HTC Desire en de Google Nexus One. Daarna nam Samsung het stokje over op Androidgebied. Deze Koreaanse fabrikant is inmiddels al jarenlang Androidfabrikant nummer één, en sinds Nokia in 2011 voorbij werd gestreefd, mag Samsung zich zelfs de allergrootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld noemen.

De smartphonepioniers van weleer leiden nu een moeizaam bestaan. Nokia en BlackBerry hebben de afgelopen jaren tienduizenden werknemers moeten ontslaan en verkopen nog maar weinig telefoons. HTC, Motorola en Sony boekten aanvankelijk kleine successen op de Androidmarkt, maar leggen het nu allemaal af tegen Samsung. Naast smartphones kan je ook een kijkje nemen bij sim only abonnementen of prepaid simkaarten.

Duopolie: Samsung en Apple

De mobiele markt is momenteel verdeeld tussen Samsung en Apple, en de rest mag wat kruimels meepikken. De bekende smartphonefabrikanten moeten echter wel oppassen.  Chinese concurrentie komt eraan. Huawei is nu al de derde smartphonefabrikant ter wereld, en eveneens Chinese fabrikanten als Xiaomi en Lenovo zitten er niet ver achter.

Het gaat dus alweer heel spannend worden in smartphoneland, want een nieuwe concurrentiestrijd staat klaar om te beginnen. Dat is goed voor slimme consumenten, die een goede telefoon voor een lage prijs willen hebben.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.