Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
34,954x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Smartphone-mythes: de top 10

Wat kan je nu wel en niet doen met jouw smartphone? Waar wordt ‘ie traag van en wat is nou écht slecht voor je batterij? Er zijn veel verhalen te vinden over ontploffende telefoons of telefoons die bevriezen met een zwart scherm (zogenaamde “bricks”). Maar welke moet je met een korreltje zout nemen? Hier een overzicht van de top 10 bekendste smartphone-mythes én of het een fabeltje of een feit is.

 1. Smartphones kunnen oververhitten en ontploffen

Feit, het kan helaas. Smartphones kunnen erg warm raken doordat ze in de zon liggen of in een hete auto en daarbij ook intensief worden gebruikt. Hoesjes zorgen er ook voor dat telefoons de hitte niet goed kwijt kunnen. De meeste smartphones hebben een ingebouwde sensor die waarschuwt wanneer de processor te warm is geworden en je de telefoon tijdelijk niet kan gebruiken. Maar uiteraard is het beter om het niet zover te laten komen.

 1. Een nep-oplader is slecht voor de accu

Dit is niet altijd waar. Er zijn verschillende opladers in omloop, die wel goed functioneren en prima te gebruiken zijn voor zowel iOS - als Android-telefoons. Een nep-oplader hoeft dus niet slecht te zijn voor jouw telefoon, maar bekijk online of de lader mogelijk schadelijk kan zijn. Een nep-oplader kan bijvoorbeeld oververhit raken.

 1. Smartphones laden sneller op in vliegtuigmodus

Feit. Door de vliegtuigmodus in te schakelen, ga je offline. Je smartphone zoekt niet naar wifi-netwerken en hierdoor komen er geen updates binnen. Als resultaat heb je dus een sneller opgeladen batterij. Ideaal als je weinig tijd hebt om je telefoon op te laden.

 1. Het is slecht voor je smartphone om deze te gebruiken tijdens het laden

Fabel. Het is niet slecht om de smartphone te gebruiken tijdens het laden, alleen wordt deze wel langzamer opgeladen. Hierbij moet je wel letterlijk goed aanvoelen of de batterij niet te heet wordt. Een te hete batterij is als het ware een overwerkte batterij. Dat kan ervoor zorgen dat de capaciteit van je batterij wordt aangetast. En is het slecht voor je telefoon om deze te lang op te laden? Nee. Je smartphone is slim genoeg om niet meer op te laden zodra de batterij helemaal vol is.

 1. Telefoon nat geworden? Rijst helpt!

Dit is een feit, maar behoeft wel enige uitleg. Rijst wordt vaak genoemd als het absolute wondermiddel om nat geworden smartphones te redden van hun ondergang. Het klopt dat rijst water absorbeert, maar het belangrijkste is vooral snelheid wanneer het gaat om het redden van je smartphone na een val in het water. Volg daarom de volgende stappen:

 • Zet je telefoon direct uit als deze nat is geworden en verwijder losse onderdelen als dit mogelijk is.
 • Zorg dat de telefoon droog wordt, maar doe dit niet met hitte, hierdoor kan deze stuk gaan.
 • Leg de smartphone op keukenpapier, handdoek of in rijst om zoveel mogelijk vocht weg te nemen. Daarnaast zijn er meerdere producten die goed vocht kunnen opnemen. Hoe nieuwsgierig je ook bent of de smartphone het nog doet, zet de smartphone pas na minimaal 24 uur weer aan.
 1. Smartphones kunnen niet onder kussens liggen tijdens het opladen

Feit. Het is af te raden om je smartphone onder je kussen of naast je neer te leggen. Er is een kans dat je er op gaat liggen, waardoor je smartphone overhit raakt of  kan ontploffen. Onder een warm kussen of dekbed én aan de lader, kan jouw smartphone de opgebouwde hitte niet goed kwijt. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

 1. Meer megapixels = betere smartphonecamera

Hoe meer, hoe beter, toch? Dit is alleen een fabel. Dit geldt dus niet voor smartphonecamera’s, veel megapixels wil niet zeggen dat de camera ook betere foto’s maakt. Voor het maken van mooie fotografie met een smartphone is meer nodig namelijk, zoals een goede sensor, lens en software om de foto’s te verwerken. Staar je dus niet blind op het aantal megapixels.

 1. WiFi en Bluetooth kosten veel batterij

Dit was vroeger wel waar, maar met het beter en sneller worden van smartphones kost het vaak meer batterij om continue wifi en Bluetooth aan en uit te zetten. Het uitzetten van wifi en Bluetooth heeft niet een enorm effect op hoe snel je batterij leeg is. Wat wel goed is voor je batterij en hoe lang je hiermee kan doen, is het uitzetten van de locatieservices voor apps die je praktisch niet gebruikt.

 1. Als je meerdere apps open hebt staan, is je telefoon langzamer

Fabeltje! Veel gebruikers hebben behoorlijk wat apps open staan die ze misschien wel weken geleden hebben gebruikt. Welke apps dat zijn, check je eenvoudig door twee keer op de homebutton van je Apple-toestel te klikken of op de multitask knop van je Android-toestel. Openstaande apps zouden je telefoon langzaam maken en batterij vreten. De afgelopen jaren verschenen er killer task apps voor Android die apps op de achtergrond voor je sluiten nadat je ze niet meer gebruikt. Maar is dit nodig? Nee! Sterker nog: openstaande apps maken sommige functies op je telefoon zelfs makkelijker. Als je namelijk data nodig hebt van een andere app, kost het minder tijd om deze andere app op te starten. Bijvoorbeeld: als je iets online koopt en wilt betalen via je bank-app, word je direct van vanuit je browser naar je bank-app gelinkt zonder dat deze eerst opnieuw opgestart hoeft te worden.

 1. Het magnetische veld van je smartphone kan je betaalpas beschadigen

Ook dit is een fabeltje. Hoe dat werkt? De magnetische strip op je betaalpas bevat inderdaad alle benodigde informatie om een transactie uit te voeren. Het klopt ook dat een groter magnetisch veld een kleiner magnetisch veld kan verstoren. Het magnetische veld van je telefoon is te klein om de magneetstrip van je betaalpas te verstoren. Om in cijfers uit te drukken: magnetische velden worden gemeten aan de hand van zogenaamde gauss. Om de magnetische strip van je betaalpas te verstoren is een magnetisch veld van 1000 gauss nodig. De magnetische velden van smartphones liggen tussen de 0.2 en 1 milligauss. De kans dat je smartphone je creditcard dus beschadigt, is miniem. Dat betekent dus dat je zorgeloos je smartphone en je portemonnee in één broekzak kan stoppen.

Heb jij nog feiten of fabels over smartphones?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.