Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,068x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Live op Facebook en Instagram? Zo doe je dat met je telefoon

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om live te gaan op verschillende socialmediakanalen. Met een live-uitzending kun je direct praten met vrienden en volgers en laat je zien wat je op dát moment doet. Zo kan je bijvoorbeeld live gaan tijdens een sportwedstrijd, zodat al jouw vrienden kunnen meegenieten, of tijdens een concert van jouw favoriete artiest. Lijkt het je leuk om eens op bijvoorbeeld live op Facebook of Instagram te zijn? Dan zijn deze tips handig voor jou!

Algemene tips

Het is voor elke uitzending belangrijk op een paar dingen in je achterhoofd te houden. Hoe moet je bijvoorbeeld je telefoon houden of wat doe je tijdens de uitzending om het leuk te houden?

Internetverbinding of WiFi

Zorg er ten eerste voor dat je een goede internetverbinding hebt. Zo weet je zeker dat je livestream niet ineens halverwege uitvalt, omdat je geen goede verbinding hebt. Ben je bang dat je bundel snel opraakt? Wees je er dan van bewust dat je alleen een livestream start met WiFi. Je voorkomt dan dat je over je bundel heengaat. Met de Sim Only bundels van Simyo heb je genoeg keuze voor een ruim abonnement. Mocht je meer MB’s willen, dan kun je dit er altijd bij kopen. Handig als je merkt dat het begint op te raken en je binnenkort een livestream wilt doen.

Positie van je telefoon

Op Facebook maakt het niet uit of je horizontaal of verticaal filmt. De livestream is namelijk vierkant. Kies dus vooral wat voor jou het prettigst in de hand ligt. Op Instagram is dit net wat anders. Daar draait je scherm niet mee als je horizontaal filmt. Uit onderzoek blijkt dat het kijken van video’s in portretmodus de afgelopen 5 jaar met 600% is toegenomen. Film dus altijd verticaal op Instagram, want het liefst kantelt niemand zijn scherm 90 graden.

Handige gadgets

Ben je van plan vaker een livestream te houden en duren deze dan ook vrij lang? Dan is het handig om een statief te gebruiken. Deze statief kun je op een oppervlak neerzetten, maar ook in je hand houden als je bijvoorbeeld onderweg bent. Door een statief te gebruiken, blijft je beeld veel stabieler en kunnen je kijkers de livestream beter volgen.

Interactie met je kijkers

Het is tijdens een livestream handig om niet alleen vragen te stellen, maar ook vragen van de kijkers te beantwoorden. Zo behoud je de interactie in je video en is het leuker om naar te kijken. Voor laagdrempelige interactie is het goed om gesloten vragen te stellen. Houd bijvoorbeeld een klein polletje en kom erachter wat de mening van jouw kijkers is.

Live op Facebook

Op Facebook kun je livestreamen. Niet alleen met je telefoon, maar ook met je laptop. Hoe je dit doet op je telefoon? Links bovenaan klik je op de camera. Hierna swipe je naar ‘Live’, je geeft de video een titel en een korte beschrijving (dit is te zien op de Facebook tijdlijn) en je kunt beginnen. Het leuke aan Facebook is dat je ook in bepaalde groepen live kan gaan. Zit je bijvoorbeeld in een Facebookgroep voor ondernemers? Probeer dan eens een live uitzending uit waarin je tips geeft over ondernemen.

Voor de uitzending

Waar je voorheen altijd een melding kreeg als iemand live ging op Facebook, kan deze melding nu ook uitgeschakeld worden. Het is dus aan jouw vrienden/volgers of zij deze optie hebben aan- of uitstaan. Als je van tevoren weet dat je live wilt gaan, is het dus slim om hier iets over te posten. Zo kunnen je vrienden en volgers zich hier ook op voorbereiden.

Na de uitzending

Je livestream wordt, met goedkeuring van jou, op je eigen Facebookpagina geplaatst. Dit betekent dat hij daar altijd blijft staan, tot het moment dat je besluit om hem te verwijderen.

Laptop of computer

Als je een camera op je laptop hebt kun je ook live gaan. Live gaan werkt dan nét iets anders. Je gaat namelijk naar je persoonlijke pagina, klikt daar op ‘Livevideo’ en vervolgens zet je dezelfde stappen als op een telefoon.

Extra functie

Het leuke aan live gaan op Facebook is dat je een vriend of kijker kan uitnodigen om mee te doen aan jouw live-uitzending. Deze persoon verschijnt dan in een hoek van het scherm of in een splitscreen. Een persoon uitnodigen voor de livestream doe je als volgt: veeg tijdens de uitzending naar links en tik op de profielfoto van de persoon. Als deze de uitnodiging accepteert verschijnt hij/zij meteen in beeld. Als je je telefoon in de liggende modus houdt, gaat de app automatisch naar een split-screenweergave.

Instagram Live

Om een livestream op Instagram te starten klik je links bovenaan op de camera. Kies vervolgens voor ‘Live’ om naar de live-uitzending te gaan. Instagram brengt je volgers op de hoogte van je live-uitzending.

Tijdens de uitzending

 • Rechts bovenin in de hoek zie je hoeveel kijkers er op je livestream zitten. Als je hierop klikt, zie je ook wie dat precies zijn.
 • Onderaan zie je een chat, hier kunnen je volgers een reactie achterlaten.
 • De comments schakel je uit door rechts onderaan op de drie puntjes te klikken.
 • Als je bovenaan op ‘Live’ klikt, zie je hoe lang je al uitgezonden hebt.
 • Zelfs iemand uit je livestream verwijderen kan, dat doe je door op het kruisje naast de naam te klikken.
 • Ben je klaar met de uitzending? Dan klik je op ‘Beëindigen”.

Na de uitzending

Je krijgt na het beëindigen van de uitzending de optie om de livestream te delen of te verwijderen. De uitzending is dan nog 24 uur terug te kijken, maar verdwijnt daarna van je pagina. Mocht je later toch de uitzending willen verwijderen, dan kan dat gewoon.

Extraatje

Tegenwoordig kun je, net als op Facebook, er voor kiezen om iemand aan je livestream toe te voegen. Tik op het icoontje rechts onderin: de dubbele smiley’s. Er verschijnt dan een overzicht van al je kijkers. Tik op de persoon die je erbij wilt laten komen en klik op ‘toevoegen’. Als je gast erbij komt, splitst het scherm zich in tweeën. Deze persoon kun je later weer verwijderen.

Ben jij wel eens live gegaan op Facebook of Instagram?  

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.