.

Terug naar overzicht
39,177x gelezen

Interessant nieuws! Apple brengt een nieuwe iPhone SE uit. Deze is een stuk betaalbaarder dan andere iPhones. Interessant genoeg om te kopen voor bij je Sim Only abonnement? In dit blog lichten we deze budget iPhone van top tot teen met je door.

Even kennismaken: de iPhone SE 2020

nieuwe iphone se 2020Op 15 april 2020 zorgde Apple toch wel voor een verrassing door een nieuwe iPhone SE aan te kondigen. Normaal presenteert de fabrikant haar telefoons in september, maar nu gaat het dus iets anders. Met deze nieuwe iPhone krijgt de originele iPhone SE uit 2016 eindelijk zijn opvolger. Goed nieuws. De iPhone SE is namelijk de goedkoopste iPhone en zit in een prijscategorie die het overwegen waard is om te combineren met een Sim Only abonnement.

Wat heeft de nieuwe iPhone SE allemaal in zijn mars?

De iPhone SE heeft een paar eigenschappen die sommigen als muziek in de oren zullen klinken. Tijd om al zijn ins en outs te bespreken!

Herkenbaar, compact uiterlijk

nieuwe iphone seGeen ultradunne schermranden en een selfiecamera die op creatieve wijze in het scherm zit verstopt. Nee, de iPhone SE heeft een ‘ouderwets’ en herkenbaar Apple-uiterlijk. Zijn randen aan de boven- en onderkant zijn dik. Onder het scherm zit de karakteristieke startknop met daarin een vingerafdruksensor.

Leg je de telefoon naast de iPhone 8 uit 2017 (bij Simyo verkrijgbaar als refurbished iPhone 8)? Dan ga je de verschillen niet zien. Het ontwerp is namelijk identiek. De nieuwe iPhone is precies even lang, breed en dik. Hij weegt zelfs hetzelfde: 148 gram. Waar kennen we deze aanpak van? Van de eerste iPhone SE uit 2016, die precies hetzelfde design had als de iPhone 5s uit 2013. De kleuren van de iPhone SE zijn trouwens niet gelijk aan die van de iPhone 8. Je kunt ‘m bestellen in het zwart, wit en rood. De iPhone 8 heeft de kleuren space grey, zilver en goud.

Dat de nieuwe budget iPhone qua design identiek aan de iPhone 8 is, is goed nieuws voor liefhebbers van kleine, compacte telefoons. Tegenwoordig lijken toestellen niet groot genoeg te kunnen zijn. Apple gaat met de nieuwe iPhone SE tegen die trend in. Dit modelletje is lekker klein en handzaam. Makkelijk te bedienen, wel zo fijn. Een nadeel? De telefoon heeft net als de iPhone 8 geen koptelefooningang. Dat moet dus via de lightning-ingang (desnoods met tussenstukje) of via Bluetooth, waardoor de batterij sneller leeg gaat.

Krachtige hardware onder motorkap van nieuwe budget iPhone

iphone se specificatiesHij mag dan wel een ‘ouderwets’ ontwerp hebben, maar deze budget iPhone heeft onder de motorkap de nieuwste onderdelen. Het interessantste is toch wel de snelle processor. Deze Apple A13 Bionic-chipset zit namelijk ook in de duurste iPhones van dit moment, de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Deze chipset heeft met 2,65 GHz een zeer hoge kloksnelheid en veel rekenkracht. Hierdoor starten apps snel op en is de telefoon lekker zuinig.

Dat is goed nieuws voor je batterij, die trouwens kan snelladen. Zo is ‘ie met een halfuurtje weer voor de helft opgeladen. Nadeel? Dat is het opslaggeheugen, dat niet uitbreidbaar is. Je hebt standaard 64 GB, maar wil je meer? Dan kun je kiezen voor een duurdere uitvoering met 128 GB of 256 GB.

Hoe zit het met de camera?

iphone se cameraDe iPhone SE is de betaalbaarste iPhone van dit moment. Dit betekent ook dat Apple hier en daar bezuinigt. Waar andere iPhones eigenlijk altijd het totaalpakketje hebben, heeft deze budget iPhone dat niet. Zo is de camera niet de beste van dit moment. Is dat erg? Dat is aan jou. Maar met de enkele 12-megapixelcamera aan de achterkant en 7-megapixelcamera aan de voorkant zal je prima foto’s maken. Bovendien beschikt iOS over allerlei slimme camerasoftware, bijvoorbeeld om achteraf de scherptediepte van portretfoto’s aan te passen. Nee, de camera van de iPhone SE is niet zo goed als die van de iPhone 11. Maar goed, hij is dan ook honderden euro’s goedkoper.

Verschillen tussen de iPhone SE, iPhone 8 en iPhone 11

Hieronder vergelijken we de iPhone SE met de telefoons waarop ‘ie het meeste lijkt: de iPhone 8, zijn uiterlijke tweelingbroer, en de iPhone 11, die dezelfde processor heeft.

iPhone SE iPhone 8 iPhone 11
Gewicht 148 gram 148 gram 194 gram
Dikte 7,3 millimeter 7,3 millimeter 8,3 millimeter
Scherm 4,7 inch Retina IPS LCD 4,7 inch Retina IPS LCD 6,1 inch Liquid Retina IPS LCD
Schermresolutie 1334x750 pixels 1334x750 pixels 1792x828 pixels
Processor Apple A13 Bionic: zes kernen met maximaal 2,65 GHz Apple A11 Bionic: zes kernen met maximaal 2,39 GHz Apple A13 Bionic: zes kernen met maximaal 2,65 GHz
Werkgeheugen 2 GB 2 GB 4 GB
Opslaggeheugen 64/128/256 GB 64/128/256 GB 64/128/256 GB
Besturingssysteem iOS 13 iOS 11 (te upgraden naar iOS 13) iOS 13
Camera 12 megapixel 12 megapixel 2x 12 megapixel
Selfiecamera 7 megapixel 7 megapixel 12 megapixel
Batterij Onbekend (vermoedelijk vergelijkbaar met iPhone 8) 1821 mAh 3110 mAh
Extra’s TouchID vingerafdruksensor TouchID vingerafdruksensor FaceID gezichtsherkenning

Prijs iPhone SE 2020: echte budget iPhone

budget iphone se prijsDe iPhone SE is de goedkoopste Apple-telefoon die je kunt krijgen. Qua prijs zit deze budget iPhone bovenin het middensegment. De variant met 64 GB kost 489 euro. Voor 128 GB betaal je 539 euro en voor 256 GB 659 euro. Toegegeven, een kleine 500 euro is voor een telefoon geen klein bedrag, maar daarvoor krijg je wel hardware die jaren mee kan. Bovendien update Apple zijn telefoons relatief lang. Ter indicatie: later dit jaar komt besturingssysteem iOS 14 uit en ook de iPhone 6s uit 2015 krijgt deze update nog. Ook deze telefoon krijgt dus de nieuwste software en beste beveiliging. Wil je écht een goede goedkope smartphone? Check dan ons blog met de beste goedkope smartphones van dit moment.

Verkrijgbaarheid iPhone SE 2020 in Nederland

De iPhone SE 2020 is vanaf vrijdag 17 april 2020 om 14.00 uur te bestellen. Vanaf 24 april ligt ‘ie in de winkels en wordt deze nieuwe iPhone ook geleverd. Overweeg jij ‘m te kopen voor bij je Sim Only abonnement? Update: sinds eind 2021 verkoopt Simyo ook telefoons met abonnementen, waaronder de iPhone SE, maar ook de iPhone SE Refurbished.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.