Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

huawei p30 p30 pro gelanceerd
Terug naar overzicht
1,080x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws | Telefoons & Tech |

Huawei P30 en P30 pro gelanceerd: alles over deze nieuwe toptelefoons

Een telefoon gemaakt van de mooiste materialen, met de beste hardware én een heleboel camera’s? Laat dat maar aan Huawei over. Tijd om kennis te maken met de Huawei P30 en P30 Pro. Wat hebben ze in hun mars? Wat kosten ze? En zijn ze een goede combinatie met je Sim Only abonnement?

Voorstelrondje: dit zijn de Huawei P30 en P30 Pro

Huawei is inmiddels een grote jongen in de wereld van smartphones. Naast Apple en Samsung is het de grootste en populairste telefoonfabrikant wereldwijd. Daar hoort een ‘vlaggenschip’ met allure bij: een toptelefoon in de hoogste prijscategorie die van alle gemakken is voorzien. Tadaa: daar zijn de Huawei P30 en P30 Pro die op de markt komen voor een adviesprijs van 750 en 1000 euro en vanaf 5 april verkrijgbaar zijn.

Huawei P30 ‘specs’: zo zitten de telefoons in elkaar

Geen goedkope jongens dus, die twee nieuwe toptelefoons van Huawei. Wat krijg je voor dat geld?

Indrukwekkende camera’s met meerdere lenzen en mogelijkheden

De camera’s is waar Huawei het verschil mee wil maken. Daarom trekt het alle registers open voor de P30 en P30 Pro. De telefoons hebben een groothoek- én een ultragroothoeklens, maar ook zijn er veel verschillen tussen de camera’s van de P30 en P30 Pro. De feiten:

  • Huawei P30: 40, 16 en 8 megapixel
  • Huawei P30 Pro: 40, 20 en 8 megapixel + TOF-camera

Het cameratrio van de P30 Pro is dus nét wat beter. Ook heeft de Pro-variant een aanvullende, vierde camera. Deze Time of Flight-camera (of TOF-camera) is er om topkwaliteit portretfoto’s te maken waarbij je goed de scherptediepte in kunt stellen.

Een ander verschil zit ‘m in de inzoommogelijkheden. Met de P30 kun je drie keer optisch inzoomen, met de P30 Pro vijf keer. Allebei zeer indrukwekkend, want dit gaat zonder kwaliteitsverlies omdat het optisch werkt door middel van spiegels. De lenzen zijn hiervoor verticaal in het toestel geplaatst om ruimte te besparen en de werking is te vergelijken met dat van een telelens. Door slimme software, genaamd Hybrid Zoom, kun je zelfs nóg meer inzoomen in hoge kwaliteit: vijf keer met de P30, tien keer met de P30 Pro.

Overeenkomsten? Die zijn er ook tussen de camera’s van de Huawei P30 en P30 Pro. Zo hebben ze dezelfde camera-app met kunstmatige intelligentie. Hierbij probeert de camera-app te begrijpen wat voor soort foto je wil maken en past hij daar de instellingen op aan. Ook hebben de telefoons dezelfde 32-megapixel selfiecamera. Uniek.

Strak ontwerp met dunne schermranden

huawei p30 voorkant

Huawei P30 voorkant

Zoals je van een toptoestel mag verwachten zijn de Huawei’s gemaakt van aluminium en glas. Met deze materialen voelt een smartphone het stevigst en meest solide aan. Huawei probeerde het ontwerp van de telefoons zo compact mogelijk te houden en dat zie je terug in de ontzettend dunne schermranden. Een verschil qua design? Die is er ook! De P30 Pro heeft aan de zijkanten geen schermranden, omdat het display hier schuin afloopt. Net als bij de Galaxy S10 van Samsung.

Groot scherm met hoge helderheid en resolutie

De Huawei P30 en P30 Pro verschillen ook in schermgrootte: 6,1 om 6,47 inch. De Pro-variant is hierdoor de grotere van de twee telefoons, maar de schermresolutie is hetzelfde. Dit is Full HD+: 2340x1080 pixels. Zoals het een vlaggenschip betaamd, hebben de telefoons OLED-displays. Dit duurdere schermtype heeft een hogere helderheid, fellere kleurweergave en groter contrast. Video’s komen zo nét wat meer tot leven en zwart is écht zwart.

Krachtige hardware: snelle processor en uitstekende accuduur

Onder de motorkap zitten een boel onderdelen die zorgen dat de telefoons enorm snel werken. De P30 en P30 Pro hebben Huawei’s eigen Kirin 980-processor, een chipset met acht kernen en een maximale kloksnelheid van 2,6 GHz. Apps zouden hierdoor supersnel moeten opstarten. Huawei bespaart ook niet op de hoeveelheid werkgeheugen, want dat is 6 GB, en de opslagcapaciteit is standaard 128 GB. Een verschil qua hardware? De batterij van de P30 is 3650 mAh, die van de P30 Pro 4200 mAh. Omdat de displays een ander formaat hebben, is de batterijduur wel ongeveer hetzelfde. De batterij van de P30 Pro is wel sneller opgeladen en heeft Reverse Charge. Dit is een functie om andere apparaten draadloos op te laden met de batterij van de telefoon.

Welke extra’s hebben de Huawei P30 en P30 Pro?

Een vlaggenschip is geen vlaggenschip als ‘ie niet wat mooie extra’s in petto heeft. We hadden het al even over de Reverse Charge-functie van de P30 Pro, maar beide Huawei’s hebben nog een andere mooie extra. Dat is de onzichtbare vingerafdruksensor, die in het scherm is verwerkt. Hier is dus geen speciale knop meer voor nodig. Een voordeel van de P30 ten opzichte van de P30 Pro? Hij heeft een ingang voor een koptelefoon.

Wat zijn de verschillen tussen de P30 en Huawei P30 Pro?

In deze tabel zie je precies wat de grootste verschillen zijn tussen de Huawei P30 en P30 Pro.

Huawei P30 Huawei P30 Pro
Camera 40, 16 en 8 megapixel: 3x optische zoom 40, 20 en 8 megapixel + TOF-camera: 5x optische zoom
Waterdicht? IP53: bestand tegen waterspetters IP68: waterdicht tot 2 meter diepte voor 30 minuten
Schermformaat 6,1 inch 6,47 inch
Opslagcapaciteit 128 GB Keuze tussen 128 en 256 GB
Batterij 3650 mAh 4200 mAh
Snelladen 58% in 30 minuten 70% in 30 minuten
Koptelefooningang? Ja Nee
Adviesprijs 750 euro 1000 euro (voor 128 GB), 1100 euro (voor 256 GB)

Huawei P30 en P30: geen goedkope smartphones

huawei p30 prijsHuawei brengt de P30 en P30 uit voor een adviesprijs van 750 en 1000 euro. De P30 Pro met een opslagcapaciteit van 256 GB kost 1100 euro. Hoewel Huawei’s na een paar maanden vaak in prijs dalen, zijn de smartphones dus aardig aan de prijs. De tijd dat Huawei voor een scherpe prijs toptoestellen uitbracht is geweest. Niet alleen qua kwaliteit concurreert Huawei met Appel en Samsung, ook de prijzen gaan de richting van de concurrentie op.

Het is daarom de vraag of de Huawei P30 en P30 Pro fijne telefoons voor bij je Sim Only abonnement zijn. Je betaalt dan in een keer de toestelprijs en dat is in het geval van de P30’s dus niet niks. Andere Huawei’s zijn misschien beter geschikt voor Sim Only. In ons artikel over de beste goedkope smartphones staan regelmatig prima Huawei’s met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het gerucht gaat dat Huawei ook een P30 Lite uitbrengt. Wie weet dat we die binnenkort ook in dit lijstje terugvinden.

huawei p30 te koopWanneer is de Huawei P30 te koop?

De Huawei P30 en P30 Pro zijn sinds 26 maart 2019 te bestellen en liggen vanaf 5 april in de Nederlandse winkels.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.