Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,755x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Heb je genoeg van telkens een nieuwe telefoon kopen?

Sanny heeft genoeg van haar smartphone die na anderhalf jaar al sterk verouderd is. Daarom ging ze langs bij het Nederlandse bedrijf Fairphone. Zij ontwikkelden een smartphone die jaren meegaat, je zelf kunt ‘updaten’ en ook nog eens eerlijker geproduceerd is. Je kunt er ook eentje winnen!

Afbeelding1ff

Een ander soort telefoon

Tegenwoordig is twee jaar wel ongeveer de maximale levensduur van een smartphone. Daarna ben je bijna ‘verplicht’ een nieuw exemplaar aan te schaffen en de elektronica-afvalberg wordt wereldwijd hoger en hoger. Kan dat niet anders? Ja, vond het Nederlandse bedrijf Fairphone, opgericht in 2013. Zij wilden een ander soort telefoon op de markt brengen: duurzamer én eerlijker geproduceerd. Vooral dat laatste is geen gemakkelijke opgaaf. Ik ging bij ze langs in Amsterdam, om alles te horen over de Fairphone én om de smartphone zelf uit te proberen.

Afbeelding2ff

Wat voor relatie heb jij met je smartphone?

Bij Fairphone willen ze graag dat mensen hun telefoon niet puur als een gebruiksvoorwerp zien, maar iets verder kijken. Daria Koreniushkina van Fairphone legt uit: “Wij willen ook het verhaal achter de telefoon delen. Waar komt je telefoon vandaan? Hoeveel mensen hebben eraan gewerkt? Wist je bijvoorbeeld dat er wel veertig verschillende mineralen (delfstoffen) in een telefoon gaan? Er moet een hoop gebeuren voordat een smartphone in jouw handen belandt. Des te beter voor het milieu is het om langer met je telefoon te doen dan anderhalf tot twee jaar.”

Afbeelding3ff

Fairphone: zo eerlijk mógelijk

Die mineralen die Daria al even noemde, daar zit een groot deel van het probleem als het gaat om ‘eerlijk’ produceren. Mineralen die in je telefoon zitten komen uit mijnen en veelal uit mijnen in conflictgebieden, zoals Congo. Sommige mijnen in Congo worden bewaakt door gewapende legers. Door mineralen hier af te nemen ‘sponsort’ de elektronica-industrie deze conflicten. Daria: “Dit probleem is met name relevant voor de vier belangrijkste mineralen in een telefoon, wij noemen ze ook wel de ‘conflictmineralen’: tantaal, tin, wolfraam en goud. We zijn er nu in geslaagd om drie van deze mineralen te winnen uit meer verantwoordelijke, conflictvrije mijnen in Congo. Ook zijn we nu heel dichtbij de integratie van conflictvrij wolfraam uit Rwanda.”

“Naast de mineralen zijn er nog veel stappen in de productieketen waar dingen verbeterd kunnen worden, zoals arbeidsomstandigheden en verspilling. Wij proberen stapje voor stapje de telefoon eerlijker te maken en de industrie te inspireren, maar we zijn er nog niet. Wel zijn we hier transparant over. En door een Fairphone aan te schaffen steun je onze inzet om de keten steeds beter te maken.”

Afbeelding4ff

Vijf jaar met je telefoon doen?

Ook zorgen voor minder verspilling draagt bij aan een beter proces. Wat nou als je vijf jaar met je telefoon kan doen in plaats van twee? Ja, hoor ik je denken, dan is hij toch sterk verouderd? Hoeft niet, volgens Daria: “Wij proberen de telefoon zó te maken dat je er echt zo lang mee kunt doen. Een paar jaar geleden verbeterden telefoons razendsnel. Inmiddels is dit proces redelijk gestagneerd. Nieuwe telefoons hebben misschien een paar extra snufjes, maar de veranderingen zijn niet enorm. Op Fairphone telefoons draait Android 5.1. en er zit een hele sterke processor in die lang meegaat. Zo kan je telefoon ook nog lange tijd updates verwerken. En we willen in de toekomst kijken naar een nieuwe camera die ook te vervangen is. Verder kun je zelf je scherm repareren, een nieuwe batterij erin doen en meer intern geheugen toevoegen met een SD-kaartje.”

Dat voelt solide

De Fairphone moest even uitgeprobeerd worden, natuurlijk. Omdat een belangrijk aspect van de Fairphone is dat je de telefoon zelf in- en uit elkaar kan halen (om bijvoorbeeld het scherm of de batterij te vervangen), wilde ik dat eerst proberen. Scherm, batterij, achterkant – alles klikt zo in elkaar. Dat gaat makkelijk. De onderdelen worden beschermd door een stevige hoes. De telefoon voelt enorm solide aan: je hebt echt het gevoel dat hij tegen een stootje kan. Op alle Fairphones draait zoals gezegd Android en zo op het eerste gezicht werkt de telefoon soepel. Een groot scherm en overzichtelijk menu. Ook fijn dat je naar eigen behoefte geheugen kunt toevoegen met een SD-kaartje.

Afbeelding5ff

Eerlijk is eerlijk, de Fairphone is wél een investering: hij kost 529,38 euro. Volgens Daria zit deze prijs ‘m vooral in het innovatieve design, waarbij je zelf dingen kunt aanpassen, en de lagere oplage. Je kunt trouwens precies zien hoe ze tot deze prijs zijn gekomen bij Fairphone in dit artikel. Als je iets wil vervangen bestel je onderdelen op de Fairphone website. Een batterij heb je voor 20 euro en een nieuw scherm kost tussen de 70 en 80 euro. Als je er dan vijf jaar mee kunt doen, valt de prijs weer reuze mee.

Zou jij langer met je telefoon willen doen als deze niet kapot te krijgen is?

Win een Fairphone!

Lijkt het je wel wat, een Fairphone? Wij geven er eentje weg, maar wel op één voorwaarde: je huidige telefoon moet wél aan vervanging toe zijn. Hoe doe je mee? Plaats op onze Facebook pagina een foto van jouw telefoon die aan vervanging toe is. Meedoen kan tot woensdag 6/7/16

Interesse in een Fairphone? Je kunt de telefoon bestellen via de officiële website van Fairphone

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.