Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,725x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Draadloze muziek. Geknipt voor jou? Of niet?

Al je muziek draadloos of toch met een kabel? De voor- en nadelen op rij.

Muziek wordt steeds draadlozer. Zeker in de wereld van de smartphones en tablets. Nooit meer kabels uit de knoop halen en volledige bewegingsvrijheid dus. Maar is 'draadloos' in alle opzichten beter en waar moet je op letten als je volledig kabelvrij wil gaan? Techjournalist en audiofiel, Ron de Bruijn, zocht het voor je uit.

Van platen naar mb's

De eerste vinyl langspeelplaat werd al in 1948 geïntroduceerd. Daarna volgde het cassettebandje en in de jaren '90 kocht iedereen massaal cd's. Met de komst van de iPod veranderde de muziekwereld opnieuw. MP3's vervingen de kasten vol met platen en ineens kon iedereen zijn complete muziekverzameling in z’n broekzak meenemen. Tegenwoordig zijn je favoriete liedjes overal. Je hebt enkel de juiste gadgets en programma's nodig om ze uit de lucht te plukken. Volledig draadloos, als je dat wil.

Wat betekent draadloos?

Eerst een snelle audio-les. Om muziek te kunnen luisteren, heb je drie dingen nodig: een muziekbron (daar waar de liedjes op staan), een audio-apparaat en een speaker. Vroeger waren deze losse elementen met kabels aan elkaar verbonden. Denk: cd-speler, versterker, luidsprekerboxen of koptelefoon. Maar door de komst van internet, wifi en Bluetooth kunnen alle afzonderlijke schakels tegenwoordig zonder snoertjes. Volledig draadloos is het als je de liedjes direct vanaf het internet, via een gadget, naar je speakers of koptelefoon streamt. Internet en een computer, smartphone of tablet heb je al (anders kon je dit artikel natuurlijk niet lezen). Laten we dus eens kijken naar de draadloze speakers en headphones.

LP

Image: StockSnap

Draadloze speakers

Via bluetooth of wifi ontvangen draadloze speakers geluidsignalen afkomstig van een computer, smartphone of tablet. Ze zijn beschikbaar met een accu of een stroomkabel (echt draadloos is die tweede groep dus al niet). Speakers met een accu kun je overal mee naartoe nemen.Zolang je maar in de buurt bent van de muziekbron (en de batterij vol is).

Dan is er dus nog het verschil tussen Bluetooth- of wifi-speakers. Over het algemeen worden wifi-speakers als de betere gezien. Het bereik is groter en stabieler. Met één gadget kun je meerdere speakers tegelijk besturen én je kunt in iedere kamer iets anders luisteren. Nadeel is wel dat wifi-speakers vaak alleen werken met de app die je krijgt van het speakermerk zelf. Je hebt bovendien natuurlijk wel een internetverbinding nodig. Bluetooth heeft als voordelen dat het standaard op meer apparaten aanwezig is en dat de verbinding tussen speaker en gadget sneller gemaakt is, omdat er geen wachtwoord tussen zit.

Speakerclassic

Draadloze koptelefoons

Nog niet zo lang geleden waren koptelefoons onlosmakelijk verbonden met kabeltjes. Hoewel snoertjes prima werken, vinden veel mensen ze maar irritant. Ze raken soms in de knoop en zijn voor sommigen vaak net iets te kort. Letterlijk doormidden knippen is natuurlijk niet de bedoeling, maar er zijn handige oplossingen. Draadloze koptelefoons werken met Bluetooth en maken een draadloze verbinding met de muziek op bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Binnen een straal van zo'n 10 meter rond je gadget kun je vrijuit blijven luisteren. Daarbuiten zal de muziek gaan schokken en daarna wegvallen. Een draadloze koptelefoon werkt uiteraard met een accu. De gemiddelde gebruiksduur ligt vaak tussen de 10 en 25 uur. Tegenwoordig zijn er ook draadloze koptelefoons met actieve geluidsdemping. Deze techniek zorgt met anti-geluid dat omgevingsgeluiden geweerd worden. Dat kost wel wat extra accu. Maar gelukkig werken de meeste draadloze koptelefoons ook gewoon met een audiokabeltje.

Iphone 7
De onlangs gelanceerde iPhone 7 heeft geen audiokabelaansluiting. In plaats daarvan sluit je je iPhone-oortjes aan op de Lightning-connector, waarmee je de Iphone ook oplaadt. Of je gebruikt een draadloze koptelefoon. Elke iPhone 7 komt overigens wel met een opzetstukje voor 3,5 inch audiokabeltjes. Niets aan de hand dus. Toch zegt de keuze van Apple wel iets over de toekomst van de audiokabel. In dit blog lees je meer over de nieuwe iPhone.

Oortjeswit

En de geluidskwaliteit?

Echte audiofielen zullen je vertellen dat je alleen met traditionele, bekabelde audioapparatuur een optimale geluidskwaliteit bereikt. Daar zit wat in. De gebruikte materialen in versterkers en kabels of bijvoorbeeld de grotere klankkast van een 'ouderwetse' speaker dragen allemaal bij aan het geluid. Maar daar betaal je ook voor. Je moet daarnaast een goed geoefend gehoor hebben om duidelijke verschillen te kunnen horen. Zeker bij koptelefoons is het verschil tussen mét of zónder kabel amper te horen. Draadloze speakers klinken vaak ook net zo goed als hun bekabelde broertjes uit dezelfde prijsklasse. Maar vind je geluidskwaliteit veel belangrijker dan mobiliteit? Dan kun je op bekabeld vlak vooralsnog meer bereiken (als je meer wil uitgeven).

De voors en tegens van draadloos 

Voor:
- Nooit meer kabels uit de knoop peuteren.
- Veel meer bewegingsvrijheid.
- Makkelijker heel je muziekcollectie bij de hand.
- Je smartphone als afstandsbediening.

Tegen:
- Accu moet steeds opgeladen worden.
- Werkt niet met je oude platen, bandjes en cd's.
- Geluidskwaliteit kan minder zijn.
- Vaak duurder dan vergelijkbare producten mét kabel.

Voor welke variant ga jij? Draadloos of niet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.